Tilinpäätös ja lyhyen tähtäimen suunnitelmia

Ensimmäinen kuherrusvuosi (ja vähän ylikin) Koh Samuin kanssa on tullut päätökseen ja pohdittiin Tompan kanssa eilen illan pimeinä tunteina sitä, mitä on jäänyt käteen. Ja myös sitä, mitkä olivat alkuperäiset suunnitelmat unelmien kohteeseen muuton suhteen. Eli niin kuin yrityksissäkin, tämä family teki pienen tilinpäätöksen.

Koh Samui, Thailand
Ihana Chaweng beach, edelleen
*tarkoitus oli tutustua mahdollisimman syvällisesti paikalliseen elämään

No okei, Samuin kaltainen turistisaari ei ole tietenkään se paras kohde integroitua paikallisiin. Mutta kyllä me olisimme sen suhteen voineet skarpatakin enemmän. Eihän me kuitenkaan lähtökohtaisesti tultu tänne jatkamaan tavallista 'suomisettiä', vaan alunperinkin ollaan tykästytty thaimaalaiseen kulttuuriin ja ihmisiin, joten sen suhteen on todellakin petrattavaa.

Koh Samui, Thaimaa
Tässä harjoitellaan hieman tulishown alkeita. Ei ole helppoa ei...

Koiraselfie :)
Meillä on oikeastaan vain kaksi erittäin hyvää paikallista ystävää tällä hetkellä. Toinen on ravintoloitsija Sopa (kannattaa ehdottomasti käydä moikkaamassa, jos täällä päin pyöritte) ja toinen on Mr. Tawan, johon tutustuimme ensimmäisellä pidemmällä visiitillä Samuilla. Tawan oli silloisen majapaikkamme manageri, nykyisin manageeraa luxusvillaa ja välillä myös meidän taloamme. Molemmat niin huikean sydämellisiä ihmisiä (ja tietenkin myös Sopan henkilökunta, ravintolassa pyörivä isä ja koko pelastettu koiralauma), että välillä ihan hirvittää. Paljon enemmän pitäisi järjestää aikaa heille! Lisäksi koen, että vuokranantajamme (Bangkokissa asuva nainen), joka on viime aikoina aktiivisesti pitänyt puoliamme, kuuluu nykyään myös ystäviimme. Onneksi, sillä on huojentavaa tietää, että paikalliseen mahtisukuun kuuluvia seisoo takanamme ainakin toistaiseksi. Kun ei näköjään koskaan tiedä, mitä tapahtuu seuraavaksi...

Ja sitten meillä on vielä Rasta Barin ihana omistaja Chan, joka ollaankin kyllä tunnettu jo reilu kymmenen vuotta. Liian vähän on viime aikoina käyty moikkaamassa ja onhan tuokin ollut tarkoitus kutsua grillaamaan jo vuoden päivät. Mutta jos nyt viimein tekisikin sellaisen sekametelisopan kaikenmaalaisista vieraista ja hyvistä tyypeistä?

Chaweng beach, Koh Samui
Voi miten kansainvälinen tyyppi Miskasta onkaan kuoriutunut!
* tarkoitus oli tutustua mahdollisimman moneen uuteen kansainväliseen ystävään

No kyllä me kai ihan hyvässä vauhdissa ollaan, vaikka voisi näitä kontakteja olla paljon enemmänkin ja vielä syvällisempiä. Mutta onneksi on edes jokunen:

Brittiläinen Don, meidän autonvuokraaja yhteistyökumppanimme on valtavan ihana ja sydämellinen ihminen. Niin kuin on myös hänen paikallinen vaimonsa. Apua on löytynyt asiassa kuin asiassa, kirjanpitäjästä lähtien ja oikein voi tuntea sen, tiedättekö sielun? Isosti sanottu, mutta toiset ihmiset vaan herättävät sen tunteen, että polkujen olikin tarkoitus kohdata. Grilli-ilta heidän kanssaan on ollut suunnitteilla jo niin pitkään, että hävettää jo omat 'muka-kiireet'. Jos nyt viimein satsaisi siihen kunnon grilliin ja vaan nauttisi illasta heidän kanssaan.

Miskan Samuilla asuvan parhaan kaverin Italialaiset vanhemmat, jotka ovat myös sen kansainvälisen koulun omistajia, jota Miska käy. Pakko sanoa, että toistaiseksi Miska hoitaa nämä uudet ystävyyssuhteet huomattavasti rohkeammin ja rennommin kuin vanhempansa, joten opittavaa on. Lapsilla on treffit vähintään kerran viikossa, milloin elokuvissa, milloin taas vaan kauppakeskuksessa hengailun merkeissä, mutta pääasia että tapaamisia on. Otetaan siis aktiivisempi ote itsekin tähän kansainvälistymishommaan lähitulevaisuudessa, niin kuin oli alunperin tarkoituskin.

*tarkoitus oli myös sen musiikkikoulun starttaaminen ja mahdolliset muut bisnekset

ja osittain se on toteutunutkin, mutta silti aika hiljalleen. Tomppa on astetta sosiaalisempi kuin minä, joten hän kyllä tutustuu vaikka postinjakajaan tai putkimieheen. Eli muutama sekä kansainvälinen, että paikallinen semiystävä on löytynyt sitä kautta. Mulla ei niitä vielä ole, joten peiliinkatsomisen paikka aivan selvästi. Toisin sanoen tekemistä pitää haalia enemmän, kuin pelkästään nämä rakkikoirat.

