Miljoonakaupat ja markkinat

Me kutsutaan niitä miljoonakaupoiksi. Sellaisia epämääräisen sotkuisia kadunvarsikauppoja, joiden tarjonnassa ei äkkiseltään tuntuisi olevan minkäänlaista linjaa. Ja kun tarkemmin miettii, niin onhan niissä. Niissä myydään ihan kaikkea.

Miljoonakaupat

Kun tarve yllättää, apu todennäköisesti löytyy miljoonakaupasta. Ja halvalla vielä. Miljoonakaupat ovat lähinnä paikallisille suunnattuja pieniä 'tavarataloja', jotka ovat lattiasta kattoon täyteen ahdettuja. Se mikä ei mahdu hyllylle, roikkuu katosta.

Tältä näyttää miljoonakauppa ulospäin.

Kuten huomaatte, ihan mitä vaan on tarjolla.

Miljoonakaupoissa puhutaan thaimaata, ja koska kieli on meillä edelleen pahasti hakusessa (oma vika), joutuu monesti ostamaan sian säkissä. Onneksi myyvät sentään halpoja sikoja.

Grillit, kattilat, padat, rantalelut, patjat, moskiittoverkot, tissiliivit, sadevaatteet ja pölyttyneet meikit sulassa sovussa. Siihen kun lisätään vielä koirien pannat, astiat, sähköjohdot, ompelutarvikkeet, rakennustarvikkeet ja pissapulverit, saa aika hyvän käsityksen missä mennään.

Elintarvikkeita miljoonakaupat ei tosin tarjoile, mutta niitä varten joka kadunkulmasta löytyy 7-eleven JA FamilyMart.

Kun seuraavan kerran pistäydyt Thaimaassa, pistäydy ihmeessä miljoonakaupassa. Saatat tehdä jopa löytöjä.

Paistinpannuja sun muuta tarpeellista.

rantaleluja ja patjoja kaiken muun lisäksi.

(Miljoona)markkinat

Miljoonamarkkinat on vähän niin kuin miljoonakaupat, mutta paljon suuremmassa mittakaavassa.
Niitä putkahtelee silloin tällöin sinne sun tänne. Markkinat kestävät yleensä noin viikon kerrallaan, ja kun ne tietyssä paikassa loppuvat, on epäselvää milloin ne palaavat. Yhtäkkiä ne ovat taas siellä.

Kun miljoonakaupoissa on kaikkea maan ja taivaan väliltä, niin on myös markkinoilla. Poiketen miljoonakaupoista, markkinoilla myydään myös halpaa ja maukasta ruokaa. Jopa niitä kuuluisia toukkia sun muita hirvityksiä löytyy tiskitolkulla. Vaikka toukat ovat kuulemma kovastikin maukkaita, niin sitä päivää ei tule että sellaisia eksyisi tämän rouvan suuhun.

Onneksi oma rohkeus riittää moniin muihin pöperöihin. 50 bahtin Pad Thai-annoksen kylkeen voi ostaa vaikka kylmän Singhan ja nauttia herkuista bändiä kuunnellen. Sillä eihän ne ole markkinat eikä mitkään, ellei elävää musiikkia ole tarjolla.

Paikallisten markkinat.

elektroniikkaa sun muuta härpäkettä.

Sushia, syököön ken uskaltaa. Me uskalletaan ;)

Paikalliset rakastavat markkinoita ja viettävät niissä aikaa koko perheen voimin. Syödään, juodaan ja nautitaan ostosten lomassa. Miljoonakauppojen kaltaisen tarjonnan lisäksi markkinoilta voi ostaa mm. elektroniikkaa, lääkerasvoja, hajuvesiä, aseita, pyyhkeitä, sänkyjä, värillisiä piilolinssejä, glitterkynsilakkoja, sähkötupakkavehkeitä (täällä ne ovat laittomia) ja vaikka silmälaseja.

Tässä meidän lähitemppelillä (Wat Phu Khao Thong) on viimeisen viikon ollut markkinat ja ollaan vierailtu siellä parina iltana. Ekana iltana pantiin merkille, että silmälasit näöntarkastuksella on tarjolla hintaan 590 bahtia (reilu 15€), joten päätettiin palata hankkimaan Tompalle sellaiset. 

Tompan aiemmat lukulasit oli hankittu Bangkokista parilla eurolla, mutta ilman näöntarkastusta, joten oli jo aika saada kaverille lasit oikeilla vahvuuksilla. Tämän kertaisella tarjouksella napattiin kahdet lasit vahvuuksilla ja näöntarkastuksella 1100 bahtilla, eli alle 30 euroa. Melko halpaa vai mitä?

Mutta ehdottomasti, mikäli löydät paikalliset markkinat lomasi aikana, suuntaa sinne. Sen sijaan että hankkisit tuliaisia kalliilla jostain kauppakeskuksesta, löydät markkinoilta todennäköisesti osan niistä murto-osalla hinnasta.

Oletko itse jo törmännyt miljoonakauppoihin tai paikallisten markkinoihin?

Wat Phu Khao Thong- temppelialuetta.

Vihdoin rillit oikeilla vahvuuksilla Tompallekin.

4
Back to Top