Vieraskynäilijä Tomppa - Äkkilähtö Suomeen

Sillä välin kun viidakkotalossa kamppailtiin sadekauden haasteiden kanssa, Tomppa pyörähti pikavisiitillä Suomessa. Mutta syy pikavisiittiin oli vähintäänkin loistava. Joten tässä teille aiheesta Tompan vieraskynäilyä, olkaa hyvät:

Äkkilähtö Suomeen

Tätä oli odotettu. Reilut kymmenen vuotta verta, hikeä ja kyyneleitä. Hyvien ystävien kanssa väännetty ja käännetty Rockway.fi on netissä toimiva musiikkikoulu, jonka parissa on aikaa vierähtänyt. Hullut kaverukset hienon idean kanssa, joka saatiin kuin saatiinkin starttaamaan 5.11.2007. Nyt koitti siis palvelun 10-vuotis juhlat ja ilokseni sain kutsun kinkereihin.

Olimme keskustelleet Heidin ja Miskan mukaan lähdöstä, mutta muutaman päivän Suomi-visiitti ei heille olisi tarjoillut juuri mitään räntää lukuunottamatta. Itselläni oli muutamia takaraivossa kolkuttavia asioita, mitkä toivoin saavani hoidetuksi samaisella reissulla.

Lopullinen päätös Suomeen lähdöstä tehtiin niinkin ajoissa kuin perjantaina iltapäivällä. Lauantaina aamuyöstä ajoinkin jo mopolla matkalaukku selän taakse sidottuna Samuin lentokentälle.

Lähtöhetkellä Samuin lentokentällä.

Bangkokin reunamilla aamun sarastuksessa.

Rockway.fi 10-vuotis hulabaloot

Firman juhlat järjestettiin ravintola Dubrovnikissa Helsingissä. Oman porukan lisäksi paikalle oli kutsuttu opettajat, yhteistyökumppanit sekä asiakkaita. Näin kitaristin ja musafanin silmin olikin melkoista, kun illan aikana lavalla esiintyi toinen toistaan mielenkiintoisempia huipputaiteilijoita.

Illan erikoisuutena oli 10-vuotis juhlien kunniaksi Tuomas Wäinölältä kymmenelle kitaralle tilattu erikoisteos. Kuinka usein mahtaa samalla lavalla olla tuollainen määrä aivan Suomen huippukitaristeja? Kenties ei koskaan. Tuomas Wäinölä, Timo Kämäräinen, Erkka Korhonen, Mika Tyyskä, Kristian Wahlström, Matias Kupiainen, Marzi Nyman, Jarmo Hynninen ja Ville Suorsa. Bassossa Lauri Porra (kitaristi nro 10) ja rummuissa Anssi Nykänen. Voin taata että esitys oli melkoinen!

Yksi illan ehdottomista kohokohdista itselleni oli lapsuuden ystäväni ja vanhan bändikaverini tapaaminen juhlissa. Nykyinen Lordi-yhtyeen salainen basisti pääsikin uuden levyn äänityksistä paikalle ja vuosien tauon jälkeen oli huippuhienoa vaihdella kuulumisia. Kiitos siis kertaalleen Rockwaylle sekä kaikille paikalle päässeille. Oli kyllä aivan erinomaiset juhlat!

Rockway 10v - 10 kitaristin supersessio

Rockway 10v - 10 kitaristin supersessio.

Rockway 10v - jamimeininkiä.

Maanantaina lepopäivä

Matkaväsymyksen lisäksi taisi väsyttää myös hieman pitkään venyneet juhlat. Kävin kuitenkin moikkaamassa kavereita Helsingissä, missä Jukan, Sandeepin ja Katjan kanssa eksyimme sattumalta Tenho- ravintolaan syömään herkullista pizzaa sopivasti klassisen nykymusiikin säestyksellä. Tenho oli erinomaisen mielenkiintoinen paikka, jossa tuntui olevan sopivan underground -meininkiä, jollaista voisi olettaa löytävänsä vaikkapa Berliinistä.

Etsintäkuulutus päällä?

Kyseessä oli siis peltipoliisin väläyttämä sakko Paraisten saaristotiellä jo ennen juhannusta. Olin kuitenkin peltipoliisin kanssa eri mieltä aiheesta ja olin reklamoinut sakon varmuuden vuoksi kaksi kertaa. Elokuun lopussa poliisitäti soitti ja pyysi käymään asemalla, koska olin reklamoinut tuplasti. Totesin silloin asian menevän liian vaikeaksi, joten nielin tappioni ja maksoin sakon pois.

Nyt kuitenkin lokakuussa posteljooni oli kantanut kirjeen äidilleni, jossa asiasta muistuteltiin. Poliisiasemalle soitettuani minulle kerrottiin, että ellen hae sakkoa henkilökohtaisesti, minusta tehdään etsintäkuulutus. Siis mitäh? Sakko jonka olen maksanut jo aikaa sitten? Parempi kuulemma olla itse yhteydessä Oikeusrekisterikeskukseen, josko vaikka löytäisivät rahani. Sen enempää ei setä poliisilta asiakaspalvelua löytynyt.

Tiistaina ajoin pankkiasioitten jälkeen suoraan Kilon poliisiasemalle. Virkailija tulosti laskun, jonka jälkeen painuin autoon soittamaan oikeusrekisterikeskukseen. Virkailija sai uuden viitenumeron yhdistettyä aikaisempaan maksuuni, joten ei siis enää etsintäkuulutusta. Kiitos.

Loppu hyvin, kaikki hyvin

Poliisiaseman jälkeen tapasin Samuillakin talvehtineet ystävämme Jullen ja Jöllin. Oli mukava vaihtaa edes pikaiset kuulumiset kahvin ääressä, pianhan kaverukset suuntaavat taas talvea karkuun Thaimaan lämpöön.

Ja ennätinpäs illan suussa vielä yhdelle huurteiselle isäni kanssa. Siitä siirryin sujuvasti äitini luo, jonne veljeni perheineen oli tulossa illastamaan.

Keskiviikolle jäi juniorin joululahjojen ostaminen, sillä Samuilta ei valitettavasti kunnon skeittikamaa löydy. Luonnollinen valinta ostoksille oli Lamina, vuosien arvokas yhteistyökumppani Kalajärven skeittikisoista. Laminan jälkeen täräytin kassieni kanssa vielä Rockwayn toimistolle kiittämään ja kumartamaan, josta jatkoin junalla lentokentälle. Paluumatka saarelle kiepsahti tällä kertaa Krabin kautta, ja hieman sumussa ajelinkin jo seuraavana iltapäivänä kotiin.

"Back on the Rock" kuten paikalliset sanovat. Mahtava Suomen reissu takana, mutta kyllä on kiva olla kotona!

Kaikkea hyvää kaikkiin ilmansuuntiin ja erityiskiitokset rakkaalle äidille ja isälle. Huikean muikeaa isänpäivää kaikkiin koteihin!

Tomppa the vieraskynäilijä.

Kuvat Tom Stillman / Miikka Varila

Rockway 10v - näkyy ja kuuluu!

Ei kommentteja

Back to Top