Aika on suhteellinen käsite

Varsinkin Thaimaassa. 30 minuuttia voi tarkoittaa ihan mitä vaan. Se voi olla tunti tai kaksi, tai niin kuin tässä esimerkkitapauksessa toistaiseksi kaksi päivää. Pari kuukautta sitten juteltiin kyläpäällikön kanssa meidän pesukoneongelmasta, kun se tuppasi laskemaan kaikki tyhjennysvedet talon kylkeen. Ei siinä mitään, talohan ei ole meidän, joten olisi siihen voinut olla puuttumattakin. Mutta kun väkisin tuli mieleen, ettei tämä talo välttämättä tykkää kaikista niistä tuhansista litroista vettä, jotka huuhtelee sen reunoja joka ikinen 'pyykkipäivä', niin päädyttiin kuitenkin puuttumaan. Päällikön mielestä ongelmaan oli hyvin yksinkertainen ratkaisu. Kaivetaan talon taakse vielä isompi kuoppa poistovesiä varten, sillä siihen pienempään ei näköjään kaikkea mahdu. Okei, mä en tiedä miten nää asiat Suomessa hoidetaan, muttei varmaan näin. Aika hullulta kuulosti.

Thaimaan liput
Thaimaassa kaikki on vähän 'suhteellista'
Siitä ajasta vielä. Silloin päällikkö lupasi, että kuoppa kaivetaan ihan just. Se tarkoittaa ihan mitä vaan, sillä mitään ei luonnollisesti tapahtunut. Kaksi PÄIVÄÄ sitten päällikkö pysähtyi portin viereen ja kysyi, että vieläkö halutaan sitä kuoppaa ja kun en keksinyt muuta, vastasin kyllä. Vaikka oltiin jo hyvinkin handlattu pyykkipäivinä tulviva takapiha ja koirathan suorastaan riemuitsi lätäköistä keskellä kiehuvaa päivää, niin otetaan vaan se kuoppa. Ehkä se on kuitenkin parempi. 30 minuuttia sanoi päällikkö ja pyysi laittamaan koirat kiinni. Näin tehtiin ja Tomppa jäi päivystämään pihan kaivajia, mä lähdin hierojalle.

Otin tunnin selkä/hartia hieronnan, joka oli paras koskaan missään saamani. Jotenkin olin taas onnistunut saamaan selkäni ja niskani sellaiseen juntturaan, että hierojalle mopoillessani ajattelin, etten huomenna pysty ajamaan enää metriäkään. Ellei sitten Lek (paikallinen 'shamaani' ja hieroja) pysty tekemään joitakin taikoja. Ja niitähän Lek onneksi teki. Vaikka selässä oli lihaksia joihin ei pystynyt kuin hipaisemaan ja vaikka ajattelinkin homman kaatuvan siihen, niin nämäkin klöntit oli kadonneet session aikana. Miten Lek sen teki, en tiedä. Jotenkin 'yläkautta', kuten hän asian ilmaisi. Tässäkin kohtaa tultiin kuitenkin käsitteeseen aika. Varasin tunnin, joka kesti kaksi ja maksoi vain 10€. Aikamoista luxusta! Ja näin päin toi suhteellinen aika toimii mun mielestä jopa ihan kivasti. Jos haluat muuten käydä kokeilemassa Lekin ja muitten tyttöjen (minun mielestäni) loistavat hieronnat, niin Relax Spa löytyy Chawengilta.

Sitä meidän vuotavaa kylppäriä ei ole korjattu vieläkään, mutta hyvinhän toi tossa menee. Vähän pyyhkäisee alakerrasta rätillä suihkun jälkeen ja koko asia unohtuu. Huomennahan jonkun piti silloin tänne tulla, mutta 'huomiseen' on mennyt vasta sama kaksi kuukautta. Toisaalta, kun aloin kirjoittamaan tätä juttua kaksi tuntia sitten, olimme siinä 30:n minuutin tilanteessa, joka oli kestänyt jo kaksi päivää (tai oikeastaan kuukautta) ja nyt kaksi tuntia myöhemmin pihalla tapahtuu. Eli siellä ne tyypit 'JO' kaivavat kuoppaa. Ohoh? Mä tosin kuvittelin, että joku bobcat kurvaisi pihaan ja kuoppa syntyisi sukkelaan, mutta kyllä se vaan niin on, että neljä poikaa kaivaa maata ihan käsipelin tässä jumalattomassa helteessä. Onneksi mun ei tarvii.

