Pabuk ja Miniso - viimeisimmät tuttavuudet

Kenellekään ei varmaan jäänyt epäselväksi, että meillä kävi Pabuk. Tai no, ilman uutisia se olisi voinut jäädä ainakin täällä hämärän peittoon, sen verran hellin henkäyksin Pabuk Samuilla puhalteli.

Täällä on nähty paljon kovempiakin puhureita, eikä niistä kirjoitella missään.

Ennakkovaroitukset oli tällä kertaa kuitenkin sitä luokkaa, että pienoista paniikkia oli aistittavissa. Kauppojen hyllyt tyhjenivät kiitettävää tahtia jo ennakkoon, ja välillä täällä vähän epäiltiinkin olisiko kyseessä sittenkin ollut joku Makron tai Tescon markkinointikampanja? 

No ei vaan. Hyvä että varoitettiin ja hyvä että varauduttiin. Kukin tahoillansa ja parhaansa mukaan, sillä vaatihan Pabuk muualla myös uhrinsa. Eikä taloudellisilta vahingoilta vältytty täälläkään.

Lennot peruttiin kokonaan myrskypäivältä, mikä aiheutti osaltaan paniikkia täältä pois haluavien keskuudessa. Lentokenttä oli turvoksissa lennoille haluavia ennen ja jälkeen Pabukin, samoin kuin lauttasatamat. Ja vaikka lautat ja lentokoneet jo kulkeekin, on ruuhkia vielä luvassa ainakin lennoille.

Vaikka moni meistä ulkkareista asuukin kestävissä betonibunkkereissa, kaikista paikallisista asumuksista ei voi sanoa samaa. Yhtään Pabukia tänne ei siis kaivata, kyllä paikallisissa normimyrskyissä ja monsuunisateissa on Samuille ihan riittävästi haasteita.

Kiitos Pabuk, että päästit Samuin helpolla.

Koirat on lenkitettävä Pabukista huolimatta

Ruokaakin tehtiin varastoon, jos vaikka sähköt menisi eikä näkisi tehdä mitään..

Ei siihen myrskyä tarvita että voi seota

Kun on neljä vuotta käyttänyt lähes ainoana hajuvetenään Offia (tai jotain muuta hirveätä litkua), voi pullollisesta kunnon hajuvettä lähes seota.

Korkeintaan muutaman kerran näitten vuosien aikana olen kaivannut Offille vaihtoehtoa, ja silloinkin vähän prameammissa juhlissa. Kun noita hienompia juhlia ei kovin montaa ole kohdalle sattunut, on Offilla selvitty komeasti.

Mutta nyt on kuulkaa niin, että Off-kerrosten alta on taas pilkistänyt se kauan kadoksissa ollut prinsessa. Ja se on muuten Minison syy (lähipiirin mielestä ehkä jopa ansiota).

On muuten kaikkien aikojen suosikkituoksu, hinta 5 €

Miniso

Sitä se sadekausi teettää, siis Chikungunya-viruksen lisäksi. Kun ei muutakaan keksi, päivät saattavat vierähtää vaikka kauppakeskuksissa. Ja tässä nimenomaisessa ajanvietteessä on vaarana laihduttaa lompakkoaan ihan huolella.

Onneksi meillä on nyt Miniso!

Kuinka moni tuntee japanilaista alkuperää ja skandinaavista sekä aasialaista suunnittelua tarjoavan Minison? En itsekään tunne vielä kovin hyvin, vaan veikkaan että kohta tunnen. Sen verran sekaisin on pää siitä mennyt.

Sen verran sekaisin nyt vähintään, että voin kirjoittaa melkein kokonaisen jutun Minisosta.

Sillä saakeli, kerrankin Samuille on tullut brändimyymälä, johon jopa paikallisilla on varaa. Puhumattakaan meistä, ei niin varakkaista farangeista. Tämän uuden tulokkaan löytää Central Festivalista Chawengilla toivottavasti vielä pitkään.

