Koska halvalla sai

Paikallinen K-rauta HomePro, jokaisen rakentajan ja sisustajan paratiisi (tai helvetti), on tullut tässä matkan varrella aika tutuksi (kirjoitin siitä mm. täällä). Sinne kun menee hakemaan yhtä pikku juttua, päätyy todennäköisesti ajamaan kahdella turvoksiin pakatulla mopolla kotiin. Koska halvalla sai.

Meillä on viime viikkojen ajan lojunut nurkissa jos jonkinlaista 'huippuhalpaa' tavaraa, mutta se johtuu vaan siitä että palvelu HomeProssa on ihan ainutlaatuista. Myyjiä ja apureita on hyllyjen välit täynnä, suurin osa puhuu thaita, ja aina pitää metsästää joku toinen 'kielitaitoinen' auttamaan. Ja siinä odotellessa jää aikaa tarjouslaarien tonkimiseen.

Tiedättehän te kuinka siinä käy.

Vanha vessanpönttö

Kun halvalla saa

Lopputuloksena nurkista löytyy verhotankoa, kattolamppuja, liian kapeita verhoja, liian lyhyitä verhoja ja nyt viimeisenä uusi vessanpönttö. Koska halvalla sai.

Ei me ehditty ajattelemaan, että jonkun pitäisi myös vaihtaa 15 vuotta palvelleen pöntön tilalle se uusi. Ettei se olisikaan sellainen hommeli, jonka helposti itse täräyttää paikoilleen.

Työn teettäminen

Tarvittiin siis joku ammattilainen. Onneksi meillä on Panom, jonka kautta löytyy vaikka mitä. Siis kirjaimellisesti. Vessanpönttötalkoisiin ilmoittautui kaksi kaveria, ja kaupan päälle saatiin viskipullo takataskussaan hiippaileva sähkömies. Sitten oli vielä Panom.

Eihän meillä sähköhommia pitänyt olla, mutta niitä kyllä järkkääntyi melko nopeasti, kun lähitienoilta pimahti sähköt. Ja se johtui vain ja ainoastaan viskimiehen ruuvaamista pistorasioista ja piuhojen yhdistelyistä.

Sähköjen pimahtamisen jälkeen viskimies ja Panom hävisivät kylille etsimään aiheuttamaansa vikakohtaa ja vessanpönttökaverit uima-altaalle kessulle. Eihän mikään masiina sentään ilman sähköä toimi. Parin tunnin keikka uhkasi vääjäämättä venyä hamaan tulevaisuuteen ja hinta kohota mihin lie.

Koska vanha vessanpönttö oli jo irrallaan eikä uusi vielä paikoillaan, alkoivat puskat kutsumaan. Onneksi on iso piha, jonka uumeniin tällainen tyttönenkin tässä miesvaltaisessa remonttimaailmassa pääsee katoamaan puskapissalle.

Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Saatiin sähköt ennen pimeyttä, vessanpönttö paikoilleen ja kaupan päälle muutama toimimaton sähkökatkaisin. Ei me veiläkään tiedetä mitä viskimies edes yritti tehdä.

Uusi vessanpönttö sijoittui vähän vinoon, muttei se niin justiinsa.

Meillä on kaikenlaisia puskia, puissa ja maassa.
Viskimies puskahommiin. Huomatkaa takataskussa pilkottava pullo.

Uusi pönttö vähän vinksallaan, mutta toimii.

Ensin meinattiin kysyä viskimieheltä neuvoja omiin sähköhommiin, muttei me sitten viittitty ;)

Hinnoista

Parhaimmillaan Thaimaassa työlle tuleva hinta on kamalan vähän. Välillä tekee oikein tiukkaa maksaa kunnon työstä niin mitättömiä summia.

