Onnen tyttöjä

Onnen tytöt, Salsa ja mä.


Kun mä nyt mietin muutaman kuukauden aikaa taaksepäin, Salsan tilanne oli ERITTÄIN huono. Jopa niin huono, että me jouduttiin vakavasti miettimään kuinka kauan annetaan Salsan kärsiä. Ajatuskin noista synkistä hetkistä on karmea näin jälkikäteenkin, mutta jos olisitte nähneet Salsan liikkumisen ja elämänhalun hiipumisen, tietäisitte mitä käytiin läpi. Ennen niin iloinen ja riistan perässä sinkoileva koiratyttö oli vain varjo entisestään - perse ei noussut ilman apua ylös, lenkkejä ei tehty, oli vain pientä hiipimistä tontin nurkilla.


Olihan se kamalaa.

 

Kesää me nyt Salsan kanssa odotellaan.

Hankikeleillä vielä liikkuminen oli hankalaa.

 

Röntgenkuvat ja eläinlääkärissä käynnit ei vihjanneet mistään totaalisen hirveästä nivelrikosta (vaikka nivelrikko onkin), mutta silti toinen ei pystynyt mihinkään. Onneksi ruoka kuitenkin maistui, vaikkakin huonoimpina hetkinä ruokakippo tyhjeni makuuasennossa. 


Mikään lääkekään ei tuntunut tehoavan. Monia eri vaihtoehtoja kokeiltiin särkylääkkeistä pitkäkestoisiin piikkeihin - eikä apua. Joku lääke auttoi kuukauden verran, mutta onnen sirpaleitten jälkeen palattiin kuitenkin ikävään kipurumbaan. Syvä huoli painoi hartioita ja jokaisen epäonnistuneen lääkekokeilun jälkeen toivo hiipui. Kirjoitinkin aiemmin Salsan tilanteesta ja onneksi silloin kirjoitin, sillä sain postauksen jälkeen teiltä lukijoilta paljon loistavia vinkkejä. Kiitos tuhannesti niistä, sillä;


Niillä vinkeillä Salsa on nyt täysin uusi tyttö, ja mamma is very happy! Toivottavasti tämä onnen huuma myös jatkuu näin, eikä mitään pahempia takapakkeja ole tulossa. Salsa on sellainen hassun näköinen avaruuskoira - pääpuoli on susikoiramainen ja jalat lyhyen lännät, kuten beaglella tai mäyräkoiralla ja aivan selkeästi tämä kummallinen vartalomalli ei juuri kestä ylimääräistä riistan perään spurttailua tai ojien yli hyppimistä. Siksi tästä eteenpäinkin kaikenlaiset äkkipyrähdykset olisi parasta saada minimiin.

 

Kiitos vielä vinkeistä kaikille niitä antaneille. Vinkkien perusteella löydettiin ainakin tällä hetkellä erittäin toimiva resepti nivelrikon kanssa elämiseen. Mikäli joku muu siellä ruudun toisella puolella etsii vastaavanlaisiin vaivoihin apua, nappaa tästä yksi resepti:

 

  • Trocoxil (särkylääke), annetaan kerran kuukaudessa 6 kk ajan, sitten pidetään kuukauden tauko. (Tarvitaan resepti).
  • Flexadin Advanced (koiran nivelille). Se sisältää denaturoimatonta kollageenityyppiä II, omega-3-rasvahappoja ja E-vitamiinia. Kollageeni on tärkeä osa rustoa, omega-3-rasvahapot tukevat nivelterveyttä ja E-vitamiini toimii voimakkaana, nivelille tärkeänä antioksidanttina. 
  • Hyaluron 365 nestemäinen. Tämä sisältää mm. glukosamiinia, MSM, kondroitiinisulfaattia ja hyaluronihappoa.

 

En tiedä mikä noista ylläolevista on se joka eniten auttaa, mutta kombona ainakin tällä hetkellä toimii täydellisesti. Pitkästä aikaa meillä mennään kevättä kohti huojentuneemmin mielin ja toivotaan siihen perään helkatin lämmintä ja pitkää kesää. Aurinko lämmittää osaltaan kipeitä jäseniä, liikkuminen on helpompaa ja mukavampaa, ja mikäli ei huvita liikkua, voi oikoa jäsenensä pehmeälle sammalmatolle ja laskea ohi lipuvia pilviä. 

 

Me onnentytöt - Salsa ja mä - voidaan tehdä sitä yhdessä.


Nyt mennään jo metsissäkin, kunhan vähän varotaan.

Salsa nauttii aina takan lämmöstä.

Ja vielä kuva Boosta lempipaikallaan vahtimassa.


 

4
Back to Top