Blogger Recognition Award -tunnustus

Kun marraskuu, tuo kuukausista julmin ja synkin, löytää suru-uutisen myötä tiensä myös tänne lämpöön ja turkoosien vesien äärelle, kuvittelen hetken istuvani loskasateessa Pohjois-Espoolaisella takapihalla. Tunne on niin vahva, että se kääntää koko vatsan ylösalaisin. Muistan hyvin sen jokavuotisen fiiliksen, joka sai meidät viimein lähtemään pimeyttä karkuun. Olisipa ystäväni jaksanut odottaa valoisampaa joulukuuta, sitten olisi ehkä helpottanut. Ehkä?

Elämä vie välillä synkempiinkin vesiin ja juuri sellaisina hetkinä mielen saa piristymään kaunis sana tai vaikka yllättävältä taholta tullut kohteliaisuus. Onneksi minäkin sain sellaisen juuri oikealla hetkellä. Tunnustuksen, joka pakotti miettimään positiivisempia asioita.

Ihana huomata, että näitä Thaimaan rannoilta kirjoitettuja tarinoita myös luetaan. Kiitoksia teille siellä ruudun takana! Kiitos myös Kurrelle ja kaikille vieraskynäilijöille, jotka olette tuoneet väriä blogiin omilla tarinoillanne.Blogger Recognition Award -tunnustus

Thaimaanrannan maalarit -blogi sai bloggaajien kesken myönnettävän Blogger Recognition Award -tunnustuksen Rouva Sana -blogin kirjoittajalta, sisältömarkkinoinnin ja sanojen ammattilaiselta. Siksi tunnustus tuntuukin erityisen hyvältä. Kiitos Rouva Sana tunnustuksesta ja marraskuun piristyksestä! Tämä tuli tarpeeseen.

Blogger Recognition Award -tunnustuksen säännöt:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi


Bloggaamisen aloitus 

Aloitin blogin joitakin kuukausia sen jälkeen, kun olimme muuttaneet unelmiemme perässä Koh Samuille. Ensin se toimi viestikanavana ystäville ja sukulaisille, mutta sanat ja tarinat kuvia unohtamatta veivät mennessään. En avaudu tähän sen enempää, sillä olen kirjoittanut blogini tarinasta jo aiemmin täällä, joten käykää ihmeessä lukemassa, mikäli ette vielä ole ehtineet. 

Ohjeita aloitteleville bloggaajille

No, koen itsekin puolentoista vuoden jälkeen olevani vielä aloittelija ja siltä pohjalta neuvojen antaminen on vähän niin ja näin. Mutta jos tässä jotain yrittää, niin ensinnäkin; anna palaa! Itse kirjoitin pari kuukautta ensin vain 'itselleni', ennen kuin uskalsin tehdä blogilleni Facebook -sivut ja jakaa juttuni siellä. Voi että silloin hävetti! Onneksi kommentit ja palautteet ovat olleet pääsääntöisesti positiivisia ja se onkin saanut jatkamaan samalla linjalla. Aloitteleva bloggaaja, muista se, että kaikkia ei voi miellyttää. Pidä siis oma linjasi ja ennen kaikkea kirjoita omalla tyylilläsi. Pyri silti kirjoittamaan kieliopillisesti oikein.

Osa blogeista on hyvin valokuvapainotteisia, toiset taas perustuvat enemmän sanoihin. Jos olet hyvä kuvaaja (siinäkin kehittyy), niin ehdottomasti paljon kuvia mukaan. Sain eilen viimeksi Suomessa blogia lukevalta sukulaiseltani palautteen, jossa hän toivoi vielä enemmän kuvia teksteihin. Itse olin ollut siinä uskossa, että tungen niitä välillä jopa liikaakin. Näköjään en kuitenkaan. Onneksi nykyaikaisissa kännyköissä on jo niin hyvät kamerat, että yleensä liikkuessa on ainakin joku kameranvirkaa hoitava kapistus matkassa.

Koh Samui
Tämä kuva on otettu kännykällä. On muuten ihanan sinistä vettä!

Mutta aikaa se vaatii. Ehkä alkuaikoina kirjoitin yhden artikkelin parissa tunnissa, nyt siihen menee melkein koko päivä. Kuvien käsittelyt, tiedon hankkiminen, somepäivitykset sun muut eivät vain hoidu hetkessä. Ja kuten Rouva Sana artikkelissaan tekstien 'hauduttamisesta' kirjoittikin, niin anna tekstin hautua yön yli. Pyrin tähän itse nykyään, vaikka välillä tuntuukin olevan kiire jutun  julkaisemiseen.

