Yllättävät alkoholibannit

Thaimaassa on hassuja lakeja ja sääntöjä. Sellaisiakin yllättäviä uusia sääntöjä, jotka yhtäkkiä pompsahtavat Facebookin fiidiin ja paikallisiin uutiskanavoihin.

Yleensä ne tulevat eetteriin vielä enemmän tai vähemmän epämääräisinä julkaisuina. Meinaan sellaisina, ettei kukaan oikein tiedä milloin kulloinenkin säännöstely alkaa, ja mihin se sitten loppuu.

Ei ainakaan tarkalleen.


Don't drink too much ja keep smilling ;)

Alkoholibannit

Ei liene yllätys, että alkoholibannit (kiellot) herättää ehkä eniten polemiikkia täällä oleskelevien keskuudessa.

Meille täällä pidempään olleille yllättäen ilmaantuvat alkoholibannit eivät enää tule yllätyksinä, mutta lomalaisille se voikin olla kovempi juttu. Varsinkin jos banni kestää pidempään.

Kuten Suomessa kristillisinä pyhinä, täälläkin on Buddha- päivinä viina kielletty. Kuningashuoneen merkkipäivinäkin on usein näin.

Joka vuosi medioissa pähkäillään myös siitä, kielletäänkö tänä vuonna paikallisen uuden vuoden - Songkranin - juhlinnan aikana viina kokonaan. Jengi vesisotii ympäri kuningaskuntaa tuhannen päissään (varsinkin paikalliset), ja onnettomuuksiahan tommoinen holtiton touhu tietää.

Viinakielto voisi siis olla perusteltua, mutta kun toisissa paikoissa (kuten Pattayalla) uudenvuodenjuhlinta vesisotineen kestää jopa viikon verran, olisi se lomalaisille toki pitkä aika viettää kuivin suin. 


Samuilla ei vielä ainakaan olla tähän pähkäilyistä huolimatta päädytty, mutta eihän sitä tiedä vaikka se tapahtuisi jo tänä vuonna. Songkraniin on tosin aikaa vain vajaa kuukausi, mutta täällä päätetään ja pannaan täytäntöön asioita yllättävää vauhtia.

Tällä hetkellä Thaimaa valmistautuu ensimmäisiin parlamenttivaaleihin (24.3.2019) sitten 2014 sotilasvallankaappauksen jälkeen, ja nyt ei sitten kuulkaa ryypätä. Menneenä viikonloppuna oli alkoholibannia ainakin 24 tuntia putkeen, vaikka uutisointi senkin suhteen oli melko hämäävää. Kukaan ei oikeastaan tiennyt kestääkö banni perjantaista sunnuntaihin, vai vaan 24 tuntia.

Ehkä banni joissain paikoissa kesti sen kaksi vuorokautta, toisissa paikoissa sen pituus oli kuitenkin vain 24 tuntia. Ja joissain ei hetkeäkään.

Ensi viikonlopun virallisena vaalipäivänä on jälleen luvassa alkoholibannia, tiedoksi sitten vaan.

Sillä eihän sitä nyt hyvänen aika pikkupäissään sovi heilua, saatika äänestää. Eikä edes seurata äänestyksiä.

Sellaisestahan saattaa syntyä vaikka kännimellakoita.

Aikamoista junttameininkiä, voisi joku todeta.


Mutta ei hätää

Viinaa kyllä saa, kun tietää mistä hakea. Joka päivä ja melkein mihin kellonaikaan vaan.

Ihan normipäivänäkin moni turisti yllättyy ettei viinaa voi ostaa kello 14-17 välillä, ellei sitten tiedä mistä hakea. Kun isommat marketit, seiskat ja Familymartit eivät myy viinaa tuossa välissä, paikallisten pikku putiikit (minimartit ja muut) kyllä myy. Ainakin valtaosa niistä.

Ja silloin kun viralliset alkoholibannit iskee päälle, ne koskevat myös ravintoloita.

Ainakin teoriassa.

Joka ikinen kerta, kun olemme menneet paikalliseen ravintolaan syömään viinakiellon aikana - yleensä tietämättä bannista - ravintolasta kerrotaan, ettei viiniä nyt valitettavasti saa.

Vai sopiiko sulle että se tuodaan kahvikupissa?

No, sopiihan se ;)

Kyllä näistä pienistä piilopaikoista aina saa tärpättiä ;)


4
Back to Top