Minisoa voisi verrata vaikka Clas Ohlsoniin, tiedätte varmaan tämän ruotsalaisen version Thaimaan miljoonakaupoista. Paitsi että Minisosta löytyy oikeasti ihan kunnon designiakin, eikä mitään krääsää.

En tiedä miten tuotelinjaukset on maakohtaisesti Minison osalta ajateltu, mutta tällaiselle muutaman vuoden saarella asuneelle länkkärille lähes jokainen tuote osuu ja uppoaa. Eikä meikäläistä ole koskaan himoshoppailijaksi voinut kehua, vaan täysin päinvastoin. Pakolliset vaateostokset nostaa lähinnä tuskanhien pintaan, ja siksi viihdynkin markkinoilla ilman pakollista ostotarvetta. Nappaan mukaan sen mitä tarvitsen, jos halvalla saa.

Minisosta löytyy vähän kaikkea, ja siis todella todella halvalla. Jopa näihin olosuhteisiin nähden. Tarjonnassa on elektroniikkaa, sisustustuotteita, urheilutuotteita, laukkuja, kosmetiikkaa, toimistotarvikkeita, kausituotteita, retkeilytuotteita ja monen muun lisäksi vaikka nyt niitä hajuvesiä.

On täältä aiemminkin esimerkiksi Centralista saanut kunnon hajuvesiä, mutta että siis ihan viidellä eurolla, se on jo jotain! Eikä mitään auringossa pilalle mennyttä pilipalia, vaan ihan huippuhajuvesiä. Calvin Kleinit ja muut tutut loistavat poissaolollaan, mutta sehän on vaan hyvä. Eipähän tuoksuta kaikki samoille brändeille.

Homma on nyt osaltani selvä. Mikäli tarvitsen jotakin, menen ensimmäiseksi Minisoon. Kuten Minison perustajat sanovat, on laiskaa tekosyytä etteikö laatua voisi saada halvalla. Pelkästään tuo lause uppoaa muhun.

Juniori totesi Miniso kaupasta muuten näin;

Vois hyvin kuvitella, että kaupan perukoilta löytää myös oven toiseen ulottuvuuteen...

Miniso löytyy lukuisista maista ympäri maailmaa, mutta käsittääkseni Suomeen se ei ole vielä rantautunut. Ja sehän on harmi se.

Käyhän siis täällä vieraillessasi pyörähtämässä miljoonakaupassa nimeltä Miniso. Löydät sen Central Festivalista.

Miniso<3

Ja eniten Minisossa näkee paikallisia, se kertoo paljonkin.

12 kommenttia

 1. Ihan huippua, että siellä selvisitten pahimmalta myräkältä. Paljon oli muualla tehnytkin tuhoja tuo pabuk.
  En olekaan Minisosta kuullut, pitää mennä ihan googlettamaan kauppa.
  Ihanaa alkavaa viikkoa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi surullista Outi, että muualla asuvilla ei käynyt niin hyvä tuuri kuin täällä.

   Toi Minison on ihana! Toivottavasti Suomeenkin tulee sellainen. Perusperiaate on se, että tuotteet maksavat 50 sentistä 30 euroon, eli mikään ei ole siellä kovin kallista. Ja noi hajuvedet siis, viidellä eurolla olisi löytänyt vaikka kuinka monta upeata hajuvettä, samoin kuin partavesiä. Mä olen niin nalkissa tuohon kauppaan ;)

