Pelastetaan vanhojen talojen omistajat

Ai te ootte ne tyypit, jotka osti sian säkissä?

- nauroi pihatielle komean moottoripyöränsä kanssa pysähtynyt herrasmies.

Jaahas, vai on sana kiirinyt?

Kuulemma oli.

Mutta siis, yllättävän kansainvälistä porukkaa tämänkin tien varrella majailee. Siinäkin kurvissa, josta tämä ruotsissa laskujaan maksamassa käyvä herrasmies omistaa töllin, on naapurissa saksalaisia.

Ja vähän matkaa tänne meille päin asuvat tietenkin "kuuluisat" Thaimaanrannan maalarit. Niin ja asuvathan töllin edelliset omistajatkin Briteissä.

Ehkä me sovitaan tähän kuvioon mainiosti. Vaikka kemiönsaarelaiset ovat sisäänpäin lämpeävää porukkaa (ruotsalaistuneen herrasmiehen mukaan), niin onhan täällä meitä muualta tulleitakin jonkinmoinen nippu.

Mielenkiintoinen paikka, mielenkiintoista porukkaa.

Kaikki miljoon pikkunaulaa pitää saada katosta irti ennen maalausta.

Pelastetaan vanhojen talojen omistajat

Jo silloin kun tällainen oma paikka oli vasta etsinnässä, liityin kaikkiin mahdollisiin FB -ryhmiin, josta oma tölli voisi löytyä.

Ja sitten piti jo ennakkoon liittyä ryhmään, jossa "Pelastetaan vanhoja taloja", olinhan päättänyt jonkun vanhan talon lankeavan meidänkin pelastettavaksi.. Tämän jälkeen oli tietenkin luonnollista liittyä myös "Pelastetaan vanhat kasvit ja puutarhat -ryhmään", sillä eihän nyt taloa ilman puutarhaa.

Sittemmin sarja on jatkunut "Sisustetaan vanhoja taloja" -ryhmällä", ettei nyt vaan tekisi mitään kardinaalimunauksia tölliä sisustaessa. Huh, sehän kamalaa olisi.

Huvittavin näistä kaikista ryhmistä on kuitenkin "Pelastetaan vanhojen talojen omistajat" - vertaistukiryhmä suuruudenhulluille ihmisille jotka uhraavat elämänsä vanhassa talossa elämisen unelmalle.

Tähän ryhmään me nyt ainakin kuulutaan, sillä kuten ruotsalaistunut herrasmies totesi

täytyy olla aika hullu ostaessaan sian säkissä.

Ja tiedoksi vielä sinkuille; sellaisiakin FB -ryhmiä löytyy kuin "Pelastetaan vanhojen talojen naiset (vertaistuki-, tiedonjako- ja tsempitysryhmä naisille, jotka ovat syystä tai toisesta päätyneet vanhojen talojen yksinhuoltajiksi), Vanhoja taloja rakastavat sinkut" ja "Vanhojen talojen sinkut ja kinkut".

Eli ei tässä ihan ainoita olla, joilla viiraa vähän päässä. Vertaistukea on tarjolla joka lähtöön. Olit sitten sinkku tai kinkku, tai muuten vaan pöljä - vanhojen talojen pihapiireissä pyörii pelastajia.

Jos ei remonttia, niin sitten muuta tuunausta. 10 euron arkku :)

Vintistä löytyneitä pinnatuoleja pitää myös fixata.

Keittiöremontti

Voisi se nopeamminkin edetä, mutta on meillä sentään lattia!

Ei enää koskaan sisätiloissa hiekan seassa rämpimistä (ainakaan keittiössä), ja ette muuten usko miten hyvältä se tuntuu. Hiekkapölyn hengittäminen päivästä toiseen alkoi saamaan jo sen verran paniikinomaisia tuntemuksia, että reissupaku meinasi päivänä jos toisenakin startata pihalta.

Mutta me ei saakeli luovuteta!

Tää valmistuu vielä. Ainakin keittiö. Ja eteinenkin vähintään sen verran, että tarkenee tulevan jääkauden. Sehän on tulossa just?

Joku masokistinen fiilis iskee aina, kun näkee peltojen yllä muuttolintuparven;

Siinähän pakenette - me kyllä kestetään tämä talvi täällä!

Havuja perkele!

Lattia pahimmillaan

ja nyt. Tähän vielä hionta ja maalaus

Kaatunut omppupuu jaksaa sekin tuottaa omenaa :)
4
Back to Top