Samui Bike Week 2018

Jo kymmenennen kerran järjestetty Samui Bike Week-tapahtuma oli jälleen komea. Kun kohtalaisen pieni saari täyttyy toinen toistaan loistokkaimmilla isoilla pyörillä, ei se jää keneltäkään huomaamatta.

Eikä varsinkaan silloin, jos sattuu törmäämään satojen, ellei tuhansien pyörien yhteisletkaan ajajien promotessa kypärän tärkeyttä matkallaan jollekin saaren temppeleistä.

 Samui Bike Week 10th Anniversary

Tänäkään vuonna ei kyse ollut pelkästään bileistä, vaan kaksipäiväisen humun aikana kerättiin lippu-, ja muilla myyntituloilla myös rahaa sitä tarvitseville. Viime vuoden huikea saldo 500 000 bahtia (reilu 13 000 euroa) lahjoitettiin kunnalliselle Koh Samui Hospitalille Nathonissa. Tapahtuman yksi tärkeimmistä pointeista oli myös buustata Samuin turismia, mikä on tänä vuonna myös Bangkok Airwaysin tavoitelistalla korkealla.

Samui Bike Week -tapahtuma on yksi saaren suurimmista vuosittaisista festareista, ja se pidetään yleensä toukokuun alkupäivinä. Thaimaalaisten suosikkibändien esiintyminen bileissä takaa sen, että myös kaikki kynnelle kykenevät paikalliset säntäävät juhliin. Motoristeja festareille ei tule pelkästään Thaimaasta, vaan oikeasti ympäri maailmaa, mikä onkin aika käsittämätöntä ja todella hienoa. 

Tänäkin vuonna päätapahtuma järjestettiin Chaweng Lakella 4.-5.5. lähellä legendaarista Reggae Pubia. Ja kyllähän vuorten ympäröimä järven alue antaa tilaisuudelle komeat puitteet. Suurelle festarialueelle on vapaa pääsy, ruokaa on myynnissä mielin määrin, ja jotain biker-tyyppistä vaatetta sun muuta härpäkettä. Mikäli haluat katsoa bändejä lähempää, maksamalla sisäänpääsymaksun 350 bahtia pääset bilealueelle juhlimaan. Mutta bändit kuulee vallan mainiosti myös ilmaisalueella.

Suosittelen ehdottomasti muillekin, kuin pelkästään motoristeille. Mutta ole varovainen, pyöräkuume saattaa nousta.

Koska olen kirjoittanut aiheesta jo aiemmin (voit lukea sen täältä), ei tällä kertaa tämän pidempää tarinaa. Antaa kuvien puhua puolestaan.5 kommenttia

 1. Kuparin värinen kelpaisi minullekin, vaikka enhän minä sillä osaisi ajaa :)
  Aurinkoista viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mulle kelpais noi kaikki, mutta en varmasti osaisi ajaa yhdelläkään noista. Tai vaikka osaisi ajaa, niin kaatuisin heti kun pitäisi pysähtyä. On noi niin painavia vehkeitä...

   Aurinkoista viikkoa Outi teillekin<3

   Poista
 2. kokemus ja tekniikka laji, salossa asuu yks tuttavan tytär joka on pieni pirpana 150cm likka ja hyvin ajelee isoilla pyörillä,toki parikin pyörää jsokus modasin eli muunsin noilel pikkutytöille paremmin sopiviksi eli madalsin kun jalat ei yltänyt heillä maahan asti jäi lyhyeksi mutta silti ajelivat hyvin kun tottu.suosittelen kivaa touhua ja helppoa kun jaksaa opetella rauhassa ensin, mekin kaverin kanssa opetettiin ennen ajokoetta likkoja pujottelemaan ja käsittelemään pyörää hyvin,kaikki on kortin saaneet ja ajavat vieläkin 30V jälkeenkin ikuinen hyvä harrastus ja antoisinta matkapyöräily kun näkee uusia mielenkiintoisia paikkoja mitä autolla et edes huomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. etenkin thaimaassa hieno harrastus. hyvät kelit ja hyvät päätiet.paljon nähtävää ja uusia paikkoja.

   Poista
  2. Todentotta Matti, varsinkin täällä moottoripyörällä ajelu voittaa autolla ajelun mennen tullen. Onhan siinä jonkinlaista ihanaa vapauden tunnetta, kun painaa menemään ja tuuli tuivertaa iholla. Täällä kun ei tarvitse mitään ajopukujakaan.

   Mä olen itsekin tollainen 150 senttinen hyttynen, ja mä luulen etten jaksaisi edes pitää pystyssä tollaista isoa pyörää. Muuten mulla sellainen kyllä olisi. Tämä oma 125 kun kaatuu, hyvä kun jaksan nostaa sen itse ylös ;)

   Poista

Back to Top