Viiden viikon putki

Hups, muutama päivä vierähtikin ilman kirjoittelua, eikä mitään todella hyödyllistä ja tärkeätä edes tullut tehtyä. Porukkaa valui sisään ja ulos ovista sekä ikkunoista kuka milläkin asialla. Mihin nämä tunnit hukkuvat ja miksi näissä maisemissa tiimalasin hiekka valuu pikakelauksella? Lähentelee mysteeriä jo...

Meillä alkoi nyt viiden viikon putki, enkä tarkoita litkujen nauttimista aamusta iltaan vaan sitä, että meidän residenssissä on "lomalaisia" seuraavat viisi viikkoa. Luvan kanssa voidaan heittäytyä lomalaisiksi vaihteeksi itsekin ja käydä jälleen kerran läpi kaikki ne upeat rannat, markkinat, tapahtumat ja ravintolat, joita tässä vuosien varrella on bongattu. Ainakin se mitä niistä on jäljellä. Sillä erotuksella tosin, että meillä on nykyään myös "normaali arki" täällä hoidettavana. Villi veikkaus, että vuorokauden 24 tuntia loppuvat kuin seinään ja parikymmentä tärkeätä asiaa jää päivittäin tekemättä. Onneksi sentään Miskalla sattuu tähän rupeamaan kahden viikon loma.

Maria tuli muutama päivä sitten, mutta hän vuokrasi itselleen talon Jukalta, joka on siis yksi meistä Samuin suomalaisista. Mainostan tässä myös Jukan upeata villaa, joka on erittäin loistava vaihtoehto ahtaalle hotelliasumiselle. Jukan villan löytää netistä osoitteesta www.kohsamui.fi. Kannattaa tsekata.

Maria on ystäväni salsapiireistä ja pitää meidän Suomen huushollia pystyssä ensi kesään asti. Hän päätti ottaa pienen varaslähdön Suomen kesään täältä lämpimien vesien maasta ja sepäs mukavaa. Mielelläni otan vastaan muitakin ystäviäni pohjolasta, eli tervetuloa vaan!

Onneksi Marialla ei ole mitään tiukkaa aikataulutarvetta, tai että kaikki mahdolliset nähtävyydet olisi koluttava. Ei täällä tosin juurikaan mitään nähtävyyksiä ole temppeleitä ja vesiputouksia lukuunottamatta, mutta onneksi ei tarvitse aikatauluttaa päiviä niihin muutamaankaan. Maria on kaltaiseni elämästä nautiskelija ja se sopii enemmän kuin hyvin. Lojutaan biitseillä, nautitaan taivaanrannasta, herkutellaan paikallisella ruoalla ja ihmetellään elämän menoa. Ja varmasti myös shoppaillaan.

Vaikka Samui on pieni saari, niin kahden viikon loman aikana parhaimman mahdollisen kaikesta parhaasta saa ehdottomasti, jos mukana on joku saarta jo aiemmin kolunut. On nimittäin niin helppoa valita väärä hotelli ja väärä lokaatio asumiselle, jos sen tekee pelkästään netistä saamiensa vinkkien perusteella. Itse ainakin aina naureskelen esimerkiksi sille, että suurin osa "Thaimaan tietäjistä" haukkuu Chawengin järkyttäväksi turistirysäksi. Onhan se sitäkin, mutta minun 15 vuoden kokemuksellani väitän, että se parjattu paikka on ehdottomasti paras ensikertalaiselle vaikka vain sen takia, että sieltä on näppärät yhteydet joka paikkaan. Lisäksi kerrassaan loistava kilometrien pituinen hienohiekkainen biitsi, satoja ellei tuhansia kauppoja ja saman verran ravintoloita, tapahtumia ja bileitä joka lähtöön, mutta myös niitä erittäin rauhallisia spotteja. Pitää vaan tietää mihin sijoittua. Chawengin molemmista päistä löytyy rauhaa jopa liiaksi asti ja jos bilejalkaa alkaa vipattamaan, niin ei muuta kuin keskiosaan rantakatua. Johan löytyy paikkoja niin, että nukkumaan voi mennä suoraan rantatuoliin ja jatkaa sujuvasti auringonotolla. Täällä kun rantatuoleja vielä löytyy, toisin kuin Phuketista.

Ja koska en itse tietenkään pysty enkä ehdi toimimaan matkaoppaana kaikille lomalaisille Samuilla, niin suosittelen ehdottomasti (ja tämä menee jo ehdottomasti mainonnan puolelle) saarella toimivaa Concilier Samui- palvelua, jonka ystävällinen suomalaisisäntä Ilari ottaa mielellään haasteen vastaan ja järjestää puolestasi talon, häät, golf kierrokset, hammaslääkärit, tatuoinnit, ripsien pidennykset, mopon tai auton vuokraukset ja jopa ihan mitä vaan, mitä päähäsi pälkähtää. Ilari on myös rennon mukava isännän ominaisuudessa, joten saa suosittelut allekirjoittaneelta kyllä. Concilier Samui löytyy tällä nimellä mm. facebookista.

Mutta huomenna me salsataan! Siis minä ja Maria. Salsaa ja muita tanssejakin löytyy Samuilta ja ehkä laitankin pienen postauksen tästä aiheesta seuraavaksi. Ellei tapahdu yllättäviä juonen käänteitä...


maisemat kohdillaan


Vuokrajeeppi ja väsähtänyt kuski
0
Back to Top