   Ihanaa ja valoista viikkoa teillekin<3

   Poista
 2. Miniso on rantautunut Turkkiin ja sen lisäksi muutama muu korealainen liike, jotka toimivat samantyylisellä periaatteella. Olen itseasiassa menossa katsomaan juuri Minisosta jumppamattoa :) Minisossa osa tuotteista on edullisia mutta osa Turkissa aika kalliita, sekaisin on musta krääsää ja ihan kivoja juttuja, nuo hajusteet oli täälläkin edullisia mutta esim muumikuvalla varustettu kostaripaketti taas aika älyttömän hintainen kun sisus on kuitenkin sama kuin missä tahansa peruskostaripaketissa :) Onneksi myrsky ei tehnyt teillä pahempia tuhoja, toivotaankin rauhaisaa ja myrskytöntä arkea täksi vuodeksi teidän saarelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä juttu, täällä Samuin Minisossa ei ollut mitään muumeihin viittaavaakaan. Ja kaikki tuotteet oli juurikin niin halpoja, että puoti oli aina täynnä paikallisia. Ja minä tietty ;). Mutta mä tietenkin vertaan Samuin yleiseen hintatasoon, ja siihen nähden oli kyllä halpaa. Ja jumppamattoja löytyi ainakin täältä.

   Myrskytöntä arkea toivotaan täälläkin, mutta se tuskin tapahtuu. Kyllä tänne Aasiaan aina joku trooppinen myräkkä tiensä löytää :)

   Rauhallista arkea teillekin sinne Petra!

   Poista
 3. Eka mietin otsikosta, et miten mä missasin tommosen Miniso-myrskyn;)
  Mutta tuo logo ja tarkempi zoomaus tuntuikin tutulta Kuala-Lumpurista. Ja siellä oli noita muitakin japsiliikkeitä, joissa sitten oli kaikki tuotteet samanhintaisia keskenään (muutaman RM). Oivallisia paikkoja kaikenlaisten hyödyllisten asessorien löytöön.
  Kivaa, et sulle on ajanvietettä, kun ottaa vain muutaman batikan mukaan, ettei mopo lähde keulimaan.
  Aurinkoisia päiviä sinne! Täällä tuli koko eilispäivä ja yökin lunta, että nyt sitä riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Miniso ei ole myrsky, ja mä olen niin innoissani tosta liikkeestä :). Kun on tottunut ettei täällä oikein järkevään hintaan löydä mitään mihin länkkärinä on tottunut, niin Miniso on ihana tulokas täällä saarella. Siis kyllähän täällä halpaa saa vaikka paikallisten markkinoilta, mutta ne on sitten yleensä myös ihan sekundakamaa ja kestää sen minkä kestää. Mä olen tehnyt niin hyviä löytöjä, siis sellaisia tuotteita joita en edes ole kuvitellut löytäväni helpottamaan elämää. Ja sitten tietty noita luksusjuttuja, kuten hajuvedet.

   Onneksi mulla ei karkaa mopo käsistä, Tompalla sen sijaan saattaa karatakin ;)

   Siellä on ilmeisesti ollut aikamoisia myräköitä, mitä olen täällä lukenut. Toivottavasti rauhoittuu ja pääsette odottelemaan kevättä!

   Poista
 4. Moikka! Piti kommentoida jo aikaisemmin tuota Chikungunyaa että voi kurja että siihen pääsitte tutustumaan... Mutta hyvä kun ei nivelissä tuntunut. Sairastin itse sen pari vuotta sitten ja nivelvaivat oli ihan kamalat. Ja kesti jossakin määrin monta kuukautta. Juokseminen onnistui vasta joskus 5 kuukauden jälkeen. Huvittavinta oli se, että ensin paikallinen lääkäri diagnosoi vihurirokoksi, sitten sanoi että olen syönyt liikaa mangoja...Hyvä juttu on se, että ilmeisesti siihen ei voi sairastua uudestaan (en nyt kyllä ihan varma ole tästä, mutta haluan ainakin uskoa niin!).
  Myrsky uutisoinnit on välillä varsinkin Suomessa vähän koomisia, meiltä nyt yleensä mitään muita uutisia ei sielläpäin olekaan. Mutta aina saa tietysti olla onnellinen kun uutisoinnit ja ennustukset menee pieleen. Meillä on tänä vuonna ollut kaksi myrskyä jo niin, että kovasti varoiteltiin mutta meni ohi ja varsinkin toisen aikana ilma oli parempi kuin viikkoihin, siinä sitten matkailijat ihmettelivät kun aurinko paistoi ja lennot oli peruttu.
  Joo Minisosta saa edes vähän laadukkaampaa tavaraa, sama juttu täällä, kaikki on niin huonolaatuista, eikä millään haluais ostaa kamaa josta tulee parissa viikossa roska. Ostin Cebun visiitillä juuri lasisia ruuan säilytysastioita Minisosta ja ovat tosi hyviä! Jaa niin ja pari vuotta sitten ostin lippalakin jossa on flamingoja ja se on hyvä edelleen, tosin mieheni mielestä näytän siinä ihan floridalaiselta eläkeläiseltä...:D
  Ja muuten sama eau de off on käytössä täälläkin, en ole vuosiin käyttänyt hajuvettä! Viime kesänä Suomessa laitoin johonkin juhliin ja tuntui tosi ylelliseltä...

