Pyrähdys Saksassa

Hupsista, pyrähdin Saksassa. 

 

Jollain oli saatava reissukuumetta helpotettua, niinpä tartuin ystävieni tarjoukseen ilmaisista lennoista Saksaan ja laivalipusta takaisin. Kahden yön pikareissusta ei paljoa jäänyt käteen, sillä olimme torstai-iltana joskus kahdeksan jälkeen Hampurissa, ja siitä sitten jo klo 23 aikaan satamassa Travemündessa.

 

Ystäväni tuo Saksasta autoja Suomeen ja tällä kertaa heillä oli tarvetta yhdelle autokuskille. Me lennettiin Lufthansalla ensin Frankfurtiin, siitä jatkolennolla (joka oli 1,5 tuntia myöhässä) Hampuriin, siitä saksalaisen yhtiökumppanin kyydillä noutamaan kolme autoa ja tästä peräkanaa satamaan. En pysty kertomaan Saksasta juuri muuta kuin, että autobaanalla oli muutamia rekkoja lukuunottamatta väljää ja pimeätä, sekä vähän sateistakin. Sen sijaan Lufthansan lennosta Hki-Frankfurt yllätyin iloisesti, sillä edes jollain Euroopan lennolla on tarjolla vielä myös viiniä. Moni lentoyhtiö on jo aikoja sitten luopunut turreluokissa tämän tyyppisistä ilmaispalveluista, ja vaikkei sillä ehkä niin suurta merkitystä lyhyillä lennoilla olekaan, ilmaisista ja ylipäätään palveluista jaksan aina ilostua.

 

Olipa hienoa taas olla reissussa.

Toivottavasti pian pääsisi reissuun ilman maskia.

 

Lennoilla ja kentillä oli luonnollisesti maskipakko, kuten Saksassa mm. kaupoissakin. Ensimmäisellä lennolla ihmiset nauttivat viinejään, joten mitenkään 100% tuo maskillisuus ei mitenkään voinut olla. Itse saan maskien kanssa melkein paniikkihäiriön, mutta selvisin noista lennoista kuitenkin ihan kohtuudella. Muuta koronaan liittyvää sählinkiä ei lennoilla eikä kentillä ollut, ei testauksia eikä mitään. Kukaan ei myöskään kysellyt millä asialla ollaan liikenteessä, mikä kaikkien uutisointien jälkeen ehkä jopa hieman hämmästytti.


Mutta enivei, kun kerran Saksaan lähdin, oli erittäin järkevää täydentää vuoden viini -ja olutvarastot kolmanneksen Suomen hintoja halvemmalla. Travemünden lauttasatamassa sijaitsee Weincontor Berner (moni tuntee nimellä Sari Berner), joka on normaalisti auki klo yhteen asti yöllä, mutta koronan takia liike sulkee ainakin tällä hetkellä ovensa klo 23. Heillä on myös verkkokauppa Alkostore24, josta voi tilata juomat kotiinkin, mutta tällöin on huolehdittava kuljetuksesta joko itse tai kuljetusyhtiön kautta. 

 

Mikäli liikut autolla Saksassa, kannattaa ehdottomasti koukata Sari Bernerin kautta. Itse Suomeen tuotuna juomat on kolmanneksen Suomen hinnoista, esimerkiksi 3 litraa punaviiniä irtoaa alle kymmenellä eurolla ja keissi olutta (24 tölkkiä) niin ikään alle kympillä.


Finnlines


Kolmen auton ja kolmen kuljettajan paluu Suomeen tapahtui Finnlinesin laivalla Travemündesta Helsinkiin. Laiva lähti torstai-perjantain välisenä yönä joskus kolmen aikaan, ja oli Vuosaaren satamassa lauantaiaamuna noin yhdeksän maissa. Botski taisi olla puolisen tuntia myöhässä, sillä poikien havaintojen mukaan matkaa tehtiin vain yhdellä pytyllä.


Sari Berner Travemunden satamassa.

Finnlines liikuttaa myös rahtia..


