Samui Bike Week 2018

Jo kymmenennen kerran järjestetty Samui Bike Week-tapahtuma oli jälleen komea. Kun kohtalaisen pieni saari täyttyy toinen toistaan loistokkaimmilla isoilla pyörillä, ei se jää keneltäkään huomaamatta.

Eikä varsinkaan silloin, jos sattuu törmäämään satojen, ellei tuhansien pyörien yhteisletkaan ajajien promotessa kypärän tärkeyttä matkallaan jollekin saaren temppeleistä.

 Samui Bike Week 10th Anniversary

Tänäkään vuonna ei kyse ollut pelkästään bileistä, vaan kaksipäiväisen humun aikana kerättiin lippu-, ja muilla myyntituloilla myös rahaa sitä tarvitseville. Viime vuoden huikea saldo 500 000 bahtia (reilu 13 000 euroa) lahjoitettiin kunnalliselle Koh Samui Hospitalille Nathonissa. Tapahtuman yksi tärkeimmistä pointeista oli myös buustata Samuin turismia, mikä on tänä vuonna myös Bangkok Airwaysin tavoitelistalla korkealla.

Samui Bike Week -tapahtuma on yksi saaren suurimmista vuosittaisista festareista, ja se pidetään yleensä toukokuun alkupäivinä. Thaimaalaisten suosikkibändien esiintyminen bileissä takaa sen, että myös kaikki kynnelle kykenevät paikalliset säntäävät juhliin. Motoristeja festareille ei tule pelkästään Thaimaasta, vaan oikeasti ympäri maailmaa, mikä onkin aika käsittämätöntä ja todella hienoa. 

Tänäkin vuonna päätapahtuma järjestettiin Chaweng Lakella 4.-5.5. lähellä legendaarista Reggae Pubia. Ja kyllähän vuorten ympäröimä järven alue antaa tilaisuudelle komeat puitteet. Suurelle festarialueelle on vapaa pääsy, ruokaa on myynnissä mielin määrin, ja jotain biker-tyyppistä vaatetta sun muuta härpäkettä. Mikäli haluat katsoa bändejä lähempää, maksamalla sisäänpääsymaksun 350 bahtia pääset bilealueelle juhlimaan. Mutta bändit kuulee vallan mainiosti myös ilmaisalueella.

Suosittelen ehdottomasti muillekin, kuin pelkästään motoristeille. Mutta ole varovainen, pyöräkuume saattaa nousta.

Koska olen kirjoittanut aiheesta jo aiemmin (voit lukea sen täältä), ei tällä kertaa tämän pidempää tarinaa. Antaa kuvien puhua puolestaan.5
Back to Top