  VastaaPoista
 5. Moikka Kaisa! Toi liikaa mangoja kuulostaa kyllä huvittavalta. Vähän sama kun menin täällä lääkäriin vatsavaivojen takia, ja lääkäri määräsi mulle ruokavalion muutoksen ;). Lopputuloshan oli kuitenkin se että jouduin leikkaukseen ;).

  Totta, lehdistön pitää saada juttuja aikaiseksi ja välillä ne tietenkin menee vähän överiksi. Viranomaisten varoitukset pitää tietenkin ottaa vakavasti, mutta tällä kertaa ainakin Samuin osalta ne oli vedetty huippuunsa. Mutta parempi tietenkin varautua ja onneksi päästiin helpolla.

  Miniso on niin tervetullut tänne Samuille, juurikin ton laadukkaan käyttötavaran takia. Varsinkin kun se on vielä halpaakin. Enitenhän meidän Minisossa käy nimenomaan paikalliset ostoksilla. Mä muuten ymmärsin, että uusia tuotteita tulisi seitsemän päivän välein ja sekin on kova juttu :). Mäkään en ollut vuosiin käyttänyt hajuvesiä, mutta kyllä musta on ihan mielettömän ihanaa nyt välillä vähän suihkutella.

  Mä ymmärsin myös, että Chikungunyaan saa elinikäisen immuniteetin sen kerran sairastettuaan. Toivottavasti on näin. Hurja että sulla kesti noin pitkään ne nivelvaivat ja sitä mäkin tässä vielä pelkään, että jos niitä ilmaantuu juniorille. Toivottavasti ei...

  Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuli ne vaivat aika pian, ehkä viikko kuumeen ja rashin jälkeen, eli jos siitä on jo vähän aikaa kun hän sairasti niin toivotaan ettei tule! Täällä ainakin muutama tyyppi joka sairasti pääsi tosi helpolla, eikä ollut niitä niveljuttuja ollenkaan. Oliko siellä muuten joku testi millä ne pysty varmistaan sen?

   Poista
 6. Joo me oltiin Bangkok hospitalissa, jossa ensin tehtiin denguetestit pariin otteeseen. Kun dengue näytti negatiivista, tekivät sitten Chikungunyatestit ja sellainen sieltä sitten löytyi.

  Aikaa tässä on mennyt nyt muutama viikko, eli toivoa siis on ettei nivelvaivoja tulisikaan :)

  VastaaPoista
 7. Meillä täällä Israelissa on myös Minison liilkeet, ja tänään kävin siellä pitkästä aikaa. Sieltä löytyy aina kaikkea kivaa❤Ostin pienen Yuzu hajuveden, jossa ihana sitruspohjainen tuoksu, mutta tuoksu haihtuu aika nopeasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita Minison liikkeitä onkin kivasti ympäri maailmaa, toivottavasti Suomeenkin joku päivä sellainen tulee. Tosiaan kaikkea ihanaa sieltä löytyy ja varsinkin noi hajuvedet oli kyllä upeita.

   Poista

Back to Top