Pabuk ja Miniso - viimeisimmät tuttavuudet

Kenellekään ei varmaan jäänyt epäselväksi, että meillä kävi Pabuk. Tai no, ilman uutisia se olisi voinut jäädä ainakin täällä hämärän peittoon, sen verran hellin henkäyksin Pabuk Samuilla puhalteli.

Täällä on nähty paljon kovempiakin puhureita, eikä niistä kirjoitella missään.

Ennakkovaroitukset oli tällä kertaa kuitenkin sitä luokkaa, että pienoista paniikkia oli aistittavissa. Kauppojen hyllyt tyhjenivät kiitettävää tahtia jo ennakkoon, ja välillä täällä vähän epäiltiinkin olisiko kyseessä sittenkin ollut joku Makron tai Tescon markkinointikampanja? 

No ei vaan. Hyvä että varoitettiin ja hyvä että varauduttiin. Kukin tahoillansa ja parhaansa mukaan, sillä vaatihan Pabuk muualla myös uhrinsa. Eikä taloudellisilta vahingoilta vältytty täälläkään.

Lennot peruttiin kokonaan myrskypäivältä, mikä aiheutti osaltaan paniikkia täältä pois haluavien keskuudessa. Lentokenttä oli turvoksissa lennoille haluavia ennen ja jälkeen Pabukin, samoin kuin lauttasatamat. Ja vaikka lautat ja lentokoneet jo kulkeekin, on ruuhkia vielä luvassa ainakin lennoille.

Vaikka moni meistä ulkkareista asuukin kestävissä betonibunkkereissa, kaikista paikallisista asumuksista ei voi sanoa samaa. Yhtään Pabukia tänne ei siis kaivata, kyllä paikallisissa normimyrskyissä ja monsuunisateissa on Samuille ihan riittävästi haasteita.

Kiitos Pabuk, että päästit Samuin helpolla.

Koirat on lenkitettävä Pabukista huolimatta

Ruokaakin tehtiin varastoon, jos vaikka sähköt menisi eikä näkisi tehdä mitään..

Ei siihen myrskyä tarvita että voi seota

Kun on neljä vuotta käyttänyt lähes ainoana hajuvetenään Offia (tai jotain muuta hirveätä litkua), voi pullollisesta kunnon hajuvettä lähes seota.

Korkeintaan muutaman kerran näitten vuosien aikana olen kaivannut Offille vaihtoehtoa, ja silloinkin vähän prameammissa juhlissa. Kun noita hienompia juhlia ei kovin montaa ole kohdalle sattunut, on Offilla selvitty komeasti.

Mutta nyt on kuulkaa niin, että Off-kerrosten alta on taas pilkistänyt se kauan kadoksissa ollut prinsessa. Ja se on muuten Minison syy (lähipiirin mielestä ehkä jopa ansiota).

On muuten kaikkien aikojen suosikkituoksu, hinta 5 €

Miniso

Sitä se sadekausi teettää, siis Chikungunya-viruksen lisäksi. Kun ei muutakaan keksi, päivät saattavat vierähtää vaikka kauppakeskuksissa. Ja tässä nimenomaisessa ajanvietteessä on vaarana laihduttaa lompakkoaan ihan huolella.

Onneksi meillä on nyt Miniso!

Kuinka moni tuntee japanilaista alkuperää ja skandinaavista sekä aasialaista suunnittelua tarjoavan Minison? En itsekään tunne vielä kovin hyvin, vaan veikkaan että kohta tunnen. Sen verran sekaisin on pää siitä mennyt.

Sen verran sekaisin nyt vähintään, että voin kirjoittaa melkein kokonaisen jutun Minisosta.

Sillä saakeli, kerrankin Samuille on tullut brändimyymälä, johon jopa paikallisilla on varaa. Puhumattakaan meistä, ei niin varakkaista farangeista. Tämän uuden tulokkaan löytää Central Festivalista Chawengilla toivottavasti vielä pitkään.

Minisoa voisi verrata vaikka Clas Ohlsoniin, tiedätte varmaan tämän ruotsalaisen version Thaimaan miljoonakaupoista. Paitsi että Minisosta löytyy oikeasti ihan kunnon designiakin, eikä mitään krääsää.

En tiedä miten tuotelinjaukset on maakohtaisesti Minison osalta ajateltu, mutta tällaiselle muutaman vuoden saarella asuneelle länkkärille lähes jokainen tuote osuu ja uppoaa. Eikä meikäläistä ole koskaan himoshoppailijaksi voinut kehua, vaan täysin päinvastoin. Pakolliset vaateostokset nostaa lähinnä tuskanhien pintaan, ja siksi viihdynkin markkinoilla ilman pakollista ostotarvetta. Nappaan mukaan sen mitä tarvitsen, jos halvalla saa.

Minisosta löytyy vähän kaikkea, ja siis todella todella halvalla. Jopa näihin olosuhteisiin nähden. Tarjonnassa on elektroniikkaa, sisustustuotteita, urheilutuotteita, laukkuja, kosmetiikkaa, toimistotarvikkeita, kausituotteita, retkeilytuotteita ja monen muun lisäksi vaikka nyt niitä hajuvesiä.

On täältä aiemminkin esimerkiksi Centralista saanut kunnon hajuvesiä, mutta että siis ihan viidellä eurolla, se on jo jotain! Eikä mitään auringossa pilalle mennyttä pilipalia, vaan ihan huippuhajuvesiä. Calvin Kleinit ja muut tutut loistavat poissaolollaan, mutta sehän on vaan hyvä. Eipähän tuoksuta kaikki samoille brändeille.

Homma on nyt osaltani selvä. Mikäli tarvitsen jotakin, menen ensimmäiseksi Minisoon. Kuten Minison perustajat sanovat, on laiskaa tekosyytä etteikö laatua voisi saada halvalla. Pelkästään tuo lause uppoaa muhun.

Juniori totesi Miniso kaupasta muuten näin;

Vois hyvin kuvitella, että kaupan perukoilta löytää myös oven toiseen ulottuvuuteen...

Miniso löytyy lukuisista maista ympäri maailmaa, mutta käsittääkseni Suomeen se ei ole vielä rantautunut. Ja sehän on harmi se.

Käyhän siis täällä vieraillessasi pyörähtämässä miljoonakaupassa nimeltä Miniso. Löydät sen Central Festivalista.

Miniso<3

Ja eniten Minisossa näkee paikallisia, se kertoo paljonkin.
12
Back to Top