Perniön helmet - osa 1

Kuten kahtena aikaisempanakin kesänä Kemiönsaarella, suurin osa ajasta on pyörinyt remontin ympärillä. Moni suunniteltu retki on jäänyt tekemättä, sillä kun ollaan "varastettu" pieniä hetkiä rempalta, ollaan useimmiten rynnätty metsiin rämpimään (eli siis heittelemään kiekkoja). Tänä kesänä historia on toistanut itseään, muutoksena ehkä se, että ollaan vietetty ystävien kanssa reippaasti enemmän aikaa.


Mutta retket lähiympäristöön, ne on taas jääneet tekemättä.


Mathildedalissa olen käynyt kaksi kokonaista kertaa, mutta paikka on vaan yksinkertaisesti niin sympaattisen kaunis, että jonain päivänä koluan sen vielä läpi. Taalintehtaalla me käydään melko usein, mutta silloinkin metsän siimeksessä frisbeeradalla, eikä suinkaan satama-alueella ihastelemassa kauniita veneitä, tai herkuttelemassa Strandhotelletissa, vaikka edelleen multa löytyy sinne pizza-lahjakortti, jonka "voitin" Taalintehtaan frisbeegolf -kisoista melkein vuosi sitten.


Kasnäsissa olemme pyörähtäneet nyt kaksi kertaa, viime kesänä ystäviemme veneellä ja tänä kesänä nauttimassa terassioluet, kun myöhästyimme Högsåraan menevästä lautasta, emmekä malttaneet jäädä kahdeksi tunniksi odottamaan seuraavaa lauttaa. Högsåraan menijät siis - ottakaa ennakkoon selvää lautta-aikatauluista, ettei käy kuten meille!


Mutta silloin kun Pauliinalla alkaa loma, pyörähdämme pimuporukalla edes jossakin ja eilen oli taas tuollainen päivä. Kun Pauliina ilmoitti lähtevänsä Perniössä olevaan Saaren Taika -tehtaanmyymälään, ängin mukaan ja lisäsin listaan vielä oman kohteeni - kovasti vinkatun romutaivaan Maurin Makasiinin. Maurin Makasiini löytyy kyllä kirpputorikategorian alta, ja sitähän se olikin, mutta tavaraa oli kyllä röykkiöittäin.

 

Maurin Makasiini Perniössä

Huh miten paljon tavaraa!

Olkkariin pöytää lähdin etsimään, vielä en löytänyt

 

Maurin Makasiini


Maurin Makasiini, huh... 


Me Tompan kanssa rakastetaan hyviä kirpputoreja ja ollaan monesti harmiteltu Taalintehtaan Ekocenterin lähtöä. Se millainen se silloin aikoinaan oli, oli ihan parasta - eli upeita löytöjä minihintaan (jopa ilmaiseksi, kuten esimerkiksi meidän keittiön design -lamppu). Nykyään Taalintehtaan Ekocenter on jossain muodossa siirtynyt Taalintehtaalla olevaan Kellariin, mutta vaikka sekin on ihan kiva, niin ei se koskaan vedä vertoja sille vanhalle ekocenterille, saatika porukalle joka siellä työskenteli. 


No, Maurin Makasiini on taas ihan omaa luokkaansa ja varmasti erilainen kuin useimmat kirpparit. Jotenkin mulla tulee Makasiinista mieleen Kasvihuoneilmiö (mikäli tiedätte mistä puhun) vähintäänkin siitä syystä, että tavaraa on ihan HEMMETISTI. Maurin Makasiinissa tosin valtaosa romppeesta on vanhaa ja käytettyä. Mutta huh huh, miten paljon sitä tavaraa onkaan!


Tunti makasiinissa ei riitä mihinkään. Tuskin kaksi tuntiakaan, ainakaan mikäli haluaa koluta kaiken mahdollisen. Tavaraa on joka nurkka täynnä, sitä on kaappien hyllyillä, lattiasta kattoon ja monessa kerroksessakin vielä. Mikäli meinaa havaita edes murto-osan aarteista, on pysähdyttävä joka koloon ja annettava katseensa rauhassa kiertää lattiasta kattoon, ja kaivettava vielä päällimmäisten kerrosten alle. 

