Nyt sitä sitten tulee, vettä nimittäin!

Vesihelvetti

Ollaan päästy nauttimaan melkoisen 'kuivasta' sadekaudesta, joka siis Samuilla sijoittuu loka-joulukuulle. Marraskuu on tilastojen mukaan pahin, vaikka edeltävä marraskuu olikin ilmojen puolesta suorastaan loistava. Ei liikaa vesisadetta ja nekin useimmiten yöllisiä kuuroja, jota seurasi päivän auringonpaiste. Nyt tilanne on enemmänkin totutun kaltainen ja hyvin muistuu mieleen marraskuu vuosi sitten, jolloin vettä tuli saavista kaataen. Silloin se Kurrekin pakkasi toimistonsa reppuun ja otti ritolat. Saas nähdä mihin Kurre suuntaa nyt jos sateet jatkuvat, ja saadaanko lisää reissutarinoita luettavaksi?

Koska meidän huushollissa on vain kaksi mopoa käytössä, hakeutuminen vartavasten tulviville Samuin teille, olisi sulaa hulluutta. Uhkarohkeatakin jopa. Varsinkin kun jääkaappi ehdittiin onnekkaasti täyttämään juuri ennen tätä eilen alkanut 'putkisadetta'. Koiratkaan ei suostu ulos, ja kuka hullu nyt suostuisikaan. Tuolla kaduilla pitäisi juuri tällä hetkellä olla kanootti käytössä, sillä paikoitellen vesi yltää jopa pikkuautojen ikkunan tasolle.

Samuin tulvat


Etelä-Kiinan mereltä pukkaa

Usein näitä valtavia sademassoja tunkee juuri sieltä ja tälläkin kertaa eteläinen Thaimaa on paikoitellen pahassa pulassa rannikolta rannikolle. Phuketissa on satanut jo kolme päivää, samoin osansa on saanut Krabi, Koh Lanta ja muut alueet. Meillä on satanut vasta reilu vuorokausi ja silti koko saari tulvii. Eikä se johdu pelkästään viemäreistä, vaan vettä tulee yksinkertaisesti liikaa. Jatkoakin on luvassa, sillä ainakin Samuin osalta pahimmat varoitukset näyttäisivät kestävän vielä kaksi päivää. Se mitä keväällä kärsittiin kuivuudessa, on tällä hetkellä historiaa. Voi vain kuvitella vuorokauden aikana tulleen veden määrää, sillä jopa Chaweng Lake tulvii kaduille. Meilläkin maan alla oleva valtava sadevesitankki (24 000 litraa) on pursunut yli jo aamusta lähtien.

Ei tonne nyt mopolla juurikaan kannata mennäToivottavasti loppuu pian!

Juu, koska rakkauspakkaus Suomesta, eli vanhempi poikaa hyppää tänään Finnairin siiville ja saapuu kohti Samuita. Näihin sateisiin on totuttu, eikä ne meitä juurikaan haittaa, mutta istun kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että aamun Samuin lennot Bangkokista selviävät saarelle. Jos ei nyt aivan ajallaan, niin kunhan selviävät. Pieniä varoituksia on nimittäin ollut eetterissä, vaikka tämän päivän lennot yllättävän hyvin ovatkin onnistuneet. Viivästymisiä on ollut, mutta ei vielä juurikaan peruutuksia. Voin kuvitella kuinka haastavat olosuhteet on Samuin pienellä lentokentällä juuri nyt, aamulla lähden itse ottamaan tilanteesta selvää.

Maanantaina tulee sitten seuraava ystäväryhmä Suomesta kolmeksi kuukaudeksi, tiistaina sitä seuraava Phuketista ja siitä se sopivan sosiaalinen elämä taas alkaakin.
Chaweng lake on tulvinut kaduille ja liikenne on ympäri saarta aika kökköä

Clean the beach boot camp ('first we train then we clean')

'Give back/ clean the beach boot camp' - ihan huikea tapahtuma on viimein rantautunut myös Samuille ja huomenna aamulla olisi tarkoitus olla meidän 'kotirannan' Bangrak beachin siivous. Phuketista marraskuussa 2013 alkunsa saanut kokonaisuus on taatusti ikimuistoinen tapahtuma vaikka lomalaisellekin osallistua rakastamansa saaren, lomakohteen, tai rannan siivoukseen ja tutustua samalla sekä paikallisiin, että muihin turisteihin tai saarella asuviin ulkomaalaisiin. Unohtamatta sitä, että rannan siivous alkaa aina ilmaisilla treeneillä. Aivan uskomattoman hieno konsepti!

Clean the beach boot campin huomisen ohjelman olisi tarkoitus olla seuraava:

  • 8.45 Tapaaminen Bangrak beachillä (siirretty sateitten johdosta kadonneen rannan takia ylös maastoon, muutoin treffit olisi ollut rannalla). 
  • 9.00 Ilmaiset treenit (en vielä tiedä mitä pitää sisällään, mutta taatusti hauskaa luvassa)
  • 10.00 Rannan siivous
  • 11.00 Ilmainen barbeque Boat Barissa Bangrak beachillä. 
Eikä mukaan tarvitse kuulemma tuoda, kuin vettä omiin tarpeisiin ja päälle mukavat vaatteet, jotka hikoilemisen lisäksi todennäköisesti likaantuisivat muutenkin.

Mä todellakin niin toivon, että sade loppuu ja päästään ottamaan osaa tähän. Vielä ei ole infottu tapahtuman siirtämisestä ilmojen takia (todennäköisesti se tapahtuu, sillä vesi on noussut sen verran, että rantaa tuskin on nimeksikään), ja jos se toteutuu, me ollaan siellä. Siitä sitten lisää kuvien kera, kun on jotain lisää infoa.

Mutta Samuin, Phuketin ja jopa Balin kävijät (on näitä siis muuallakin), ilmoittautukaa ja seuratkaa 'kommuunia' ihmeessä, niin saatte tiedon lähistöllänne olevista yhteisistä kokoontumisista. Tätä me halutaan, eikö niin? Ottaa osaa hyvän asian puolesta hauskanpidon merkeissä! Samuin kävijöille linkki tässä.Yleensä kaikki blogissa olevat kuvat on omia, mutta tällä kertaa tulvakuvat on otettu Community online Pin Board Koh Samui- facebook ryhmän sivulta (Samuin kävijöille hyvä ryhmä liittyä) ja Clean the beach boot campin kuvat heidän sivuiltaan. Siihenkin kannattaa liittyä!
16
Back to Top