Tarhapöllö Paraisilta, terve!

Tarhapöllö täällä terve! Viikko mökillä takana, ja olen jo vieraantunut ulkomaailmasta. Ellei ulkomaailmaksi lasketa sitä, että kahlaa Vain Elämää- sarjan jaksoja läpi illasta toiseen. Tai aamuyöllisiä silmiintuijotuksia supikoiran kanssa.

Aamukahviseuraa on löytynyt myös auringonsäteissä lämmittelevästä rantakäärmeestä, meren pinnalla nousuun läpsyttelevistä ja laskuun jarruttavista joutsenista, sekä kaukaisuudessa kukkuvasta käestä. Silloin kun on tarjennut nauttia kahvinsa ulkona. 13 astetta merituulessa on kylmää kyytiä.

Tässä aamukahvipaikassa rappusten vieressä aurinkoa ottaa rantakäärme.

Suomen vaarallisimmat eläimet 

Kun saapuu Suomeen kobrien naapurista, ei kyyt ja tarhakäärmeet juuri hetkauta. Siinä kun  Samuilla koiralenkillä saattoi törmätä vaikka kobraan, Suomen ympäröivään luontoon suhtautuu turhia jännittämättä.
 
Mutta nämä helvetin punkit, näitä mä kammoksun. Punkkihan on Suomen vaarallisin eläin, eikö olekin? Ja nyt ollaan tungettu alueelle, jossa niitä riittää. Jos parin tunnin puutarhan raivauksen jälkeen löytää niitä itsestään viisi, se on jo paniikkiin oikeuttava määrä.

Lyhyen googlettamisen jälkeen selvisi, että Paraisilla yli neljän viikon lomalaisillekin jaetaan punkkirokotuksia ilmaiseksi. Sehän on hyvä. Ainoa vaan, että 50% suoja tulee vasta kaksi viikkoa rokotuksen jälkeen ja noita rokotuksiakin pitäisi ehtiä ottamaan sarjana. Ensinnäkin näin kesäkuun puolen välin hujakoilla me ollaan jo vähän myöhässä, eikä rokotus auta edes borrelioosiin.

Kun punkkirokotus on vielä hetken harkinnassa, päädyin kokeilemaan 'huuhaa'-hoitoja. Josko etikka-, vesi-, laventeliöljyseos pitäisi katseilta ärsyttävästi piiloutuvat pikkuriikkiset tappajat loitolla. Onneksi laventelin tuoksu on hienostuneen hurmaava, varsinkin kun sitä tulee paniikissa alvariinsa suihkittua korvannipukasta pikkuvarpaaseen. Tuoksun perusteella voisikin melkein kuvitella itsensä läntisen Välimeren maisemiin.

Ihastuttavan laventelin tuoksusta huolimatta punkit saisivat puolestani kuolla sukupuuttoon! Mikä niitten funktio muutenkaan on?

Grillikatoksesta ihan muikeat maisemat, kunhan saadaan vähän raivattua.

Muutama muukin metri löytyy siistittävää, niin saadaan maisemat kohdilleen.

Parainen on vielä mysteeri

Tiesittekö muuten, että Parainen on iltasanomien kyselyn perusteella suosituimpien mökkikuntien listalla numero kaksi? Ei siis lainkaan hassumpi paikka mökkihöperöityä. Kun menneestä viikosta muutama päivä meni kuumeessa, on Parainen kuitenkin jäänyt vielä mysteeriksi. Mutta onhan kesää vielä jäljellä.

Hirveän suurta lämpölottovoittoa ei ilmeisesti ole ihan heti näkyvissä, mutta toivottavasti pian. Jotenkin näen itseni hyppimässä laiturilta veteen (vitsi vitsi), soutamassa kesämekko päällä vastapäiseen saareen, istumassa lämpöistä iltaa saunan terassilla ja poimimassa mustikoita iltapalaksi. Mustikanvarpuja ainakin on käsittämätön määrä niin pitkälle kuin silmä kantaa.

Mutta on näissä vesissä ainakin kalaa,

vai mitä sanotte?

Terveisiä Moikkulasta!

Mikään ei lämmitä mieltä kolealla meren rannalla enempää, kuin Moikkulasta tulleet valokuvat. Karvakorvien kesähoitolassa Koh Phanganilla on kaikki hienosti. Onneksi.

Kiitos Moikku ja Oikku! Suukkoja koirille.

Moikun lähelle ei tarvitse muitten yrittää, siitä Boo pitää huolen.Salsatäti on hyvin vihainen, sillä se on vieläkin HOIDOSSA ;)

Boon ja Salsan kuvat on saatu Moikkulasta.
7
Back to Top