Tervetuloa neiti kevät!

Terminen kevät alkaa ilmeisesti silloin, kun päivät ovat pysyvästi plussan puolella. Itse sidon kevään alkamisen aina almanakkaan (vaikka sataisi jääkimpaleita), eli maaliskuun ekaan päivään.


Joten tervetuloa neiti kevät - sinua on odotettu!


Muutamat viime päivät on olleetkin jo todella keväisiä, eikä millään olisi meinannut uskoa roikkuvansa vielä helmikuussa. Aurinko lämmitti, hanskat oli liikaa, samoin kuin toppahousut, ja pipokin sai jäädä eteisen hyllyyn. Tompan äidiltä saadut liian isot huopikkaat tönöttää eteisessä vielä kuitenkin, sillä kovimpien pakkasten aikana opin käyttämään niitä saunakenkinä.


Vaikka lunta vielä tippa onkin, olen ehtinyt jo tekemään tarkastuskierroksia puutarhassa. Narsissit kurkkivat, vuorenkilpimätäs nostaa vihreänä päätään ja ainakin kukkapenkistä löytynyt jonkin sortin neilikka on selkeästi myöskin selvinnyt talvesta. Noista muista kasveista ei sitten vielä tiedäkään, mutta eiköhän sieltä moni muukin herää auringon säteitten lämmittämänä taas uuteen kevääseen. Saa nähdä miten käy talon seinustalta useampaan paikkaan siirretylle juhannusruusulle, se oli nimittäin leikattava matalaksi siirron takia, koska se oli aivan valtava. Juhannuksen hujakoilla se kukki talon seinustalla kuin mikäkin palvottu kaunotar, levitellen juuriaan valitettavasti talon kivijalkaan ja siksi se saikin häädön. Toivottavasti olen onnistunut säilyttämään ruusun hengissä, ja se kukkii ylväänä taas jonain päivänä muuttaen puutarhan kaukaisemmat kolkat paraatipaikoiksi.
Naapureista saatuja perennoja


Viime kesänä naapureista lahjoituksina saadut vanhat perennat ovat ensimmäistä kertaa talvehtineet meidän puutarhassa. Niitä varten rakennettu uusi kukkapenkki (paremminkin kivipuutarha) on sekin kaivautunut lumen alta. Tällä hetkellä kaikki näyttää siellä vielä kuolleelta (vähän niin kuin mä talven jälkeen), mutta toivon kovasti niittenkin selviämistä. Ja mikäli talvehtiminen on jostain syystä epäonnistunut, on meillä lupa käydä kaivamassa tyhjän vanhan tönön puutarhasta enemmänkin ja siirtää omaan pihaan. Meillähän on Pauliinan kanssa parikin eri puutarhaa, mihin saadaan lapiottemme ja luvan kanssa lähteä tonkimismatkalle. 


Ihanaa miten linnut jo laulaa. Selvästi uusia soundeja on ilmestynyt lähipuihin, vaikka peltojen yllä ei vielä muuttolintuparvia ole näkynytkään. Eiköhän niitäkin tässä maaliskuun aikana ilmaannu, viimeistään nyt ainakin huhtikuussa.


Ja pian voi ainakin startata grillikauden (hups, mehän grillattiinkin koko talvi, hih..), vaihtaa huopikkaat varvastossuihin ja toppahousut kesämekkoon. Se on onnea se!


Vai lupasiko joku vielä jotain pakkasia???


Finnish seasons explained:


Winter

Fool's spring (joo mä tiedän että ollaan vasta tässä😂)

Second winter

Spring of deception

Third winter

mud season

actual spring


Hyvää fool's springsiä vaan kaikille tasapuolisesti😁


Ihanan valoisaa vielä kuuden jälkeenkin.
4
Back to Top