Kurre: Loy Krathong (Yi Peng), osa 2

Osa yksi kaipaa luonnollisesti kaverikseen osan kaksi, joten tässä Kurrelta jatko-osa Loy Krathongin vietosta Chiang Maissa. Kerrassaan upeita kuvia, olkaa hyvät:

Loy Krathong eli Yi Peng, osa 2

Väriä ja eksotiikkaa

Kävi taatusti jo edellisestä Yi Peng-kuvauksestani ilmi, että olin mielissäni siitä, että päätin jäädä Chiang Maihin juhlien ajaksi. Jos ensimmäisen varsinaisen Yi Peng -illan kulkue oli kerrassaan upea, sanat eivät riitä kuvaamaan marraskuun 26. päivän kulkuetta, joka ymmärtääkseni oli samalla jonkinlainen kilpailu ryhmien välillä - ja se kyllä näkyi, koska niin paljon oli panostettu sekä pukuihin että vaunujen koristeluun ja rekvisiittaan. Tämä kertomus ei tarvitse paljon tekstiä, vaan annan kuvien puhua puolestaan.

Chiang Mai
Kaunis kuin nukke

Chiang Mai
Vaunut

Chiang Mai
Kuin sadusta

Kolmen ja puolen tunnin näyttävä kulkue

Jo ensimmäisen Yi Peng -illan kulkue oli mielestäni pitkä, mutta tämä kulkue kestikin vähintään kolme ja puoli tuntia. Aina kun luuli jo nähneensä loppukulkueen, uudet kokoonpanot tai uudet vaunut ilmestyivät lähtövalmiina kadun loppupäähän. Kaikilla ryhmillä ei välttämättä ollut omia vaunuja lainkaan, mutta myös vaatimattomammat kokoonpanot toivat oman säväyksensä kulkueeseen.

Chiang Mai
Kultaa ja kimallusta

Ääntä ilman äänentoistolaitteita

Chiang Mai
Koristeelliset pikkuvaunut rumpaleineen

Kauniita kyltinkantajia

Generaattoreita ja äänentoistolaitteita

Osa vaunuista työnnettiin eteenpäin miesvoimalla kun taas osa liikkui moottoroidusti. Suurimpien vaunujen valaistukseen ja äänentoistolaitteisiin käytettiin generaattoreita.

Olin itse aktiivinen Turun sambakoulussa - Samba Cariocassa - vuosikausia, ja tiedän miten paljon työtä kulkueen rakentaminen vuosittain pidettäviin Helsingin sambakarnevaaleihin kaiken kaikkiaan vaatii. Ei voi kuin nostaa hattua kaikille, jotka olivat osallistuneet Chiang Main paraatin näyttävään toteutukseen.

Generaattori ja äänentoistoyhdistelmä

Chiang Mai
Korujen tekemiseen on taatusti kulunut tunteja

Tämä poika on päässyt helpommalla

Munkit seuraamassa kulkuetta temppelin muurien takana

Googlaamalla lisäinfoa ja upeita kuvia

Googlaamalla esimerkiksi hakusanoilla Loy Krathong tai Yi Peng 2016 löytynee tämän vuoden Loy Krathongin ohjelma, ja kuvahaulla löydät lisää upeita kuvia valon juhlasta. Nähdään Chiang Maissa marraskuun puolessavälissä!?

Kurre
0
Back to Top