Koska halvalla sai

Paikallinen K-rauta HomePro, jokaisen rakentajan ja sisustajan paratiisi (tai helvetti), on tullut tässä matkan varrella aika tutuksi (kirjoitin siitä mm. täällä). Sinne kun menee hakemaan yhtä pikku juttua, päätyy todennäköisesti ajamaan kahdella turvoksiin pakatulla mopolla kotiin. Koska halvalla sai.

Meillä on viime viikkojen ajan lojunut nurkissa jos jonkinlaista 'huippuhalpaa' tavaraa, mutta se johtuu vaan siitä että palvelu HomeProssa on ihan ainutlaatuista. Myyjiä ja apureita on hyllyjen välit täynnä, suurin osa puhuu thaita, ja aina pitää metsästää joku toinen 'kielitaitoinen' auttamaan. Ja siinä odotellessa jää aikaa tarjouslaarien tonkimiseen.

Tiedättehän te kuinka siinä käy.

Vanha vessanpönttö

Kun halvalla saa

Lopputuloksena nurkista löytyy verhotankoa, kattolamppuja, liian kapeita verhoja, liian lyhyitä verhoja ja nyt viimeisenä uusi vessanpönttö. Koska halvalla sai.

Ei me ehditty ajattelemaan, että jonkun pitäisi myös vaihtaa 15 vuotta palvelleen pöntön tilalle se uusi. Ettei se olisikaan sellainen hommeli, jonka helposti itse täräyttää paikoilleen.

Työn teettäminen

Tarvittiin siis joku ammattilainen. Onneksi meillä on Panom, jonka kautta löytyy vaikka mitä. Siis kirjaimellisesti. Vessanpönttötalkoisiin ilmoittautui kaksi kaveria, ja kaupan päälle saatiin viskipullo takataskussaan hiippaileva sähkömies. Sitten oli vielä Panom.

Eihän meillä sähköhommia pitänyt olla, mutta niitä kyllä järkkääntyi melko nopeasti, kun lähitienoilta pimahti sähköt. Ja se johtui vain ja ainoastaan viskimiehen ruuvaamista pistorasioista ja piuhojen yhdistelyistä.

Sähköjen pimahtamisen jälkeen viskimies ja Panom hävisivät kylille etsimään aiheuttamaansa vikakohtaa ja vessanpönttökaverit uima-altaalle kessulle. Eihän mikään masiina sentään ilman sähköä toimi. Parin tunnin keikka uhkasi vääjäämättä venyä hamaan tulevaisuuteen ja hinta kohota mihin lie.

Koska vanha vessanpönttö oli jo irrallaan eikä uusi vielä paikoillaan, alkoivat puskat kutsumaan. Onneksi on iso piha, jonka uumeniin tällainen tyttönenkin tässä miesvaltaisessa remonttimaailmassa pääsee katoamaan puskapissalle.

Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Saatiin sähköt ennen pimeyttä, vessanpönttö paikoilleen ja kaupan päälle muutama toimimaton sähkökatkaisin. Ei me veiläkään tiedetä mitä viskimies edes yritti tehdä.

Uusi vessanpönttö sijoittui vähän vinoon, muttei se niin justiinsa.

Meillä on kaikenlaisia puskia, puissa ja maassa.
Viskimies puskahommiin. Huomatkaa takataskussa pilkottava pullo.

Uusi pönttö vähän vinksallaan, mutta toimii.

Ensin meinattiin kysyä viskimieheltä neuvoja omiin sähköhommiin, muttei me sitten viittitty ;)

Hinnoista

Parhaimmillaan Thaimaassa työlle tuleva hinta on kamalan vähän. Välillä tekee oikein tiukkaa maksaa kunnon työstä niin mitättömiä summia.

Tässä jotain viime aikojen esimerkkejä:

  • Uusi vessanpönttö 43 euroa.
  • vessanpöntön asennus 4 miestä ja muutama tunti 38 euroa.
  • Mopon jarrujen kiristys 0 euroa ja tämä jo monessa paikassa. Ehkä täällä on tapana hoitaa 'turvallisuusasiat' tällä tyylillä. Ehkä kaikesta ei edes farangia ylilaskuteta.
  • mopon akun lataus korjaamolla 1,28 euroa.
  • Uudet rännit taloon (paljon ränniä) 2 ihmistä ja 2 päivää 38 euroa.

Jihuu, onneksi on paikkoja, jossa työn teettäminen on teettäjällekin vielä kannattavaa! Sitä paitsi, mä olen jo ihan rakastunut Panomiin.

Ton pöntön oli tarkoitus lähteä remonttimiesten matkaan, mutta se unohtui puutarhaa komistamaan ;)

Meillä on myös uusi päiväunipaikka. Vähän karmeen värinen katos, mutta halvalla sai ;)

14
Back to Top