Ystävät

Ystäviä ei ole koskaan liikaa, mutta oikeastaan vasta nyt, täällä kaukana maailman laidalla todellisten ystävien tärkeyden vasta kunnolla tajuaakin. Ja mikä olisikaan sopivampi päivä ystävyyden pohtimiselle?

Todellisia ystäviä ei tarvitse tavata joka päivä tai viikko, tai edes joka vuosi. Ja siltikin, kun pitkän ajanjakson jälkeen polut taas törmäävät, juttuja pystyy jatkamaan siitä, mihin edellisellä kerralla jäätiin. Niin kuin esimerkiksi nyt, kun ystäväni Sari miehensä kanssa tuli 30:n vuoden jälkeen tänne saarelle meitä moikkaamaan. Mikään ei voi voittaa sitä fiilistä, kun tajuaa että kaikki on hienosti monien näkemättömien vuosien jälkeenkin ja homma jatkuu varmasti vielä parempana, kuin koskaan aiemmin. Huomenna muuten juhlitaankin täällä Sarin 5-kymppisiä ja sen lisäksi huomenna kaksi muuta lapsuuden ystävääni lentävät myös saarelle, joten taatusti huikeita hetkiä on lähiviikkoina luvassa.

Ihana ystävä, niin monen vuoden takaa
Määrä ei kuitenkaan enää korvaa laatua, niin kuin ehkä nuorempana ja mitä suurempia lukuja mittari näyttää, niin sitä paremmin oppii noukkimaan jyvät akanoista. Kuten Idän Pariisin Sari tämän päiväisessä postauksessaan kertoi kielen opettajansa hänelle sanoneen, että "hän ei halua lähelleen ihmisiä jotka kohtelevat häntä huonosti, eikä niitä jotka ovat edessä ystäviä ja selän takana jotain muuta", niin allekirjoitan tuon kaiken. Niitäkin on matkan varrelle sattunut ja varmasti sattuu vastaisuudessakin.

Kiitos kaikille ystävilleni, nykyisille ja tuleville siitä, että olette olemassa. Vaikka polkumme ei joka päivä kohtaakaan, toivottavasti ennemmin tai myöhemmin kuitenkin voimme jatkaa siitä, mihin viimeksi jäätiin, tai voimme luoda kokonaan uusia muistoja ja kokemuksia. Minä olen täällä ja moni teistä jossain kaukana, mutta onneksi myös osa uusista tärkeistä ihmisistä hyvinkin lähellä. Toivottavasti olen yhtä tervetullut teidän luoksenne, kuten tekin olette minun luokseni. Aina.

Kiitos koko meidän pieni suku ja rakkaat perheenjäsenet, kiitos Koh Samui, Koh Phangan, Suomi, Hong Kong, jne. Toivottavasti pian nähdään!

Kaikkea saa tehdä.
Kaikkea pitää tehdä.
Kaikkia ovia täytyy tempoa,
kaikkia kuita kurkotella.
On vain yksi ehto, elinehto:
Värisevää sielua ei saa tallata. 

-Tommy Tabermann-

Koh Samui, Thailand
Lähdetään yhdessä vaikka seilaamaan!3
Back to Top