Tässä jotain viime aikojen esimerkkejä:

 • Uusi vessanpönttö 43 euroa.
 • vessanpöntön asennus 4 miestä ja muutama tunti 38 euroa.
 • Mopon jarrujen kiristys 0 euroa ja tämä jo monessa paikassa. Ehkä täällä on tapana hoitaa 'turvallisuusasiat' tällä tyylillä. Ehkä kaikesta ei edes farangia ylilaskuteta.
 • mopon akun lataus korjaamolla 1,28 euroa.
 • Uudet rännit taloon (paljon ränniä) 2 ihmistä ja 2 päivää 38 euroa.

Jihuu, onneksi on paikkoja, jossa työn teettäminen on teettäjällekin vielä kannattavaa! Sitä paitsi, mä olen jo ihan rakastunut Panomiin.

Ton pöntön oli tarkoitus lähteä remonttimiesten matkaan, mutta se unohtui puutarhaa komistamaan ;)

Meillä on myös uusi päiväunipaikka. Vähän karmeen värinen katos, mutta halvalla sai ;)

14 kommenttia

 1. Sähän oot kuin Thaimaan Sulo Vilen :D Kyllä vähän kikatutti tää sun postaus ja varsinkin kuva viskimiehestä. Mitäköhän hommia hän siellä oikein teki, siis muutakin kun hörppi viskiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :).

   Ei mitään käsitystä mitä koko mies edes teki täällä muuta kuin sai tuhoja aikaiseksi. Irrotteli vähän pistorasioita ja sai muutamankin sähkökatkon aikaiseksi. Yhtä selviteltiin sitten pitkin kylää.

   Nää remonttihommelit on kyllä aina tosi mielenkiintoisia. Hitsi kun vielä kehtaisi olla koko ajan kameran kanssa ikuistamassa, muttei oikein kehtaa ;)

   Poista
 2. Voi kun näyttää ihanalta tuo sininen vessanpönttö :) ja toi pinkki hyttysverho on kyllä niin kaunis väripilkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju :)

   Mä taidan olla vähän niin kuin sinäkin, tykkään kovasti väreistä. Ja voihan se olla etten raaskikaan luopua tosta vessanpöntöstä, vaan istutankin siihen jotain hauskoja kukkia ;)

   Poista
 3. Ihania nää sun postaukset! :)

  VastaaPoista
 4. Voi että sulla on sana hallussa! Kyllä nauratti :D
  Tuo viskimieshän on ihan kuin se Heikki Kinnusen esittämä hahmo, joka kyselee "onks Viljoo näkyny? Aha". Paitsi että verkkareiden takataskussa on kossupullo :)
  t: Mummeli Keski-Suomesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Mummeli Keski-Suomesta, mukava kuulla :). Ja todellakin, kaveri oli kuin kyseinen Kinnusen esittämä hahmo. Olisin niin halunnut ottaa enemmänkin kuvia, mutta en kehdannut ;)

   Poista
 5. Heippa Heidi ja kiitos superhyvästä blogista, jota on aina ilo lukea! <3 Ollaan itsekin suunnittelemassa Thaimaahan siirtymistä määrittelemättömäksi ajaksi, mutta kohde vielä mietityttää. Samui ei liene ihan halvimmasta päästä asua näin opiskelijan budjetilla, vai mitä luulet? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi :)

   Olet ihan oikeassa, Samui ei varmasti ole halvimmasta päästä. Mutta toisaalta täällä pystyy elämään myös todella halvalla, jos asunnoksi riittää pieni talo muualta kuin Chawengilta ja pitää paikallisesta ruoasta. Parilla sadalla eurolla kuussa saa varmasti katon päänsä päälle ja paikallisten pitämät pienet ruokapaikat on todella edullisia.

   Siinäkin mielessä Samui on kyllä hyvä vaihtoehto, että Koh Phangan on tossa vieressä (kuten Koh Tao), ja Phanganilla ainakin pääsee elämään hyvinkin halvalla. Jos Samui kyllästyttää, maiseman vaihto ottaa vain puoli tuntia, ja on jo hyvinkin erilaisella saarella.

