Ei se mennyt niin

 

 

Kuten noin viikko sitten kirjoitin, Thaimaan viranomaiset ovat nopeita liikkeissään. Test & Go -tyyppinen saapuminen Thaimaahan peruttiin päivän varoitusajalla, ja moni matkansa jo maksanut jäi nuolemaan näppejään. Vaikka hakemusten jättämiselle olikin vielä joitain tunteja aikaa (tämäkin ilmeni vasta myöhemmin), monille kävi varmasti kuten meillekin - kaikkien todistusten muokkaaminen ensin valokuviksi ja sitten syöttäminen systeemiin ei onnistunutkaan käden käänteessä. Ja sitten sitä oltiinkin auttamatta myöhässä.


Meidän reissuporukasta Ira ja Harri saivat omat Test & Go -passinsa, ja jopa Tomppa muutaman päivän odotettuaan omansa (me sentään tehtiin hakemukset samaan aikaan saman pöydän ääressä). Itse jouduin odottelemaan vielä pari ekstrapäivää, enkä siitäkään huolimatta saanut itselleni Test & Go -passia. Ei auttanut vaikka kuinka oltiin yhteydessä Thaimaan suurlähetystöön, ja vaikka he täältä Suomen päästä pyysivät Thaimaasta lupaa minulle, hylky tuli. Toistamiseen.


Että sillä lailla.

 

Mitään selityksiä ei jaella, hylätty mikä hylätty.

 

Vaihtoehdoksi jäi siis enää Phuket Sandbox, joka ainakin tällä hetkellä on vielä mahdollista. Phuket Sandbox tarkoittaa siis sitä, että varaat ennakkoon Sandbox -tarkoitukseen sertifioidusta SHA + hotellista viikon (7 päivää) PCR -testeineen. PCR -testi otetaan kentällä heti saapuessa ja sitten vielä jossain vaiheessa tuon viikon aikana. Olettaen että PCR -testi näyttää negatiivista, voit kuitenkin liikkua Phuketin alueella mielesi mukaan tuon viikon aikana. Tämä kuvio ei ole meille mieluisin, sillä meillä oli toiveena viettää nimenomaan Samuilla kaikki mahdollinen aika, mutta koska tämä Phuketin Sandbox on tällä hetkellä ainoa vaihtoehto, ehkä me pystytään elämään sen asian kanssa. Sitä paitsi, onhan Phuketissakin nykyään Frisbeegolf -rata. Treenataan siellä sitten vaikka koko viikko tuleviin Samuin kisoihin.


Thaimaahan menoa varten oli sitten anottava uudet Thailand Passit. Ja peruttava edellinen hotellivaraus, sekä varattava uusi hotelli. Tämä on nyt tehty, mutta huomasin (en ollut aiemmin kuullutkaan) että meidän on saatava hotellilta joku SHABA -sertifikaatti, joka näytetään sitten jossakin jollekin viranomaiselle (tai sitten ei). Mene ja tiedä, mutta ainakin meidän porukasta jokaisella on puuttunut joku dokumentti Thai Passin anomuksesta, eli ei se kai niin nokonuukaa ole😅.

 

Se miten homma hoituu tästä eteenpäin jää siis vielä nähtäväksi. Mä olen jo hyväksynyt neljän viikon reissusta yhden Phuketissa, mutta se että siinä tilanteessa todella oltaisiin tammikuun puolessa välissä, jää nyt täysin universumin haltuun. Muutaman päivän välein tässä ollaan kuitenkin lähes isketty hanskoja tiskiin että "antaa olla", ja sitten taas seuraavana päivänä yritetty hypätä reissumoodiin - "hyvä tästä tulee, no problem". 


Skenaarioitahan tässä tulevassa reissussa on muutamakin;

 

  1. Kaikki menee putkeen, ja joka ikinen PCR -testi reissun aikana näyttää negatiivista. Näin ollen sitten viimeistään tammikuun 25. päivä hengaillaan vihdoinkin Samuilla kolme viikkoa.  
  2. PCR -testi Suomen päässä näyttääkin positiivista ja matka tyssää ennen kuin edes ehtii kunnolla alkamaan.
  3. Ensimmäinen testi Thaimaan päädyssä huutaa toisella positiivista ja toisella negatiivista, jolloin positiivinen tyyppi kuljetetaan ambulanssilla kymmeneksi päiväksi sairaalaan saamaan hoitoa, oireita tai ei. Se negatiivinen tyyppi suljetaan sitten johonkin valtion karanteenimestaan odottelemaan vähintään kymmeneksi, ellei jopa 14 vuorokaudeksi puskeeko koronaa vai ei. Tässä skenaariossa ainakin kaksi viikkoa olisi siis lusittava Phuketissa, jolloin Samuille jäisi enää kaksi viikkoa.
  4. Thaimaan toinen testi 5-7 päivän sisällä ja ylläolevalla skenaariolla, missä tapauksessa Samuille jäisi enää viikko aikaa. SHIT. Tämä olisi meidän kannalta ehkä se kaikkein tylsin vaihtoehto, sillä mehän ollaan nimenomaan menossa Samuille. Ei karanteeneihin, ei sairaalaan, eikä mielellään edes Phuketiin.
  5. Thaimaa menee lockdowniin vuodenvaihteen jälkeen, jolloin koko kuvio luonnollisesti peruuntuu. Tai Thaimaa vaatii kaikilta karanteenit laakista, missä tapauksessa me ei todellakaan lähdetä.


