Nonni, joulu on ohi - nyt saa kesä tulla

No niin kuin blogin FB-sivuilla (kiva jos käyt tykkäämässä) jo avauduin, töllin jouluvalmistelut meni sählätessä. Meikäläiseltähän on jo aikaa sitten kielletty ruokakaupassa käynti, sillä se mitä listassa lukee ei päädy kauppakassiin, vaan sinne päätyy ihan jotain muuta. Eikä se muu ole mitään järkevää.

Hämmästytän itsenikin tämän tästä.

Tällä kertaa olin suunnitellut koko joulumenuun itse, ja kauppalistaakin tein syvällä hartaudella. Sitten tarkistin sen, ja tarkistin vielä uudestaankin. Ja tarkistin vielä moneen kertaan.

Mutta niin sitä näköjään tulee sokeaksi omalle tekemiselleen, omille kirjoituksilleen, omille ajatuksilleenkin jopa. Tämän mittakaavan räpellykset ei voi olla enää mikään blondi -juttu, mä olen totaalisen vieraantunut muonituskuvioista tässä vuosien varrella.

Kunnon emäntää ei siis töllistä löydy. Onneksi meillä käy välillä vieraina esimerkiksi lihamestarin poika vaimoineen, Pauliina ja kaikki muutkin, jotka auliisti osallistuvat köökissä hyörimiseen. Voisi muuten olla aika köyhät tarjoilut.

Jouluvalmisteluista selvittiin kuitenkin (joten kuten), vaikka leipoessa puuttuikin kaulin, rosépippurin virkaa näytteli rosmariini, hartaudella tehty sienisalaatti unohtui jääkaapin ylähyllylle, ja kaikkea mahdollista pöperöä oli aivan liikaa.

Meillä rääppiäiset jatkuvat vielä pitkään.

Meikäläisen perusolotila

Juniori kauli piparit balsamicopullolla

ja kyllä me jotain saatiin aikaiseksikin

Pikaiset tapaamiset

Kun rakkaat on ympäri maailmaa, me tehdään aina kaikkemme että nähtäisiin jossain edes pienen hetken. Niin tänäkin jouluna, kun sisko perheineen pyörähti 20 tunnin visiitillä töllissä. Hong Kongista Suomeen on pitkä matka, mutta matkalla Barcelonaan sehän sattuu melkein reitille. Meidän isäpappakin ehti nauttimaan tyttäriensä ja lastenlastensa seurasta.

Esikoinen oli valitettavasti karannut Espanjaan jo joulukuun alussa, joten ensimmäisen kerran ikinä ruokapöydästä oli yksi tuoli tyhjillään. Voihan iso ikävä.

Meillä on vuosia jo ollut perinne, että lahjoihin ei törsätä. Esikoiselle ja juniorille ollaan Samuilta ostettu vaan tarpeeseen, mutta sitäkin enemmän ollaan satsattu yhdessä oloon. Ja tämä onkin paljon tärkeämpää, kuin matkalaukkuihin sullotut krääsät.

Tänä jouluna päätettiin pelata jonkinlaista versiota Secret Santa -pelistä, mikä osoittautui sangen hauskaksi ajanvietteeksi - ja rahan säästöksi.

  • Meitä oli siis seitsemän pelaajaa ja jokainen toi max 10 euron lahjan. Lahjojen piti olla paketissa, jottei kukaan voinut tietää mitä paketit sisältävät. 
  • Paketit laitettiin lattialle, ja nuorin sai ensimmäisenä valita itselleen mieluisan paketin. Siitä sitten toiseksi nuorin, jne.
  • Jokainen otti valitsemansa paketin pöydälle eteensä, mutta paketteja ei saanut avata.
  • Peli alkoi nopan heittämisellä, ja tällä kertaa vanhin pelaaja sai aloittaa.

- Mikäli nopan silmäluku oli 1, pelaaja vaihtoi pakettinsa oikealla olevan kanssa.
- jos silmäluku oli 2, paketti vaihdettiin vasemmalla olevan pelaajan kanssa.
- mikäli silmäluku oli 3 tai 4, paketti vaihdettiin kenen tahansa pelaajan kanssa ja tällöin sai myös avata lahjansa. Mutta lahja ei edelleenkään ollut oma.
- Mikäli noppa näytti lukua 5 tai 6, ei tarvinnut vaihtaa lahjaa, vaan sai avata omansa. Mutta tällöinkään lahja ei vielä ollut oma.

  • Peliä jatkettiin niin kauan, kuin kaikki lahjat oli avattu. Me tosin jatkettiin vielä siitäkin eteenpäin, jotta mahdollisimman monilla olisi mahdollisuus saada juuri itselleen mieluinen lahja. Aina paras mahdollinen lahja ei osunut aivan kohdilleen, ja meidän säännöissä pelin loputtua pystyi vielä vaihtelemaan lahjoja halukkaitten kanssa.

Ihan todella hauskaa ja huvittavaa. Se on muuten uskomatonta, kuinka hyviä lahjoja kymmenellä eurollakin pystyy hankkimaan. Satatasia ei ole pakko törsätä, mutta tietenkin tällaista peliä pelatessa apua lahjojen hankintaan saa siitä, että tuntee kohtuullisen hyvin kaikki pelaajat.

Itse muuten hankin meidän perheen lahjat Flying Tiger Copenhagenista, joka onkin varsinainen aarreaitta. Ja ihan heti tulee muuten mieleen Samuillekin rantautunut japanilainen Miniso, josta kirjoitin aiemmin täällä.

Onneksi aivan tästä meidän vierestä ei löydy kumpaakaan kauppaketjua, saattaisi frouva nimittäin löytää itsensä shoppailemasta vaikka mitä "tarpeellista".

Meillä on ihan paras kuusi, yhtäkään neulasta ei vielä varissut

Uutta vuotta kohti

Joulut on nyt lusittu, joten kesä saa tulla😁

Sellainen pieni kutina jossain selkärangassa mulla kuitenkin on, että kahden viikon sisällä iskee mahtipakkaset ja lunta tulee puoli kilometriä...

Mitenkäs teillä - sählättiinkö jouluna?

Väsyneitä joulun juhlijoita, kuvassa Salsa

Ja Bumba on ihan yhtä väsynyt
6
Back to Top