Mieti mistä ja miten haluat kirjoittaa. Jos haluat tehdä päiväkirjamaista blogia omasta elämästäsi, se on täysin ok. Kaikkien ei tarvitse olla bloggaamisen ammattilaisia, bloggaaminen voi olla myös mukava harrastus. Kirjoita siitä mikä on intohimosi, siitä missä olet hyvä. Tai vaikka siitä, missä haluat kehittyä. Kirjoittaminen vaatii opettelua ja siinä kyllä kehittyy matkan varrella. Aina voi ottaa avuksi kursseja mikäli haluaa, itsekin olen ottanut. Kaikki tekstini eivät näin jälkikäteen ole mielestäni kovinkaan hyviä, vaan tehty vähän kieli poskella ja kiireellä, mutta olkoon niin. Näkyköön teksteissäni matkan varrella saatu kehitys, sitähän se elämäkin on. Ikuista oppimista.

Ennen kaikkea, ole rohkea! Älä välitä negatiivisista palautteista, vaan pidä oma linjasi. Persoonallisuus on aina valttia, tuskin monikaan jaksaa kiinnostua täysin hajuttomista ja mauttomista tarinoista. Itse arvostan tekstejä, joissa uskalletaan olla jotain mieltä.

Otettiin yhtenä päivänä naapuri ja heidän koiransa mukaan rannalle. Tämä koira ei ollut koskaan nähnyt merta :)

Tunnustukseni seuraaville bloggaajille:

Nämä bloggaajat jaksavat inspiroida minua jatkuvasti, kiitos mielenkiintoisista tarinoistanne!

Elämää Idän Pariisissa

Sanghaissa asuvan Sarin mielenkiintoisia tarinoita ja aivan loistavia valokuvia. Herkkuna vielä kiinalaiset sananlaskut, joihin jokainen artikkeli päättyy.

Matkaopas vapauteen

Australiassa tällä hetkellä seikkailevan Rositan vapausblogi. Rositan kirjaan 'Toimistosta travelleriksi' kannattaa ehdottomasti myös tutustua. Siinä on paljon mietittävää oman elämänsä sankareille.

SlowDownUnder

Ja taas seikkaillaan Australiassa. Mintun ja miehensä hektinen elämä seikkailusta toiseen on saanut jopa pohtimaan Australiaa seuraavana kohteena. Eihän sitä koskaan tiedä...

Ulkosuomalaisen äidin merkintöjä

En ole koskaan käynyt Turkissa, mutta tämän siellä asuvan Petran blogi on kaikessa värikkyydessään ja arjen kuvaelmissaan niin todellinen, että tuntuu kuin olisi käynyt siellä jo useasti. Ihana.

Outi's Life

Espoolaisen Outin värikäs ja elämänmakuinen blogi.

MaiLife

'MaiLife on minun tapani koittaa tehdä maailmasta vähän parempi paikka, jossa kaikki uskaltaisivat tarttua rohkeasti toimeen, mitä sitten ikinä se kullekin tarkoittaa'- kuten Maija sen itse sanoo. Aivan uskomattomia tempauksia ja hyväntekeväisyyskuvioita, ei voi kuin suositella.

CT meets Helsinki

Olen vastikään itse tutustunut blogiin ja pidän kovasti. Blogi kertoo elämästä Kapkaupungissa ja Etelä-Afrikassa suomalaisin silmin. Ja tarkastelee Suomea eteläafrikansuomalaisin silmin.

This is not the life I ordered

Tervemenoa sarkasmin sakastiin ja mustan huumorin mekkaan, sillä sitä tämä blogi todellakin on. Nauruvaroitus ja saattaa siellä muutama voimasanakin näkyä...

Moottoritiellä on puuma

Päde läks menee ja sille tielle jäi. Indonesian hiekkakikkareelle kissoja hoitamaan. Pakkohan tätä on seurata, lue itse niin tiedät miksi...

Chez Héléna

Ihanaan Etelä-Ranskaan muuttaneen toimittaja Helenan pohdintoja ranskalaisesta arjesta kommelluksineen. Upeita tarinoita ja kuvia!

Kiitos bloggaajat, että olette olemassa ja inspiroitte täällä maailman yhdellä syrjällä kirjoittavaa kolleegaanne!

Minkä tyyppisistä teksteistä sinä pidät?

Onni on myös ihanat naapurit!
9
Back to Top