Kirotut amalgaamit

Illalla lohkesi taas hammas, en muista kuinka mones. Tiesivätkö hammaslääkärit silloin taannoin, että kaikki amalgaamipaikat hajoavat ennen pitkää ja hajotessaan vievät aina mennessään puolet hampaasta? Näin ainakin mulle on käynyt ja jos jotain hyvää pitäisi tästä löytää, niin onhan se tietty se, että kohta on kaikki amalgaamit suusta pois. Mutta niin on puolet hampaistakin.

Onneksi Thaimaa on kerrassaan loistava paikka hoitaa hampaat kuntoon. Yksityisiä klinikoita ainakin Samuilla on joka kulmassa ja hoidon taso on huikeata ja huokeata. Tänne tuleekin ihmisiä ympäri maailmaa hoidattamaan hampaitaan ja teettämään etenkin niitä isompia remontteja.

Itse olen korjauttanut täällä jo kymmenen vuoden ajan kaikki amalgaamipaikkojen hajoittamat hampaani, tämän päivän kurssilla alle 30€ kappale. Jopa sellaiset lohjenneet "ongelmahampaat", joita Suomessa kunnallisella puolella ei yrityksistä huolimatta ole saatu kuntoon, on täällä tyylikkäästi hoidettu kasaan. Viisi hoitajaa hyörii ympärillä, yksi laulaa ja joku laittaa vähän väliä huulirasvaa huuliin, eikä koskaan ole sattunut. Kerran jopa nukahdin.

Muutama viikko sitten hoidatin täällä vanhemman poikani molemmat yläetuhampaat, jotka olivat pahasti naarmuuntuneet kelvottomaan kuntoon pari vuotta takaperin. Kaveri oli jalkapalloa pelatessaan ottanut hieman "lähempää" kontaktia rautatolpan syleilyssä ja pusu oli liian raju. Suomessa ei päästy kunnallisessa jonoonkaan, kun ei ollut kiireellinen ongelma, vaikka hymyillä ei juurikaan kehdannut. Täällä 45 minuuttia ja 180€ ja pojalla oli tasoitettu hampaat sekä upeat kuoret pilalle menneitten kiilteitten päällä. Oli muuten hymy herkässä sen jälkeen.

Suosittelen siis ehdottomasti, jos vaan suuntaat nokkasi näihin maisemiin, niin säästele niitä remontteja siellä kotimaassa ja hoida kaikki täällä. Mitään ei tarvitse varoa hoidon jälkeen, ei syömistä tai juomista. Itse suuntaan aamulla kahvin ja uinnin jälkeen hymyssä suin klinikalle. Kun ei tarvii jännittää...


aamukahvi
0
Back to Top