Blogista / Bloggaajista:


Thaimaanrannan maalarit blogi on vuonna 2014 Thaimaan Koh Samuille perheensä kanssa muuttaneen aikuisen naisen matka-, ja lifestyle -blogi.

 

Vuonna 2014 elämämme oli henkisesti raskaassa risteyskohdassa. Yrittäminen vei kaikki mehut ja äitini kuoli aivan liian varhain, juuri eläkkeelle päästyään. Silloin viimein ymmärsimme sen, että elämä pitää elää nyt, eikä 'sitten kun'... jolloin se voikin olla jo liian myöhäistä. Meillä oli vaihtoehtoina jäädä Suomeen tai ottaa viimein se 'hyppy tuntemattomaan', joka oli ollut tavoitteenamme jo pidempään. Ja mehän hypättiin - siis Koh Samuille, maailman yhdelle ihanimmista paratiisisaarista.


Pihalla (tai sitten Kemiönsaaressa) kuin lumiukot

Keväällä 2019 juniorimme koulun päätyttyä tiemme johti takaisin Suomeen näkemättä hankittua vanhaa pientilaa remontoimaan. Hulluja - moni sanoisi, mutta meidät tuntevat tietävät, että näin meidän elämämme menee. Vaikka sydän ja sielu jäi Samuille, juniorin jatko-opiskeluitten takia oli toistaiseksi palattava. Samuilla ei jatko-opiskelumahdollisuuksia ole.

Tällä hetkellä (jo keväästä 2019) pääsette seuraamaan kuinka elämä Suomen maaseudulla sujuu. Miten vuonna 1880 rakennettu talo on ottanut Thaimaanrannan maalarit vastaan, kuinka elämä peltojen keskellä sujuu, tai miten saarelaiset meistä kummajaisista ovat tykänneet. Kemiönsaarelaiset ovat muuten ylpeitä saarelaisuudestaan, ja kyllähän tässä itsekin jo jonkin verran alkaa olemaan rinta rottingilla siitä, että saa olla osa tätä hienoa yhteisöä. Kemiössä on muuten susiakin (kobrat oli toki pelottavampia), ja koiralenkit sysimustassa syysillassa kaikkien yönsilmien keskellä on kieltämättä vähän pelottavia.

Mihin matka täältä jatkuu, sitä ei tiedä vielä kukaan. Jatkuuko se ennemmin vai vähän myöhemmin, sitä tässä jännitetään itsekin, mutta se jatkuu.


Koska olemme siskoni sanoin 'taivaanrannan maalareita' (josta blogin nimikin sai alkunsa), niin kommelluksia uudessa elämässämme riittää. Pyrimme kuitenkin ottamaan elämän vastaan sellaisena kuin se tulee, luottaen siihen että se myös kantaa.

Toisinaan kaikki on selvää pässin lihaa (NOT), toisinaan olemme pihalla kuin lumiukot.

Tervetuloa matkaan!


Blogin emäntä ja ylläpitäjä Heidi 

 

Olen Heidi, tämän blogin varsinainen kirjoittaja ja ylläpitäjä. Blogini käynnistyi isosta elämänmuutoksesta, kuten monille parhaimmille asioille yleensä tuppaa käymään. Olen aina ollut sitä mieltä, että elämässä pitää uskaltaa ottaa 'riskejä', jotta ei sitten myöhemmin kaduta. Sillä metodilla me viisi vuotta Thaimaan rantoja maalailtiin ja mikäli yhtään meitä tunnen, maalataan varmasti jatkossakin.

Nuorempana olen ollut tulisieluinen hurjapää, mutta näin vanhemmiten terävimmät luonteensärmät ovat matkan varrella onneksi hioutuneet. Kaikissa tekemisissäni pyrin kuitenkin kunnioittamaan elämää sen eri muodoissaan, ja tämä onkin se 'punainen lanka' valinnoissani ja touhuissani. Historiastani löytyy mm. yritystapahtumabisnestä, maahantuontia Aasiasta, TV:n seikkailuohjelmaa ja sitä sun tätä maan ja taivaan väliltä. Vapaus on kuitenkin aina ollut itselleni yksi tärkeimmistä asioista; vapaus tulla ja mennä juuri silloin kun haluaa, minne ikinä haluaakaan. 

