Ei mitään ruumassa kitkeröityneitä hedelmiä

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/14064971/?claim=7bwpynahz97">Follow my blog with Bloglovin</a>

On se vaan huikeata miltä täällä asiat maistuvat, tuoksuvat ja näyttävät. Vihreät, läpi vuoden kukkivat pensaat ja puut, kypsät hedelmät, grilliruoka, koko ajan lähellä oleva meri, ihan vain muutamia mainitakseni. Ja kuivaa aikaa (noin kolme kuukautta tammikuun lopusta huhtikuun puoleen väliin) lukuunottamatta joka päivä ripsahtaa taivaalta vettä sen verran, ettei yllätyksekseni puutarhaa tarvitse edes kastella.

Vielä en osaa hyödyntää edes murto-osaa siitä tarjonnasta, mitä luonnosta löytyy. Banaanipuusta paikalliset käyttävät itse banaanien lisäksi tietenkin lehdet, mutta myös jonkun kummallisen mötikän banaanitertun päässä, jota en ole ennen nähnytkään. Ja satoa pukkaa hulluuteen asti.

Meillä kasvaa tässä pihalla myös papaijapuu, joka kylän isoisän mukaan on tuotu Japanista. Paikalliset papaijat kun tekevät 6-7 hedelmää, niin tästä puusta tuleekin sitten 60-70. Aivan, me ei tosiaankaan pystytä syömään noita kaikkia, vaikka miten haluttaisiin. Ihanan värisiä ja makuisia papaijoita, tarvitsee varmaan laittaa tohon autokatokseen kori, joista kylän ihmiset voisivat käväistä herkkuja hakemassa.

Muutenhan mä olen siis ainakin näissä maisemissa ihan todella surkea puutarhuri. Kovasti olen kaikkea tontille hankkinut, mutta ajan saatossa on valitettavasti huomattavissa nuukahtamista, kuivumista, kuolemista ja kaikkea muutakin masentavaa, vaikka täsmälleen olen puutarhurinaisen oppeja seurannut. Ehkä se ongelma on siinä, että ostan kasvin ja istutan sen tuohon. Huomenna huomaan, että se ei voi olla siinä, koska koirat taistelee sen kumoon ja sitten paikka menee vaihtoon. Ja sitä seuraavana päivänä sama homma saattaa olla edessä uudestaan... Tietenkään kasviressu ei voi sietää jatkuvaa siirtämistä paikasta toiseen, eihän ne tykkää siitä Suomessakaan.

Mutta mä opin, mä totta tosiaan aion oppia. Tänään ajelin skootterilla taas puutarhatädin luo ja ostin jonkun kasvin, joka on "For good luck" ja sitten toisen kasvin, jonka nimi on "Forget me not". Kaikkea kanssa...


Luomubanaania


Papaijaa luomuna


Thaimaalaista kukkaloistoa
0
Back to Top