Rescuekoirat Boo & Salsa

Salsa

Salssa, Salssanpalssa, prinsessa.

Salsa on kaikkien kaveri. Yöllinen äheltäjä, joka tyhjentää auki jäänyttä varastoa pihamaalle sen minkä kerkeää. Salsa on myös prinsessa, joka huokaisee syvään ja onnellisesti päästessään ilmastointilaitteen alle kuumalta karkuun. Salsaa saa halata aina, kunnes Salsa menee nukkumaan. Silloin Salsa murisee.

Salsa syö ihan kaiken. Siksi se onkin vähän 'pumpui', täkäläisittäin siis pullero. Siinä missä herra Boo valikoi ja jättää ruokaa lautaselle, Salsa imuroi nekin. Ja yöpalaksi kelpaa helposti pulleasti pörisevät kaskaat. Iltalenkillä Salsa huvittaa kanssakulkijoitaan kuljettamalla suussaan kirkuvia kaskaita kuin hienompaakin saalista, kunnes syö siitä puolet. Vain puolet, sillä puolikkaita kaskaita löytyy terassilta yön jälkeen useita. Mikä se juttu on, ei mitään käsitystä, mutta Salsalle kelpaa kaikki. Salsasta lisää täällä.

Rantapossu SalsaBoo

Boo, Bobo, Hopsunpopsu, Hobitti, Bobodoboo.

Sitten se Boo. Aamuisin ja uniensa jälkeen laulava raggari, kiero kuin korkkiruuvi. Koskaan ei voi tietää milloin se iskee hampaansa vaikka lähimpiin kiveksiin. Näin on käynyt sillä seurauksella, että yön pimeinä tunteina ystävän kasseihin ommeltiin kuusi tikkiä. Boo rakastaa lihaa ja siksi se tietää miltä maistuu israelilainen pikkupoika, thaimaalainen vuokranantaja ja suomalaiset kivekset. Tietää se paljon muutakin, kuten kuinka hyökätä puskasta pahaa aavistamattoman kyläpäällikön pojan mopon eteen. Onneksi siinä ei käynyt pahemmin ja laskukin jäi alle sataan euroon.

Boo tietää mistä kohtaa aita on heikoin, ja käyttää tätä tietoa menestyksekkäästi. Varsinkin kun ollaan liian myöhään lähdössä tärkeään tapaamiseen. Boota ei jätetä, se pitää siitä itse huolen.

Boo ei hyväksy kaikkia, mutta ne ketkä Hobitti hyväksyy, niille hän laulaa. Laulettavaa tarinaa riittää, mutta siinä missä thaimaan kieli on melodioittensa takia osoittaunut hankalaksi oppia, thaimaalaisen koiran laulu se vasta haastavaa onkin. Boosta aiemmin ainakin täällä.

Boo, hullunkiilto silmissä, kuinkas muuten.Rescue koirat lähtee mukaan

Kun Boo aikoinaan muutti meidän terassille, emme todellakaan olleet valmistautuneet. Mutta Boo ei kysellyt. Reilu vuosi siitä haettiin Boolle kaveri, kun joku oli hylännyt Salsan eräälle klinikalle. Nyt meillä on sellainen ystäväkaksikko, paita ja peppu, joita ilman ei voi elää. Joten huolestuneille tiedoksi, Salssa ja Hobitti lähtevät sinne minne mekin.

Tällä hetkellä meidän turrit ovat Moikkulassa Phanganilla, viettämässä kesää ja kuluttamassa kolmen kuukauden karanteenia, ennen kuin voivat lentää sinne mitä kohti meillä keula osoittaa. Siitä lupasin kertoa sitten myöhemmin, kun se suunta selkiää varmaksi. Moni Thaimaassa lomaileva törmää katukoiriin, ja usea varmasti adoptoisikin uskollisen terassilla nukkuvan turren kotimaahansa, mikäli se ei olisi niin hankalaa. Mutta ei se oikeasti ole ylitsepääsemätöntä, vaikka se aikaa rokotuksineen ja testeineen viekin. Hieman apua siihen kyllä tarvitaan, mutta sitäkin löytyy.


Erottamattomat, Boo ja Salsa


Onneksi meillä on ystäviä Phanganilla, jotka tuntevat tarvittavia ihmisiä. Kuten esimerkiksi Koh Pha Ngan Animal Loversin Sabrinan. Meillä on toki koirien rokotukset ollut järjestyksessä alusta asti, joten ei tarvittu kuin se kaikki muu työ, jotta ei tarvitse jättää karvaisempia perheenjäseniä tänne. Tai no, ei mekään sitten lähdettäisi.

Nämä Phanganillakin olevat vapaaehtoisperiaatteella toimivat eläinjärjestöt tekevät arvokasta työtä, sillä thaimaalaiset eivät niinkään välitä koirista. Ja kun kulkukoiria riittää, ne myös lisääntyvät. Koirien steriloinnin lisäksi järjestöt hoitavat sairaat eläimet, ruokkivat ja yrittävät järjestää elukoille pysyviä koteja. Meillä on näitä rescuekoiria nyt kaksi ja sen on pakko riittää toistaiseksi, mutta jos sinulla olisi tilaa uskolliselle ystävälle, niin adoptoi. Älä osta.

Ja mikäli joskus Thaimaan reissullasi olet sydän vereslihalla miettinyt jonkun kulkukoiran kohtaloa, niin näitä avustusjärjestöjä voi auttaa vaikka rahallisesti. 20 euroakin on Thaimaassa iso raha. Avusta vaikka Sabrinan Koh Phan Ngan Animal Loversia. Toinen loistava vaihtoehto on tukea PhaNgan Animal Carea, jonka kanssa Sabrinakin tekee yhteistyötä. Näissä järjestöissä raha menee ainakin oikeaan kohteeseen.

Oletko sinä harkinnut koiran tai kissan adoptointia?

Tässä eräästä ravintolasta bongattu lelukoira

Ja tässä taas Samui Football Golf areenalta bongattu ihana pentu

8
Back to Top