Blogista / Bloggaajista:


Thaimaanrannan maalarit blogi on Thaimaan Koh Samuille perheensä kanssa muuttaneen aikuisen naisen matka-, ja lifestyle- blogi. Blogi pitää sisällään niin arkea, juhlaa, onnistumisia, kommelluksia, uuden kulttuurin mukanaan tuomia haasteita, oravanpyörästä pois hyppäämistä ja unelmien toteutumista. Elämä ei paratiisisaarellakaan ole aina pelkästään ruusuilla tanssimista ja blogi pyrkii puhumaan asioista niitten oikeilla nimillä. 

Blogin tarkoitus

Blogin tarkoitus on auttaa sinua toteuttamaan unelmasi. Suunnittelet sitten reissua Koh Samuille tai jopa muuttoa tänne, blogi pyrkii antamaan mahdollisimman paljon sitä tietoa, jota unelmasi toteuttamiseen tarvitset. Pyrin auttamaan myös henkilökohtaisesti Samuille muuttoa suunnittelevia vaikka asunnon löytämisessä, koulun valinnassa ja muissa vastaavissa asioissa.

Liity sähköpostilistalle, niin pääset käsiksi myös sisäpiirin vinkkeihin!

Kenelle blogi on suunnattu

 • Sinulle, joka haaveilet muutoksesta
 • Oravanpyörästä pois haaveilevalle
 • Thaimaahan muuttoa suunnittelevalle
 • Tietynlaista vapautta kaipaavalle
 • Unelmien toteuttamista suunnittelevalle
 • Rohkaisua tarvitsevalle
 • Thaimaan ja Kaakkois-Aasian matkaa suunnittelevalle
 • Sinulle, joka vielä mietit uskallatko 

Blogin emäntä ja ylläpitäjä Heidi

Olen Heidi Stillman, tämän blogin varsinainen kirjoittaja ja ylläpitäjä. Blogini käynnistyi isosta elämänmuutoksesta, kuten monille parhaimmille asioille yleensä tuppaa käymään. Olen aina ollut sitä mieltä, että elämässä pitää uskaltaa ottaa 'riskejä', jotta ei sitten myöhemmin kaduta ja sillä tiellä näitä Thaimaanrantoja nyt maalaillaan.

Nuorempana olen ollut tulisieluinen hurjapää, mutta näin vanhemmiten terävimmät luonteensärmät ovat matkan varrella onneksi hioutuneet. Pyrin kaikessa tekemisessäni kunnioittamaan elämää sen kaikissa muodoissaan ja tämä onkin se 'punainen lanka' valinnoissani ja touhuissani. Taustaltani löytyykin mm. yritystapahtumabisnestä, maahantuontia, TV:n seikkailuohjelmaa ja vaikka mitä maan ja taivaan väliltä. Vapaus on kuitenkin ollut itselleni aina yksi tärkeimmistä asioista; vapaus tulla ja mennä juuri silloin kun haluaa, minne ikinä haluaakaan.

Perhe: Tom (mieheni), Jesse (esikoinen) ja Miska (juniori)

Vuonna 2014 elämämme oli henkisesti raskaassa risteyskohdassa. Yrittäminen vei kaikki mehut ja äitini kuoli aivan liian varhain, juuri eläkkeelle päästyään. Silloin viimein ymmärsin sen, että elämä pitää elää nyt, eikä 'sitten kun'... jolloin se voikin olla jo liian myöhäistä. Meillä oli vaihtoehtoina jäädä Suomeen tai ottaa viimein se 'hyppy tuntemattomaan', joka oli ollut tavoitteenamme jo pidempään.

Mieheni Tomppa on musiikki-ihmisiä, joka nauttii kalastamisesta ja jonka elämä ei olisi mitään ilman kitaransoittoa ja musiikkia. Hänen kitaransoitonopettajauransa on ollut pitkä ja antoisa ja se jatkuu edelleen täällä Samuin saarella. Tomppa toimii myös säännöllisen epäsäännöllisesti blogissa vieraskynäilijänä kirjoittaen juttuja kalastus-, ja musiikkireissuistaan.

Kotisuomeen jäi valloittavasti hymyilevä 21-vuotias, juuri omilleen muuttanut esikoinen. Ikävä on ajoittain järjettömän raastavaa, mutta onneksi Jesse käy meitä täällä moikkaamassa pidemmillä reissuilla ja vastavuoroisesti me pyrimme pääsemään nauttimaan Suomesta aina kesäisin. Tämän 'leijonaemon' on kuitenkin jo annettava jälkikasvulle mahdollisuus myös omaan elämään ja omien siipiensä verryttelyyn.

Juniorimme Miska on 13-vuotias jo nyt reipas maailmankansalainen, joka käy Samuilla kansainvälistä koulua, pelaa jalkapalloa Koh Samui Soccer Academyssa ja oppii elämästä taatusti valtavasti, vaikka viettääkin sitä nyt pienellä, mutta hyvin kansainvälisessä paratiisisaarella.