En ole vuosikymmeniin matkustanut autolautalla yön yli -matkaa, joten kokemushan se oli tämäkin. Meidän oli tarkoitus yöpyä kolmistaan yhdessä ikkunallisessa neljän hengen A4 -hytissä, mutta hytin yllättävä ilmastointiongelma aiheutti hyttiin lähestulkoon saunamaiset lämpötilat, joka taas sai aikaan melkein paniikinomaiset fiilikset. Kuinka hemmetissä kolme aikuista ihmistä pystyisi nukkumaan16 neliön saunassa ilman hermoromahdusta? Ei mitään toivoa.

 

Mutta palvelu pelasi. Reklamoinnin jälkeen purseri yritti saada ongelmaa ratkaistuksi ja kun se ei sinä yönä onnistunut, saimme toisen samanlaisen hytin kaupan päälle. Seuraavana päivänä ilmastointiongelmakin ratkesi, mutta saimme silti pitää tuon toisenkin hytin. Vuorossa ollut purseri hoiti reklamaation loistavasti, mikä ei nykypäivänä suinkaan ole itsestäänselvyys. Meille jäi hyvä mieli, toivottavasti hänellekin.


Finnlinesin paatit ei ole millään muotoa mitään risteilylaivoja, joten discoja tai pallomeriä ei löydy. Muutenkaan mitään erityistä tekemistä ei laivat tarjoa, ellei sitten laske syömistä tuohon kategoriaan. Laivamatkalle voi ostaa ruokalipukkeen hintaan 62 euroa (aika suolainen mielestäni), joka sisältää meripäivän (perjantai) aamiais-brunssin, meripäivän illallisen viineineen ja muine juomineen, sekä paluuaamun aamiaisbuffeen. Omasta mielestäni ruoka oli maukasta ja sitä oli paljon, viiniä sai illallisella nauttia niin paljon kuin ehti, ja varsinkin kakut ja muut jälkkärit oli varsinaisia luomuksia. En voi valittaa ruoasta, mutta ihmetystä herätti se, ettei lähtöpäivän illalle kuulunut minkäänlaista ruokaa. Mekin pääsimme lautalle vasta klo 23 aikaan ja nälkä oli huutava, mutta tarjolla oli vain yhdeksän euron keittoa ja näkkileipää, tai sitten vitriinistä katkarapuleipää tai salaattia. Lähtöpäivän illalle olisi todellakin toivonut jotakin purtavaa.


Vaikka tekemiset on laivalla vähissä, löytyy sieltä nuorille jonkinlainen puuhahuone ja lapsillekin leikkihuone. Peliautomaatteja tönöttää käytävillä (vakiokalusteet laivoilla), yksi pieni kauppa antaa helpotusta pahimpaan shoppailukuumeeseen, baari, ravintola, saunatilat ja porealtaat miehille ja naisille (kuuluvat lipun hintaan), hieroja (nyt ei ollut), kuntosali (kuuluu hintaan) ja siinäpä nuo sitten suurin piirtein. Omalta osaltani meripäivä tuntui vähän pitkähköltä, mutta nautimme silti täysin siemauksin saunomisista ja poreiluista, sekä ravintolan antimista. Meille sattui vielä aurinkoinen ja lämpimän tyyni merikeli, joten mikäs siellä oli hyvässä seurassa nautiskella.


Mutta vitsi hei, meidän lisäksi matkustajina oli joku kymmenen rekkakuskia ja hauskoja autokauppiaita. Minun ja ystäväni lisäksi laivalla oli kaksi muuta naista, ja voitte ehkä kuvitella että meno oli sen mukaista. Mutta hengissä selvittiin ja hyvien tyyppien ansiosta lystiäkin oli. 


Aika monta ihmistarinaa matkustajiin mahtui - pääsisipä joskus kirjoittamaan noista hurjista autokauppiaista😁...


Saunaosastot oli uusittu joskus lähiaikoina,

ja olivat oikein viihtyisät

Pääsisipä pian jo kunnolla reissuun!

2
Back to Top