siinä ne kaivonkaivajat. Noi moottoripelit oli vain kuljetusta varten, kuoppa kaivettiin ihan käsin.
Toisaalta mä olisinkin voinut melkein vannoa, että näin käy. Kun Tomppa lähtee reissuun, niin kaikki tapahtuu. Vesi loppuu, sähköt menee, putket on tukossa, ilmastointilaite puhaltaa vaan kuumaa, skorpiooni huoneessa, ihan mitä vaan. Tänä yönä meillä ei ole edes karvaisia henkivartijoita tontilla, mutta en kerro siitä kuitenkaan kenellekään, vaan väitän koirien olevan sisällä. Ihan vaan siksi, ettei juuri tänä yönä joku pitkäkyntinen kuvittele tulevansa meitä kiusaamaan. Niitäkin 'ei toivottuja vieraita' kun on tällä saarella välillä pyörinyt. Ehkä mä kaivan vielä varmuuden vuoksi jonkun leipäveitsen yöpöydälle ja toivon etten päätä lähteä unissani hillumaan? Mutta näin yhteenvetona voisin kuitenkin äkkiseltään sanoa, että Thaimaassa 30 minuuttia on noin kaksi päivää ja huomenna on ainakin kaksi kuukautta. Eikä unohdeta sitä tuntia, koska se on kaksi ja 'just' voi olla ihan mitä vaan. Kunnes toisin todistetaan.

Boo ja avaruusolio Salsa ovat Tompan kanssa Phanganilla harjoittelemassa kesää varten. Tomppa ja muut ihmiset käyvät luonnollisesti keskiviikon jameissa rämpyttelemässä ja huomenna olisi luvassa vähän sukellustakin, mutta koirat tutustuvat siis isäntiin. Toivottavasti kaikki menee kohteessa hienosti ja Moikun koirajengi ottaa meidän kummajaiset uteliaina vastaan. Olisi nimittäin kova tarve kesäleiripaikalle meidän turreille, sillä viime vuonna käyttämämme The Dogfather maksaisi 2500 euroa kahdelta koiralta kahden kuukauden ajalta. Luoja mikä bisnes! Tollaisen voisi perustaa jo itsekin.

Koh Samui, Thailand
Tyypit innoissaan, eikä edes tiedä mihin joutuvat.
Salsa

Boo. Lautta ei ota koiria ilman häkkiä. Onneksi saatiin Moikulta lainaan!
Me seurataan Miskan kanssa tilannetta ja pidetään taloa pystyssä. Muutaman päivän melkein 40 asteen kuume Miskalla on vaatinut veronsa ja kaveri on kaput. Tarkoitus olisi kuitenkin perjantaina päästä suhauttamaan pienelle passien leimareissulle Burman puolelle, joten olisi suotavaa saada juniori tolpilleen ennen sitä. Tänään koulupäivä jäi vähän torsoksi, kun ei sitä voimaa sitten ollutkaan riittävästi, vaikka halu olikin kova.

Mutta enisen veikko (niin kuin Pecksi sanoisi), näillä mennään. Vähän veikkaisin, että odotettavissa on ainakin vieraskynäilyä Phanganin sukellusreissusta, Burman matkaa ja meidät tuntien asiaan kuuluvaa säätöäkin. Niin kuin nyt, kun meinasin nauttia lasin punaviiniä (sen ainoan mitä oli jäljellä), menin altaalle istumaan ja päätin värjätä allasveden viininpunaiseksi. Ai miksi? No kun joku isohko öttiäinen päätti törmätä päin mun viinilasia pitelevän käden olkapäätä ja siitähän mä sitten vauhkoonnuin...

Tähän loppuun kuva mun lempipuusta. Toi on niin upea ja näitä on tässä meidän kylällä useampikin.

8
Back to Top