Tarkoitus oli myös kartoittaa muita mahdollisia bisneskuvioita Samuilla ja joitain ideoita on taskuun jäänytkin. Mutta toi vuokrausbisnes, niin se tuli vähän puskista. Sitä tässä on kuitenkin jo puolisen vuotta touhuttu ja ihan mukavaahan se on. Se on sitä paitsi loistava kuvio tutustua uusiin kansainvälisiin ihmisiin jopa ystäviksi asti. Mun täytyy tehdäkin joku hetki laajempi postaus meidän vieraista, joita on ollut jo Kiinasta (useita), Venäjältä, Usasta, Sveitsistä, Libanonista, Norjasta ja vaikka mistä. Ihan mahtava joukko ihmisiä, eikä yhtäkään hankalaa tapausta.

*no ne harrastukset täällä

niitäkin piti aloittaa ihan tosissaan, sillä vaihtoehtoja on. Kuten aiemmassa postauksessani Salsaa Samuilla kerroinkin, niin täältä löytyy hämmästyttävä tarjonta Salsaa, bachataa, tangoa ja kizombaa. Miksi mä en ole muutamaa kertaa lukuunottamatta löytänyt itseäni 'niistä' kansainvälisistä piireistä? Ehkä siksi, että yksin on vähän nihkeä mennä. Vaikkei se ole edes totuus, Tomppa lähtisi koska tahansa mukaan. Ja nyt kun Miskakin on jo niin hyvin kotiutunut tänne, niin jässikän uskaltaisi helposti jättää muutamaksi tunniksi yksin huolehtimaan talosta. Alkaa siis loppumaan tekosyyt olla salsaamatta... Lyhyen tähtäimen bucket-listalta löytyy siis läjä lattareita.

Ja se Muaythai. Mihin nekin suunnitelmat unohtui? Täällä lajin luvatussa maassa ja sieltä sun täältä löytyvien koulujen seasta yhteenkään ei olla vielä eksytty, vaikka niin päätettiin jo 1,5 vuotta sitten. Onneksi ystäväpariskunta on ottanut jo sen askeleen ja alustava kokeilukerta lajiin on itselläkin sovittu ensi maanantaiksi. Siitä se lähtee ja tästä sitten lisää sen jälkeen, jos rääkistä selviää. On kuulemma sen verran rankasta lajista kyse.

Miska on hoitanut nämä harrastuskuviotkin mallikkaasti, sillä 1,5 vuotta on vierähtänyt jo kansainvälisessä jalkapallojoukkueessa täällä tropiikissa. Me ollaan valitettavasti oltu aina käymässä Suomessa, kun joukkueen tiimoilta on järjestetty grillikemuja ja teemapäiviä, jotka olisi oivia tapahtumia tutustua joukkuekavereitten vanhempiin. Niitä kuitenkin löytyy Italiasta, Ranskasta, Venäjältä, Briteistä, Serbiasta ja vaikka mistä. Toivottavasti seuraavien tapahtumien sattuessa kohdalle ollaan täällä, eikä jossain viisumireissulla tai käymässä Suomessa.

Thaimaa
Loistava tiimi Miskan jalkapallojoukkueessa

Ja upeita kavereita
*se hyväntekeväisyyskuvio

niin kuin esimerkiksi ElfesWorld, jota olen seurannut jo varmasti kymmenen vuotta. Lahjoituksia olen tässä matkan varrella antanut, mutta enemmänkin voisi tehdä ja teenkin, mä lupaan. Tosin toi meidän nuorempi karvakorva on kyllä adoptoitu Elfen kautta, sillä joku oli hylännyt rääpäleen paikalliselle eläinklinikalle ja Boo tarvitsi kaverin, sekä Elfe koiralle kodin. Ja niin meidän perhe kasvoi yhdellä.

Toivottavasti ex-naapurimme Brent (se koirakuiskaaja) saa aikaiseksi sen, mitä on viime ajat kovasti suunnitellut ja kehitellyt, eli jonkinlaisen jätteiden kierrätys/ ja keräyssysteemin, sillä jos jotain ei tapahdu, niin kyllähän täällä paikoitellen hukutaan paskaan. Matka on taatusti pitkä ja kivinen, mutta jostain on lähdettävä ja jotain järkevää saatava aikaiseksi. Ja me ollaan mukana, aivan varmasti! Siitäkin sitten enemmän, kun homma on lähtenyt liikkeelle ja on jotain kerrottavaa.

Ja mitäs vielä... no vaikka mitä tietenkin, mutta jos lähtisi vaikka näistä alkuun. Monia hyviä keinoja kansainvälistymiseen, hyväntekeväisyyteen ja hienoon elämään.

Miten te muuten hoidatte verkostoitumisen uudessa maassa?

Choengmon beach

Koh Samui, Thailand
Huikeat maisemat Plai Leamin vuorilta
8
Back to Top