Vihdoinkin ajokortti + 1 kohdevinkki Samuille

Ajokortin hankkiminen ei sujunut mutkitta, kuten ehkä luitkin jo täältä. Vaikka olen pohjimmiltani ihan rehellinen sarvipää, ja tykkään hakata päätä seinään useasti (vieläpä samaan kohtaan), niin tällä kertaa ystävämme Carlin kehoituksesta laskimme varman päälle.

Ei siis enää taskuparkkia yli-isolla pickupilla, vaan apuun otettiin ystävämme Sopa ja hänen näppärä peruutuskameralla varustettu henkilöautonsa. Peruutuskamera osoittautui kuitenkin ennen h-hetkeä epäkelvoksi, mutta tällä pelillä oli silti hiton paljon helpompi parkkeerata niillä kuuluisilla seitsemällä liikkeellä. Itse asiassa käytin tehtävään ainoastaan neljä edestakaisin liikettä, ja sain poliisipäälliköltä kehutulvan.

Homma on siis purkissa ja jos tämä ei ollut työvoitto, niin mikä sitten? Itse asiassa me kyllä pohdittiin, että ensi viikolla voisi liikenneviraston pihalle raahautua vaikka pienelle picnicille. Sitä ne paikallisetkin tekevät, sillä tarjolla on ilmaista taskuparkkiviihdettä.

Ystävämme Sopa oli valjastettu mukaan taskuparkkeeraukseen :)

Hauskoja juttuja

Mainitsin edellisessä postauksessani myös näistä asukoodeista, kun asioidaan Thaimaan eri virastoissa. Ei siis missään nimessä shortseja, eikä hihattomia paitoja. Mitä tahansa asiaa virastosta haetkin, voi hylkäys tulla pelkästään väärien retkujen takia. Saatat lentää jopa virastosta ulos, kuten kävi viime viikolla immigrationissa muutamalle shortsikaverille.

Ihan hyvä, sillä reilun viikon takaisella immigration reissullani ihmettelin mikroshortsien ja ranta-asujen määrää. Paikallinen puskaradio tiesi kertoa, että juurikin samaisella viikolla immigration tiukensi seulaansa, syynä juurikin rannalta tai baarista suoraan virastoon pompsahtaneet asiakkaat.

Eräskin blogini kommentoija kertoi joutuneensa melkein hyljätyksi ajokorttinsa hakureissulla, sillä vaikka asu oli muuten korrekti, häneltä puuttui kaulukset paidasta. Siitä kekseliäs kaveri sitten taksikuskien paitaa vuokraamaan, ja homma hoitui 100 bahtilla.

Kurre taas kertoi, että liikenneviraston tiskin alta löytyy kuulemma yhdet yli-isot housut tarvitsevalle, mikäli vaan älyät kysyä. Yleinen neuvo täällä paikallisessa FB-ryhmässä näyttää olevan se, että ota kaikista mahdollisista papereista ainakin parit kopiot, siis kaikista mahdollisista, sillä sulta puuttuu kuitenkin aina joku. Vitsihän se on, mutta ei kovin kaukaa haettu.

Meillä on nyt kuitenkin ajokortit ja kahden vuoden päästä hahmotellaan sitten kuvioita uudestaan.

Valloittava Lipa Noi beach

Koh Samui
THINK

Lipa Noi beach + THINK & Retro Cafe´ Lipa Noi

Mikäli taskuparkkeeraamisen seuraaminen ei omalla listallasi nouse riittävän mielenkiintoiseksi aktiviteetiksi, liikenneviraston lähiympäristö on ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen.

Siinä missä Lamailla ja Chawengilla riittää säpinää, Lipa Noi beach vetää hiljaiseksi. Eikä pelkästään auringonlaskujen takia, joitten väitetään olevan Samuin kauneimmat. Lipa Noi on todella rauhallinen. Muutamia hotelleja ja resortteja lukuunottamatta Lipa Noin parasta tarjontaa on turhien ärsykkeiden puuttuminen.

Mikä voikaan tuntua paremmalta, kuin rennon rantapäivän jälkeen nautittu cocktail hämmästyttävän kaunista auringonlaskua katsellessa? No, nauttia se esimerkiksi THINK & Retro Cafe´ Lipa Noilla, joka on valloittava miniresortti upealla rannalla.

Think & Retro cafe´n mielenkiintoinen sisäänkäynti

Ja tutkittavaa kyllä riittää.

Maisemat ovat enemmän kuin kohdillaan.

Hikisen taskuparkkeerauksen jälkeen päädyimme Sopan ja Carlin kanssa resorttiin ansaitulle lounaalle ja hengähdystauolle. Taisi siinä yksi Singhakin tulla nautituksi, ansaittua toki sekin.
Ruoka oli enemmän kuin maittavaa ja myös kohtuu edullista verrattuna naapuriresortteihin.

Olen aina rakastanut värejä (mitä enemmän sen parempi) ja sitä THINK tarjoaa yllin kyllin. Ja mikä parasta, kaikki on kierrätettyä. On auton renkaista ja tynnyreistä tehtyjä pöytiä ja tuoleja, jopa bungalowit ovat itseasiassa vanhoja kuljetuskontteja. Vaikka konteista tehdyt asumukset kuulostavat ehkä alkeellisilta, ei näistä kämpistä puutu mitään. Joten jos kaipaat jotain tavallisuudesta poikkeavaa majoitusta, tämä voisi olla sellainen.

THINK & Retro Cafe Lipa Noi Samuin yhtenä ideana on luoda luoda liiketoimintaa vähentämällä jätteitä saarella ja jakaa vierailijoilleen ajattelimisen aihetta. THINK. Miksi ostaa uutta, jos voi kierrättää vanhaa?

THINK järjestää lisäksi erilaisia tempauksia, joista ansaituista tuotoista osa lahjoitetaan eri paikallisille yhteisöille, toimijoille ja tarvitseville, kuten esimerkiksi lapsille. Ja kuten aina täällä, tämänkin paikan tapahtumista pääsee parhaiten jyvälle heidän FB-sivujensa kautta, joihin on linkki tässä.

THINK on kerrassaan mainio paikka vaikka yksityistilaisuuksille, ainakin niille jotka etsivät jotain valtavirrasta poikkeavaa. Ihan vaan vinkkinä...

Kyllä täällä hetken jos toisenkin viihtyy.

Tästä ei paikka paljoa kodikkaammaksi voi muuttua.

Mä niin tykkään, kun asioilla on vähän ajatusta.

Resortin oleskeluhuone.

Rantabungalowit

Hiljainen viidakkotalo

Nuorison siirrettyä luunsa Eurooppaan, on viidakkotalo humissut hyvin hiljaa. Ei vessajonoja, aamiaismunakasjonoja, vaatenippuja nurkissa, ylitsepursuavaa pyykkikoria, varattuja sohvia ja huutavia kaiuttimia. Ei yhtään mitään. Aivan kuin olisi huopatossutehtaalla.

Vaikka meno olikin välillä kuin villissä lännessä, ikävöin sitä elämänmakuista kaaosta. Onneksi seuraavat Suomesta tulevat ystävät kolkuttelevat jo ovella...

I THINK, we will be back!
4
Back to Top