 

Minä viidakkotalon naapurissa Samuilla.

Tomppa ja koirat viidakkotalolla

Blogin virallinen vieraskynäilijä Tomppa 

Mieheni Tomppa on musiikki-ihmisiä, joka nauttii kalastamisesta ja jonka elämä ei olisi mitään ilman kitaransoittoa tai musiikkia. Hänen kitaransoitonopettajauransa (Musiikkikoulu Rock House Oy, Rockway.fi, jne) on ollut pitkä ja antoisa, jatkuen Samuilla ja edelleen täällä Suomessa jo toistakymmentä vuotta. 

 

Tomppa on uskomaton puurtaja. En tiedä ketään toista, joka ei tarvitse unta, mikäli jotain mielenkiintoista on meneillään. Tai jos uusi biisi on syntymässä, tai jos youtubesta löytyy kutkuttavia frisbeegolf -kisataltiointeja, tai mikäli jotain jamin tynkää olisi tarjolla. Hieno tyyppi!

 

Tomppa toimii siis säännöllisen epäsäännöllisesti blogissa vieraskynäilijänä kirjoittaen juttuja milloin mistäkin antaen näin oman näkemyksensä elämästä ylipäätään. 

 

Blogin vieraskynäilijä suoraan Samuilta - Mr. Beck

 

Samuilla jo lähes 20 vuotta asunut Mr. Beck (näin tuttavallisesti - tai salaperäisesti) on mainio tyyppi ja erittäin hyvä ystävämme. Beck oli muuten se kaveri, joka alunperin vei meidät frisbeegolf -radalle Samuilla ja siitä se hulluus sitten lähti. Beck on toki paljon muutakin ja vuosia hänen uskomattomia seikkailuja kuunnelleenani, olen useammin kuin kerran ehdottanut hänelle oman elämänkerran kirjoittamista. No sitä odotellessa, onneksi Beck silloin tällöin intoutuu kirjoittamaan blogiin pienen postauksen (tai sarjan, jos sille päälle sattuu).

 

Pieni sisäpiirin juttu Becksistä pitää kertoa; hän oli nimittäin Samuista uutisoivan kanavan takana jo vuosia sitten (jollen ihan väärin muista, tuon silloisen kanavan nimi oli Samui News). Eli varsinainen artikkelinikkari ja vainukoira uutisten suhteen jo tuolloin. Tällä hetkellä Beck asuu edelleen Samuilla ja ikävä on aina kova.

 

Ps. Mr. Becksin kirjoituksia löytyy blogista hakusanalla vieraskynäilijä Beck.

 

Blogin vakituinen vieraskynäilijä, matkamies Kurre:

Rakas ystävämme Kurre oli blogin vakituinen vieraskynäilijä, joka kirjoitti reissuistaan tarinoita silloin, kun inspiraatio iski ja käännöstöiltä jäi aikaa. Kurre asui myöskin Koh Samuilla vuosia, kunnes muutti Chiang Maihin. Levottomana sieluna Kurre seikkaili paljon ja erittäin usein sellaisissakin olosuhteissa, joihin minua ei olisi välttämättä saanut.  

Me menetimme rakkaan ystävämme Kurren keväällä 2019 juuri silloin, kun Suomen kesä kolkutteli ovella. Kurren värikkäitä reissutarinoita löytyy blogista useitakin, suosittelen ehdottomasti lukemaan!

 
Lepää rauhassa, matkamies Kurre.

 
Ps. Kurren matkastooreja löytyy blogista hakusanalla vieraskynäilijä Kurre.

 

Karvakorvat Boo ja Salsa


4 kommenttia

 1. Mielettömän hienoa, kokemusrikasta, onnellista, aurikoista ja lämmintä elämänmatkaa 😍😘

  VastaaPoista
 2. Olet ollut monesti mielessäni ja miettinyt mitä puuhailet. Toivotan teille onnea siellä Thaimaassa. Kiva lukea näitä juttuja, olet hyvä kirjoittaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivottavasti jaksat edelleen lukea höpinöitäni. Kun tässä palautteessa ei ole nimeä, niin veikkaan kuitenkin että kyseessä on Tuire? Jos näin, niin terveisiä sinne kaikille tutuille ja tulkaa ihmeessä käymään täällä. Lupaan toimia matkaoppaana!

   Poista

Back to Top