   Poista
 6. On niin hauska lukea näitä sun juttuja kun niissä on niin paljon samaa kun meidän säädöt täällä ja kirjoitat tosi hauskasti! Meidän tapauksessa kaikki rakennustarvikkeet jne melkein ostetaan naapurisaarelta Surigaosta ja siellä olevasta Citihardware-kaupasta, joka on sellainen Bauhausin pieni ja (todella) kalpea serkku. Mieheni kutsuu sitä myös shitty hardwareksi...Rakentamisen yhteydessä ei todellakaan ollut kyse siitä, että haluan ja valitsen juuri tällaisen vessanpytyn tai laatan lattiaan, vaan siitä mikä muutamasta saatavilla olevasta oli vähiten kamala. Yleensä kun löydät jotain mistä tykkäät, vastaus on aina " Sorry ma'am no stock". Viimeksi olimme ostamassa isoa roskista lähirannalle, ja roskis kyllä löytyi mutta ei siihen kuuluvia pyöriä, joten se oli myymälässä tuettu puupalikan varaan. Eikä kukaan ikinä tiedä milloin jotain tavaraa saadaan lisää.
  Kun olemme Surigaossa ostoksilla, meille myös iskee aina sellainen hirveä hamstraus päälle. Sitten niskat vääränä raahataan kamoja laivaan ja laivasta pois. Samoin nuo erilaiset huippu putkimiehet ja sähkärit on tuttuja. Oman talomme suihkun lattia ja seinä taidettiin ottaa neljä kertaa auki rakennusvaiheessa kun putket oli aina asennettu niin että vuoti...mutta kärsivällisyys on kasvanut huimasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa :)

   Kyllä täällä tosiaan kärsivällisyys kasvaa, kun ei vaan voi 'pimahtaa' missään tilanteessa. Jos mä joutuisin täällä rakentamaan jotain, voi olla että pimahdus olisi kovin lähellä. Ymmärrän erittäin hyvin, että teilläkin on siellä ollut hermot välillä riekaleina.
   Ja näin saarella kun ollaan, niin ei täälläkään tarjonta päätä huimaa. Siksi on melkein pakko 'hamstrata', kun on mahdollisuus jotain saada. Mutta periaatteena ihan sama; kun ei voi soi saada juuri sellaista kuin haluaa, on valittava tosiaan se vähiten kamala. Niin tuttua ;)

   Tsemppiä teillekin!

   Mikä muuten olisi teille tulon kannalta ilmojen puolesta paras aika vuodesta? Mua niin kovasti kiinnostaisi ja onneksi toi mun mies lähtee innolla mukaan :)

   Poista
 7. Sadekausi on meillä marras-helmikuu, joten sitä ehkä välttäisin jos voi valita, koska saatte sadekaudesta siellä varmaan ihan tarpeeksenne:). Vaikka täällä sadekausi voi olla mitä vaan, me esim. rakennettiin sadekaudella eikä ollut montaa päivää että satoi liikaa. Toisaalta voi hyvinkin sataa monta viikkoa putkeen, niinkuin tänä vuonna. Ja jos ei ole kiinnostunut isoista aalloista niin täällä voi surffata ympäri vuoden, aika vähän on päiviä että ei missään ole aaltoa. että ehkä sanoisin huhtikuusta elokuuhun. Syyskuussa on paljon väkeä kun on isot surffikisat ja fiesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin piirtein samoihin aikoihin teillä sadekausi kuin meilläkin. Ainoastaan että meillä se on vähän lyhyempi (jos on).

   Voisi hyvinkin ajatella tulevansa sinne ensi keväänä, kun meillä on noita pakollisia rajanylityksiä tehtävänä aina kolmen kuukauden välein.

   Toivottavasti saatte tälle kaudelle hyvän sadekauden :)

   Poista

Back to Top