Projekti kesähuone, osa 1

Kuinka moni on katsellut Huvila & Huussi -ohjelmaa? No minä nyt ainakin, ihan vaan inspiroituakseni.

Ja niinpä, kaikenlaisia idiksiä on sitä kautta syntynyt. Sellaisia meidän perheen tulevia Iisakin kirkkoja, joitten toteuttaminen kestää naurettavan pitkään.

Mutta kun pihapiirissä on söpöjä punamullattuja piharakennuksia, jotain niitten uumeniin on keksittävä.

Kuten nyt esimerkiksi tuleva kesähuone (Iisakin kirkko nro 1).

Jos meinaa kesäisin viettää muualta tulleitten ystävien kanssa iltamia joissa viini virtaa, ei täältä periferiasta niin vain pääse mihinkään.

Ja kun koirat pitää nukuttaa päätalossa sisällä - muuten ne olisi yön pimeinä tunteina karanneet pitkin kyliä - on yövieraille rakennettava majapaikka. Ja ulkohuussi.

Tervetuloa siis yövieraat, huussiin joudutte!

Kesähuone siis tohon oikealle (ehkä)

Kesähuone ennen JA jälkeen ;)

Kesähuone/ vierashuone

Ennen kuin edes aloitetaan päätalon remonttia, rakennetaan siis kesähuone. Sen piti tosin olla valmis jo viime sunnuntaina, mutta rehellisyyden nimissä vielä ollaan ERITTÄIN vaiheessa.

Olisin voinut vaikka vannoa että näin käy, vaikka Tomppa reteenä ilmoitti kesähuoneen remontointiin menevän vain viikko. Meillä mikään ei tapahdu viikossa, eikä edes kuukaudessa (meidät tuntevat tietää sen), joten tämä veto olisi ollut helppo voittaa.

Jos ennen seuraavan projektin alkua vaikka kokeilisikin tuota 'lyödäänkö vetoa?' -metodia.

Kesähuoneen oli alunperin tarkoitus tulla sinisten ovien taakse, jonne sitä ennen oli tarkoitus tulla kesäkeittiö (Iisakin kirkko nro 2).

Pihalta kesäkeittiöön

Tuleva kesäkeittiö (ehkä)

Kesähuoneen sijoituskohde vaihtui punaisten ovien taakse piharakennuksen päätyyn, mikä on varmaan kivempi vaihtoehto, sillä siellä on sentään ikkunoita ulos. Sinisten ovien takana ei.

Ongelma punaisten ovien takana olevassa tilassa on se, että saman tilan olisi tarkoitus talviaikaan toimia tulevan Camper vanin rakennustilana, joten se olisi tarkoitus myös kevyesti eristää. Voi nimittäin olla, ettei reissuauton rakennusprojektin parissa vietetä kovin montaa tuntia, jos pitää väkertää näpit ja varpaat jäässä.

Ihan heti tuli mieleen, että noinkohan meillä on liian monta projektia kuvitelmissa? Haluaako joku arvailla kuinka moni niistä toteutuu?

Kesähuoneen remontti alkoi ihan mallikkaasti tilassa pyörien ja olemassa olevien rakennelmien purkua suunnitellen.

Mutta ensin puuttui vasara, sitten ei ollut edes sorkkarautaa. Hyllyjen purkaminen olisi kieltämättä helpompaa muutamalla apuvälineellä.

Sitten jostain löytyi ilmainen vasara, jostain toisaalta taas sorkkarauta.

Sen jälkeen tuleva Camper van ei suostunut käynnistymään jättäen aina toviksi reissun päälle milloin mihinkin kaupunkiin. Toinenkin auto rupesi huutamaan ensin tietyissä nopeuksissa, sitten vielä muissakin nopeuksissa.

Jotain laakerivikaa korjaamon mukaan, joten sinne meni kesähuoneen remonttirahat.

No ei vaan, sinne meni kesähuoneelle varattu aika. Mutta me ollaankin viime hetken ihmisiä ja tuli persiissä eläminen on meille normi.

Vaikka olisi kieltämättä hauska tietää miltä elämä tuntuisi, jos tästä 'viime hetken' -metodista jonain päivänä oppisi pois...

Kesähuone on siis enivei pahasti VAIHEESSA.

Samuin ystävämme Pekka on tulossa pientilallisille remonttihommiin tuossa kuukauden sisällä (onneksi), ja vierashuoneen olisi toivottavaa olla valmis ennen sitä. Olisihan se noloa että Pekka joutisi rakentamaan sen ihan itse...

Mutta hyvinhän tässä ehtii, lyödäänkö vaikka vetoa?

Tulevalta kesäkeittiöltä talolle.

Onneksi mulla on toi omenapuu, ehkä mä sisustan vain sen ;)

4
Back to Top