Toivepostaus - Suomi versus Samui

Tässä matkan varrella mulle on tullut kamalasti kyselyitä, miksi pitkään aikaan ei ole ilmestynyt Samui -postauksia. Useimmat teistä kuitenkin tietävät, että meidän porukka on ollut harhapoluilla ja viimeiset kahdeksan kuukautta ollaan haahuiltu kuin kummitukset hiljaisella Kemiönsaarella. 

Meinasin ensin kirjoittaa että kuusi kuukautta, mutta korjasin sen välittömästi seitsemäksi. Sitten rupesin oikein kalkuloimaan, ja kyllä se kuulkaa niin nyt on - kahdeksan kuukautta on tullut täyteen.

Kahdeksan kuukautta!

Aika on saanut siivet alleen.

Ollaan kyllä oltu pihalla kuin tuulimyllyt ja uskon tämän hämmentävän olotilan jatkuvan. Sitä en tosin lupaa, että oltaisiin putkeen vielä seuraavat kahdeksan kuukautta paikoillamme, ennemmin uskon pihan kulmalle tyystin hyytyneen camper vanimme vielä starttaavan johonkin päin Eurooppaa.

Ilman koiria suunnattaisiin helmikuussa varmasti Samuin vuosittaisiin fribakisoihin, mutta koirien kanssa kuvio on liian haastava lyhyelle visiitille. Samuin aika on sitten, kun voidaan satsata siihen pidempi periodi.

Mutta enivei, viisi vuotta Samuilla ja ainakin yhden asian olin muistanut oikein - Suomessa on maailman pisin syksy.

Samuin vuosittaiset fribakisat, kyllä kelpais...


Toivepostaus- kun on kerran kyselty

Oikeastaan tämä on toivepostaus, sillä moni on myös viesteillä pyydellyt tekemään vertailua Suomen ja Thaimaan välillä. Ehkä tässä vaiheessa Suomessa oleskelua sen voikin tehdä, nyt kun maalaisromanttinen suomalainen kesä on jo aikaa sitten unohtunut.

Kauanko tätä syksyä on jo muuten jatkunut? Neljä kuukautta? Ei ole todellista...

Todennäköisesti olen väärä henkilö vertailemaan Suomea ja paratiisiani Samuita, sillä näinä loputtoman sateisina päivinä olen romantisoinut Samuin vielä vaaleanpunaisemmilla rilleillä ja ihastuksen huokauksilla, kuin koskaan siellä asuessa.

Mutta yritin parhaani mukaan säilyttää objektiivisuuden:

Samuin sadekautta

ja Samuin värejä

Suomi versus Samui

  1. Suomessa on HELVETIN PITKÄ SADEKAUSI, Samuilla se kestää pahimmillaan noin kuukauden (joskus parikin), mutta sillekin aikajanalle mahtuu aina kuumia biitsipäiviä ja tunnin hillittömän sateen jälkeen voi taas nauttia auringosta ja lämmöstä.
  2. Suomessa kunnallinen hammashoito on ammattitaitoista ja Kemiössä käsittämättömän toimivaa. Mutta Samuilla YKSITYINEN HAMMASHOITONI maksoi puolet Suomen kunnallisesta. Lisäksi Samuin hammaslääkärini lauloi aina (kerroin tästä muuten nykyiselle hammalääkärilleni, mutta hän ei tarttunut vinkkiin).
  3. Suomessa on maailman parhaimmalle tuoksuvat joulukuuset. Samuilla ei ole kuusia lainkaan, mutta huumaavaa kukkaistuoksua riittää kyllä vuoden jokaiselle päivälle.
  4. Suomessa on kesän loputtua joka puolella tyhjää. Samuilla on low seasonin aikaan tyhjää siellä täällä, mutta jossain on AINA IHMISIÄ JA MENOA.
  5. Suomessa on tajuttoman KALLISTA. Vaikka bahtin kurssi euroon suhteutettuna onkin nyt liian kova, normielämä on siellä siltikin halpaa.
  6. Suomesta saa IHAN KAIKKEA (paitsi Kemiönsaarelta), ja se on kyllä juhlimisen arvoinen juttu. Vaikka Samuillakin selviää tätä nykyä melko hyvin, ilman kaikkien siellä asuvien tuntemaa verkkokauppa Lazadaa jäisi moni hankinta tekemättä. 
  7. Valtaosan vuodesta Suomi on väritön (mulle ruskea ja harmaa eivät ole värejä). Samuilla 365 päivää vuodesta on täyttä turkoosia, fuxiaa, syvää vihreätä, kirkkaan keltaista, valkean eri sävyjä, pinkkiä, tulista oranssia - näin nopeasti vaan muisteltuna.
  8. "SääntöSuomi" tuntuu näin Samuilla vietettyjen vuosien jälkeen hämmästyttävän iisiltä. Enemmän lomaketta, viranomaisia, leimoja ja sääntöjä taitaa nykyään löytyä Samuilta kuin Suomesta. Hullujen sääntöjen Thaimaa, you know...
  9. Suomessa ei tuppaa saamaan käteistä enää mistään. Samuilla taas käteinen on päämaksuväline, siksi pankkiautomaattejakin löytyy 50 metrin välein ja risteyksistä ainakin neljä kappaletta.
  10. Suomi tuntuu menevän nukkumaan auringonlaskun aikaan, eli meidänkin töllissä puetaan pyjamat päälle jo iltapäivällä (pimeyden laskeuduttua) saunan jälkeen. Samui valvoo sitä vastoin AINA, 24/7. Ja se on kyllä mahtavaa!

Tässäpä nämä tämän hetken mielen päällä olevat eroavaisuudet. Kuten vähän varoitinkin, tarkkaavaisimmat osaavat rivien välistä lukea pienen paniikin.

Miten ihmeessä te selätätte tämän harmauden? Mä olen laittanut jo kaikki jouluvalot, tuhat kynttilää palaa joka ilta, on hyasintteja ja joulutähtiä, jopa joulukuusi on kannettu sisään ja koristeltu.

Vaan ei auta.

Joka aamu kurahousuja päälle vetäessäni teen päätöksen...

Thaimaan säännöt, aina ei hymyilyttänyt...

Suomessa ei mitkään valot tunnu auttavan...
8
Back to Top