Onhan tämän kuvion mielettömyydessä vähän pohdittavaa. Jos lentolippuja ei olisi jo ostettuna, melkeinpä skippaisin kaiken tämän säädön ja uhkakuvat. Ehkä sitä pystyisi kärvistelemään vielä yhden kokonaisen talven täällä ja matkustella vasta sitten, kun kaikessa (TAI EDES JOSSAKIN) olisi edes hitunen järkeä. 

 

Mutta let's see. Ehkä tästä jää taas joku tarina kerrottavaksi.


Lunta on tullut, nyt se voisi vähäksi aikaa loppuakin.

Lumi teki kyllä joulusta aika idyllistä.


 Heippa 2021!

 

Vuoden 2020 jälkeen ajattelin, että tulevan vuoden on pakko olla parempi. Vaan ei ollut. Loppuvuosi kiristi vielä tahtia kaikkine menetyksineen, mutta vaikka ämpäri on jo aivan täysi, pisaraakaan ei tursu yli reunojen. Ehkä siitä on tullut pohjaton.


On ollut päiviä, jolloin on tehnyt mieli vaan käpertyä peiton alle ja nukkua maaliskuulle. Harvemmin tuo on kuitenkaan ollut edes teoriassa mahdollista, koska Kemiönsaaren palkaton keittiöterapeutti on saanut (ja välillä vähän joutunutkin) viettämään lukemattomia tunteja puhelimessa. Tuntien maratonongelmavyyhtejä purkaessa takki on monesti tyhjentynyt sitä viimeistäkin povaria myöten. Mutta jaksoit tai et, jonkun on seistävä peruskallion lailla, jotta niitten kaikkein tärkeimpien jalat eivät pääse lipsumaan. 

 

Vaikka mä täällä nyt marisen, niin kyllästymistähän tämä suurimmaksi osaksi on. Vuoteen 2021 ladattiin huomattava määrä odotuksia, joista yksikään ei toteutunut. Koronahelvetti jatkuu, eikä voisi enää vähempää kiinnostaa. Koronarajoituksissa ei tälläkään hetkellä tunnu olevan päätä eikä häntää - pienyrittäjät on ahtaalla, kun taas vakavaraiset yritykset kerää avustuksia milloin minkäkin innovaatiosuunnitelman toteuttamisen varjolla. Pienet yksityiset yritykset ja yrittäjät niitä tukia tarvitsee, vaikka vaan vuokrien maksuun ja elämiseen. Pakko myöntää, että välillä on tuntunut koko Arkadianmäen olevan täynnä varsinaisia uhveloita. Mitä järkeä on esimerkiksi siinä että päiväkännit on ok, mutta liikuntamahdollisuuksia rajoitetaan. Ei jumaliste mitä touhua.


Huomaatteko miten mä olen loman tarpeessa?

 

Loppupelissä kaikki on kuitenkin ihan ok - välillä pitää vaan päästä puhaltamaan ylimääräinen paska ulos. Suosittelen samaa teillekin ja vuoden viimeisenä päivänä voisikin olla passeli hetki. Tehdään se kuitenkin hyvissä ajoin ennen puoltayötä, sillä kellon ylittäessä 00.00, vedetään yhdessä keuhkot täyteen uutta ja positiivista energiaa. Jookos?


Mä toivon sulle kaikkea hyvää. Onnellisuutta, rakkaita ihmisiä ja elukoita, hyvää terveyttä (eikä pelkästään fyysistä), menestystä, iloa, valoa, lämpöä ja vaikka tukuttain rahaakin. Kaikkea sitä, mikä tekee sinut onnelliseksi.


Olkoon Uusi Vuosi 2022 maagisen hyvä meille kaikille💖


LOVE YOU😘


Boo elementissään, vaikka toi remmi onkin vähän liikaa.

Sievää, vaikka enemmän tykättäisiinkin rannoista ;)


6
Back to Top