Koska olemme siskoni sanoin 'taivaanrannan maalareita' (josta blogin nimikin sai alkunsa), niin kommelluksia uudessa elämässämme tulee varmasti riittämään. Pyrimme kuitenkin ottamaan elämän vastaan sellaisena kuin se tulee, luottaen siihen että se kantaa. Toisinaan kaikki on selvää pässin lihaa, toisinaan olemme pihalla kuin lumiukot.

Tervetuloa matkaan!

Heidi ja Miska

Tomppa
Karvakorvat Boo ja Salsa

Blogin vakituinen vieraskynäilijä, matkamies Kurre:

Rakas ystävämme Kurre on blogin vakituinen vieraskynäilijä, joka kirjoittaa reissuistaan tarinoita silloin, kun inspiraatio iskee ja käännöstöiltä jää aikaa. Kurre asuu myöskin Koh Samuilla, mutta levottomana sieluna seikkailee usein sellaisissakin olosuhteissa, joihin minua ei välttämättä saa. Kurren reissutarinoita onkin mahtava päästä seuraamaan!

Kurre omin sanoin:

Olen vuonna 1962 syntynyt, elantoani pääasiassa suomi-ruotsi -käännöksillä hankkiva suomenruotsalainen, joka muutti Thaimaahan vuoden 2008 tammikuussa. Oravanpyörässä juokseminen johti jossakin vaiheessa loppuun palamiseen, yhteensä kolmen vuoden taukoon työelämässä ja melkoisen lääkearsenaalin käyttöön, jotta pysyisi kasassa. Jouduin pohtimaan elämää syvällisemmin ja samalla miettimään asioiden tärkeysjärjestystä uusiksi. Vuonna 2006 kävin ensimmäisen kerran Thaimaassa; kuukausi Thaimaassa merkitsi käännekohtaa elämässäni. Olin ollut yksityisyrittäjä lähes koko ammattiurani ajan, mutta kokeilin vielä vuonna 2007, olisiko sittenkin parempi toimia kääntäjänä virkakoneistossa. Otin vastaan kymmenen kuukauden määräaikaisen viran. 

En muista mistä olin saanut kuulla Neil Hardwickin kirjasta Hullun lailla, joka kertoo Hardwickin omasta kokemuksesta vakavasta masennuksesta ja siitä, miten hänen Thaimaassa vietetty aika auttoi häntä takaisin elämään ilman vakavaa mieltä häiritsevää sairautta. Luin kirjan ja luulen, että se ainakin osittain vaikutti päätöksiini. Vuoden 2008 alussa pakkasin yhden ainoan matkalaukun ja lähdin Thaimaahan; jäin sille reissulle, vaikka vierailenkin Suomessa useimmiten kerran vuodessa synnyinmaani niin sanottuina kesäkuukausina.

Kun lähdin Thaimaahan, olin tuskin kuullutkaan sanasta downsiftaus, mutta nyt tiedän että olen onnistunut downsiftaamaan. Olen vähentänyt kuluttamista ja pyrin parempaan elämänlaatuun. Minulla on oma yritys, Overseas Translations Samuin saarella, ja teen edelleen käännöksiä suomesta ruotsiksi, mutta jotenkin arkeni täälläpäin on stressittömämpää kuin Suomessa. Kääntäjä pystyy elämään nomadin lailla, josta ei silloin vuonna 2008 myöskään paljoa puhuttu.

Kun mustalaissielu saa paikallaolosta tarpeekseen, pakkaan konttorini reppuun ja vähäiset matkatavarani lentolaukkuun ja lähden kiertämään Thaimaata tai naapurimaita. Tänä päivänä en ota tabun tabua psyykkisiin vaivoihin ja elän rikasta elämää, vaikken kerää tavaroita enkä mammonaa. Voiko ihminen olla onnellisempi?
 
Kurt Kavander
översättare/kääntäjä, www.kaannoksetsuomiruotsi.com

Lepää rauhassa, matkamies Kurre. Kurren muistoa kunnioittaen.

Kurre Penangissa

4 kommenttia

 1. Mielettömän hienoa, kokemusrikasta, onnellista, aurikoista ja lämmintä elämänmatkaa 😍😘

  VastaaPoista
 2. Olet ollut monesti mielessäni ja miettinyt mitä puuhailet. Toivotan teille onnea siellä Thaimaassa. Kiva lukea näitä juttuja, olet hyvä kirjoittaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivottavasti jaksat edelleen lukea höpinöitäni. Kun tässä palautteessa ei ole nimeä, niin veikkaan kuitenkin että kyseessä on Tuire? Jos näin, niin terveisiä sinne kaikille tutuille ja tulkaa ihmeessä käymään täällä. Lupaan toimia matkaoppaana!

   Poista

Back to Top