Meitä on aivan helvetisti!

 

 

Reittipäivitysten sijaan, ajattelin kertoa teille asiasta, johon me ollaan nyt tammikuun aikana törmäilty. Otsikko sen oikeastaan kertookin - MEITÄ ON AIVAN HELVETISTI!

 

Se että meitä matkailuautoilla, camper vaneilla ja asuntovaunuilla liikkuvia on Espanjassa näin jäätävän paljon, on näköjään jo iso ongelma. Kaikki eivät yksinkertaisesti mahdu mihinkään. 

 

Osa camppereista on tosi cool

 

Monet camping -alueet on täynnä, "luvalliset" puskaparkit on täynnä, entisiä luvallisia puskaparkkeja ja parkkialueita tyhjennetään ja porukoille jaetaan jopa sakkoja. Usein nämä parkkien tyhjennykset kuulemma tapahtuvat yöaikaan, tai vastaavasti kukonlaulun aikaan, joka mun korviin kuulostaa raakamaiselta. Ihmiset nukkumassa, ja muutenkin, mihin sitä sitten keskellä yötä edes lähtisi? Kaksi kilometriä johonkin suuntaan? Todennäköisesti poliisit tulisivat perässä ja sitten taas mentäisiin.


Mä yritän ymmärtää, enkä kuitenkaan oikein onnistu siinä. Varsinkaan kun tarkastelee Espanjan elinkeinorakennetta, joka menee jotakuinkin näin: maatalous 2%, energia 6%, rakentaminen 7%, teollisuus 13% ja palvelut 72%. Siis hetkinen... palvelut 72%! Palataan tähän...

 

Niin monia upeita camppereita nähty, eli vain mielikuvitus on rajana

Moni on tosi vanhojakin

 

Eilen kuului huhuja, että edellisessä postauksessa mainitsemani Benalmádenan perhospuiston vieressä sijaitseva valtava puskaparkkialue oli sekin tyhjennetty ja olipa osalle porukasta jaettu sakkojakin. Viimeksi siellä ollessamme autoja oli sen vajaa pari sataa (ihan hitokseen siis), kuten oli ilmeisesti ollut tyhjennyksen aikanakin. Tyhjennyksen syyksi oli kuulemma esitetty mm. vesipulaa, mutta mene ja tiedä kuinka asian laita todellisuudessa on. 


Meille on käynyt kerran niin, että poliisit tulivat ilmoittamaan, ettei valtavalla ja täysin tyhjällä rantaparkkipaikalla saa olla enää klo 21.00 jälkeen illalla. Tämä tapahtui Torre del Marissa. Vieressä oli camping -alue, joka oli kiinni, ja sinne varmasti moni meistä oli suunnannut, olihan meitä autoja tuossa parkkiksella silloin ehkä kymmenen. Mekin oltiin kyseisen päivän aikana käyty lukuisilla eri camping -alueilla, mutta yksi toisensa perään oli tupaten täynnä. Eräs saksalainen pariskunta yritti puhumalla saada lupaa yöpymiseen, mutta eipä heille sympatiaa herunut. Siitä me sitten pakkauduttiin autoihimme ja köröteltiin letkassa kuka mihinkin suuntaan. Onneksi ei sentään saatu sakkoja. 

 

Olen pohtinut syyksi vaikkapa naapuruston valituksia, mutta jos palaan meihin puskaparkkeilijoihin, niin varmasti hiljaisempaa porukkaa ei yksinkertaisesti ole. On jopa täysin hämmentävää, kuinka huopatossutehtaaksi puskaparkit auringon laskeuduttua muuttuvat. Ihmiset laittavat autojensa ovet kiinni ja käpertyvät sinne omaan kuplaansa auringon nousuun asti. Jos joskus on puskaparkeissa ollut häiriöitä (kuten vaikka viime yönä), kyseessä on joka ikinen kerta ollut paikallinen nuoriso autoineen. 

 

Yksi parhaimmista rantapuskista Chipionassa

Ja toinen loistava rantapuska Isla Cristinalla

 

Suurin osa meistä on myös valtavan siistiä porukkaa. Puskaparkkialueet ei todellakaan ole aina niitä siisteimpiä, mutta puskaparkkeilijat (mitä me ollaan nähty) siivoavat paitsi omat jälkensä, myös muitten alueelle jättämiä roskia. Kaikki ovat hissukseen myös päivisin, suurimmaksi syyksi epäilemättä siksi, etteivät halua aiheuttaa paheksuntaa ympäristössä. 

 

Kun palataan siihen Espanjan elinkeinorakenteeseen (palvelut 72%), on pakko hämmästellä. Tällä hetkellä meitä autokoteja on tässä nimenomaisella ja valtavalla parkkialueella La Pobla de Farnals -kylän rannalla noin 50-60. Aivan tässä muutaman kilsan säteellä on useampikin puskaparkkialue, joissa jokaisessa on kymmeniä autoja. Kyläpahanen on oikein miellyttävä ja kuitenkin kohtalaisen pieni, ja veikkaan että näin varsinaisen turistikauden ulkopuolella me campperit tuodaan ihan kohtuudella rahaa tähänkin kylään. Me käydään kuitenkin kaupoissa ostoksilla ja ravintoloissa syömässä, tankataan dieseliä ja kaasua sun muuta. Meitä on niin valtava määrä tähänkin kylään, että sen on pakko näkyä paikallisissa myynneissä.


Onneksi tämä kylä on ystävällinen. Meille on järjestetty tyhjennys -ja täyttöpaikkoja, poliisit käy kiertämässä näitä puskaparkkeja, eikä heillä ole ainakaan toistaiseksi ollut mitään valittamista. Ehkä tässä kylässä ei ole vesi loppu, tai ehkäpä täällä tajutaan, mikä vaikutus meilläkin on tähän hiljaiseen kylään ja monen yrittäjän elinkeinoon.

 

Mijaksen puska oli myös hieno, vaikka kreisin tuulinen

 

Mene ja tiedä mihin kaikki muuttuu. Reittejä on ainakin jatkossa suunniteltava paljon huolellisemmin (tosi helppoa meille, hah), ja ehkä on jopa tutustuttava niihin laitakyliin, joihin ei alunperin kuvitellut suuntaavansa. Sen voin ainakin sanoa, ettei tommoinen keskellä yötä häätäminen ja sakottaminen anna kovin hyvää kuvaa turisteille. Sillä - turistejahan mekin ollaan.


Ps. Meidän täytyy ainakin hankkia uusi aurinkopaneeli, jotta voidaan puskailla jossain huitsin nevadassa enemmän. Mikäli camping -alueille ei mahdu, ei ole mahdollisuutta päästä sähköpiuhan päähänkään. Seikkailua on siis luvassa, ja saas nähdä minkälaisia selviytymistarinoita.


Pysy kuulolla, seuraa Instassa, Facessa ja nyt siellä YouTubessakin.


Palaamisiin💛


Maailmanlopun puska Sagresissa

Nykyinen puska Valencian alueella, rannalla tietty

Espanjassa on kyllä toinen toistaan komeampia heppoja


6
Back to Top