 

Joku päivä me Tompan kanssa kuitenkin tongitaan makasiini läpikotaisin. Maurin Makasiinin verkkokaupasta löytyy osa tavaroista, ja myymälästä sitten se miljoona lisää.


Maurin Makasiini
Raitkorventie 2 A
Perniö as. (Salo)

Tsekkaa aukiolojat ennen kuin menet! 


Tavaraa ei pelkästään yhdessä kerroksessa

vaan myös kattoparruissa roikkuenSaaren Taika


Moni onkin varmaan jo ainakin jossain muodossa törmännyt Saaren Taika -tuotteisiin, joista pioneereina mainittakoon täysekologiset pyykkietikat. Saaren Taika pyykkietikat olivat tuolloin ainoat markkinoilla olevat täysin biohajoavat pyykkietikat, joiden raaka-aineina oli käytetty luonnollisia ja tutkitusti vesistöihin kertymättömiä aineksia.


Vaikka tuoterepertuaari onkin laajentunut pyykkietikoista saippuoihin ja shampoihin, löylytuoksuista retinolivoiteisiin ja savikasvonaamioihin (ym ym), on Saaren Taika pitänyt kiinni siitä, että tuotteet täyttävät kaikki viralliset ja lain vaatimat vaatimukset, ja että kaikista tuotteista on olemassa viraliset dokumentit, jotka osoittavat tuotteiden olevan sekä käyttäjälleen että ympäristölle vaarattomia.


Pauliinalle Saaren Taika -tuotteet ovat jo hyvinkin tuttuja, ja mikäs se olikaan lähteä shoppailemaan hänen kanssaan. Ekologisuus on itsellekin hyvin tärkeätä ja nykyään näin saaristolaisena valitsen itsekin mieluummin tuotteita, joitten tiedän olevan turvallisia myös tälle meitä ympäröivälle herkälle luonnolle. Pauliinan matkaan tarttui hänelle tuttuja tuotteita enemmänkin, mutta koska itselläni ei tällä hetkellä ollut vajausta juuri mistään, nappasin mukaani löylytuoksua ja kovasti kehuttua siivoussaippuaa, jonka kehutaan olevan armotonta lialle, mutta hellä käsille. Itse valitsin siivoussaippualle raikkaan pirteän greipin tuoksun, mutta tuoksuja on myös sitrus ja laventeli. Saas nähdä kuinka paljon tykästyn siivoussaippuaan, joka on kuulemma myös älyttömän riittoisaa. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi ehdottomasti pitänyt ostaa myös Rasvanäpin saippua, meillä kun tuota remonttisotkua (maalit, ja muut mömmöt) löytyy käsistä lähes aina. Monesti on muuten kynsiä lakatessa naurattanut kynsinauhoissa sitkeästi roikkuva pellavaöljymaali, mutta minkäs teet. Rasvanäpin saippua voisi hyvinkin olla apu siihen.


Vaikka Saaren Taikatehdas sijaitseekin Särkisalossa, laitoin yrityksen Perniön helmiin siitä syystä, että yrityksen pieni tehtaanmyymälä sijaitsee juurikin Perniössä.


Saaren Taika tehtaanmyymälä

Heikkiläntie 2 b 30 (kirjaston takana).

Tsekkaa kuitenkin taas aukioloajat, sillä tehtaanmyymälä ei suinkaan ole aina auki.

Saaren Taika -tuotteita pääset kuitenkin näppärästi tilaamaan myös heidän verkkokaupastaan.

Saaren Taika -sivut, ja Saaren Taika Facebookissa

 

Ps. Jos seuraavassa postauksessa ei ehdi Virtasen maaleilla maalattu olkkari mukaan, niin sitten ainakin meidän retkestä seuraavat helmet. 

 

Ps2. Ja tuon upean terassin laudat luonnollisesti paikalliselta Engelsbyn tehtaalta (kuten meidän vanhan ajan listat ym.)


Tämmöisen pikkuisen pöydän löysin Maurin Makasiinista.

Saaren Taika löydöt tällä kertaa.

 

2
Back to Top