Samui Bike Week 2016

Sen minkä flunssilta, korvatulehdukselta ja kurkunpääntulehduksilta ehdimme, yritetään metsästää  lentolippuja Suomen visiitille ja olla vähän liikkeelläkin. Aika haastavaa on ollut, kun on vaan niin saamarin kuuma. Pakko paeta ilmastointilaitteen alle, joka on tietenkin huonoin mahdollinen vaihtoehto hikoilun perään ja on osaltaan varmasti aiheuttanut tämän kiusallisen flunssakierteen koko porukalle. Kun yksi parantuu, seuraava sairastuu, jonka perään sitä seuraava. Ja sitten onkin taas vuorossa se ensimmäinen, niin kuin minä muutama päivä sitten. Vastahan mä parannuin Burman flunssasta! No, ei sentään ole menossa kuin vasta kolmas kierros. Shit...

Yritetään silti olla urheita, vaikka jäikin ystäviemme Vesan ja Naphatin uusi poikavauva tervehtimättä synnytyssairaalassa. Ei vaan uskallettu lähteä viemään pienokaiselle ikävää tuliaista ensimmäiseksi lahjaksi, joten täytyy siirtää tutustuminen sitten Phanganille, kunhan saadaan joku järki tähän niistämiseen. Ja meinaa tässä kohta jäädä muutama muukin asia hoitamatta, kun olisi tarkoitus suunnata kesäksi Suomeen. Kun hoidettavien asioitten lista alkaa olemaan muutaman A4:N pituinen, voi jo vähän tulla kiirus.

Koh Samui, Thailand
Samui Bike Week 2016
Mutta asiaan. Samui Bike Week tulee aina varkain, niin kuin tänäkin vuonna. Yht'äkkiä huomaat ihmetteleväsi katukuvaan ilmestyviä toinen toistaan upeampia isoja pyöriä ja niitten aiheuttamia pörinöitä. Joitain Bike Weekin mainoksia on kevään mittaan tullut bongatuksi, mutta jostain syystä kuvittelin kyseessä olevan joku polkupyöräilytapahtuma. No eihän se ollut, vaan todellakin vuosittain järjestettävä isojen moottoripyörien kokoontuminen, nyt jo kahdeksatta kertaa tällä saarella. Phuketissa vastaava onkin järjestetty jo ainakin 22 kertaa. Mikäli sattumoisin tai vaikka tarkoituksella olisit saarella Bike Weekin aikaan, suosittelen olemaan kyseisinä päivinä itse mopolla liikenteessä saaren teillä. Sillä tollaiseen suurempaan moottoripyöräletkaan törmääminen jollain pienellä kyläpahaisella tai hiljaisella rantaraitilla on vähintäänkin vaikuttavaa. Sekä paikallisille, että meille länkkäreille.

Tässä pari kuvaa viime vuodelta Lipa Noin sataman lähettyviltä
Koh Samui, Thaimaa
hienoja on!
Kaverilla oli kyllä vähän kummallinen ajoasento, noinkohan siinä ei paikat väsy?
Samuilla tapahtuma sijoittuu toukokokuun ensimmäisen viikon hujakoille. Se kestää sen pari päivää tuoden tullessaan ainakin yli tuhat isoa pyörää (viime vuoden epämääräinen arvio), joita alkaa ilmestymään katukuvaan pikkuhiljaa kuun alussa. Saari kyllä tyhjenee pyöristä lähes sormia napsauttamalla, kun viikonlopun kestävä tapahtuma on juhlittu. Tämän vuoden kruisailut toteutettiin teemalla 'rauha ja ympäristönsuojelu' ja kuvioihin kuului bilettämisen lisäksi ainakin temppelissä käyntiä. Kahtena iltana festarialueella oli isot konsertit, minne me ei nyt valitettavasti huonon kunnon takia jaksettu suunnata ja se jäi vähän kaivelemaan. Ehkä ensi vuonna sitten.

Kun viime vuoden bileitä juhlittiin Lamailla, niin tänä vuonna tapahtuman pääpaikka oli Chaweng Laken takana isolla hiekkakentällä, lähellä legendaarista 28 vuotiasta Reggae Pubia. Mutta kuten monessa muussakin tapahtumassa näillä seutuvilla, tiedottaminen ja somekanavien hyväksikäyttö on vielä hieman lapsen kengissä. Nettisivuja ei ole, ne vievät kummalliseen osoitteeseen, tai jotain muuta yhtä epäinformoivaa. Yleensä uuden massiivisemmankin tapahtuman täällä huomaa vasta siitä, että isoja esiintymislavoja tai katukojuja alkaa nousemaan johonkin saaren kulmaan.

Koh Samui, Thaimaa
Reggae Pub 28 vuotta jo
Koh Samui, Thailand
Reggae Pub

Näistä mä tykkään :)

Ja kyllä nämä flunssaiset aivot aiheutti tässäkin tapauksessa harmaita hiuksia. Lauantaina oli tarkoitus poikkeuksellisesti pakata järkkäri mukaan (akkukin oli vartavasten ladattu) ja sen muistinkin, mutta niinhän siinä kuvaustilanteessa joutui kuitenkin toteamaan, että se vietävän akku jäi sittenkin kotiin. Mitenkään hirveästi ei tarvinnut siis lauantain reissulla panostaa kuvaukseen, vaan oli otettava koko homma sunnuntaina uusiksi. Ja koska sunnuntaina tapahtuma oli finito, niin ei auttanut kuin lähteä itse ympäri saarta moporetkelle toivoen, että vielä kuitenkin tavoittaisi edes muutaman autolautalle suuntaavan kaunottaren.

Ja toisin kuin monesti, nyt kävi tuurikin. Lipa Noin sataman lähistö ei tuottanut pettymystä, vaan päinvastoin jättimäisen ruuhkan, joka tarkoitti mopon kyydissä istuvalle kuvaajalle oivan tilaisuuden; muutaman kilometrin matkan ruuhkassa eri moottoripyöräkerhojen peesissä. Olkaa hyvät:
Taaksepäin katsova kaveri yritti moneen otteeseen päästää meidät ohi letkassa, mutta meille passasi hyvin ajella perässä
Kapea kadunpätkä aivan jumissa kilometritolkulla
Mikäs näissä maisemissa kruisaillessa!


Pikkujantterikin päässyt kylille :)

2
Back to Top