Pelastetaan huojuvat tönöt

Tilanne on sellainen, että olen ahminut ilta toisensa jälkeen blogeja, joissa pelastetaan huojuvia tönöjä.

Oikeasti ne tyypit pelastaa tietenkin vanhoja taloja, mutta tämä olkoon nyt työnimenä meidän Suomen sivujuonelle. Meidän rahat kun riittää (toivottavasti) juurikin siihen perustuksillaan huojuvaan tönöön.

Jos me sellainen löydetään. Tai löydetäänhän me, kun on kerran pakko. Ja kun tiputetaan rima riittävän alas.

Nyt siis kaikki joukolla tarjoamaan meille niitä tontteja, jossa tönön voi vähintään mielikuvitella olevan pystyssä. Edes huojuen.

Katsoshan, me tullaan niin lyömään rahoiksi sillä tönöllä. (Tässä kohtaa kylläkin useimmat meidät tuntevista yrittää olla nauramatta ääneen. Ja totta puhuen, aika paljon itseäkin huvittaa).

Kuva: Vuokko Laiho
Kuva: Etuovi.com

Olen jo pitkään seurannut myös Piccolo Salvo -blogia. Piccolo Salvossa suomalainen pariskunta (ehkä yhtä hulluja kuin mekin) pelastaa Fallossa vanhaa tilaa, ja mä olen tavattoman inspiroitunut.

Niin inspiroitunut, että vaikka meillä perstaskut pursuaisi seteleitä, valitsisin todennäköisesti mieluummin haasteen. Sen perustuksillaan huojuvan tönön.

Sillä mites sitten eläisi, jos ei olisi haasteita?

Todennäköisesti näitten palmujen alla elämään rakastuneille pelkästään Suomeen lähdössä on riittävästi haastetta, mutta eihän sitä luonnolleen mitään mahda. Aina pitää olla sen verran vatsanväänteitä, että unet jää lyhyeksi ja lompsa huutaa hoosiannaa.

Joten varautukaa siihen, että kun Thaimaanrannan maalarit rantautuu Suomeen - ties mihin päin - pääsette ehkä seuraamaan älyvapainta talon pelastusoperaatiota, mitä olette koskaan nähneet.

Kuva: Temola.fi

Syrjähypylle nimi

Tämä meidän Suomen syrjähyppy tulee tarvitsemaan arvoisensa kategorian blogiin, johon pyydänkin nyt teiltä apua.

Mikä sinun mielestäsi olisi sopiva kategorianimi Thaimaanrannan maalareitten Suomi -sivujuonelle?

Nimiä voisi ideoida vaikka seuraavilla spekseillä:

  • Tönö on halpa, sillä rahaa ei ole.
  • Tönö on 100-vuotias vanhus, sillä vanhat talot, niissä on sitä 'sielua'. 
  • Ruutuikkunat tietenkin, sillä kuka nyt ei sellaisten raoista haluaisi tirkistellä salaattia syöviä peuroja, ja hangessa hyppiviä jänöjä. Hankia en kylläkään kaipaa.
  • Ympäröivä vanha ja villiintynyt puutarha on syönyt tönön, ja viidakon kukkaan puhkeamista seurataan ihastuksesta syvästi huokaillen. (Viidakko on jäänyt meihin, ei siitä pääse mihinkään).
  • Tönön kaverina on pari huojuvaa ystävää, jotka myös kaipaavat pelastajaa. 
  • Tönössä on lautalattia ja tietty hirsiseinät. Jos ei näkyvillä, niin kohta on.
  • Tönön sijainnista ei valitettavasti ole vielä tietoa. Aarrekarttaan on merkattuna Varsinais-Suomi, mutta se voi piilotella myös Mäntyharjun suunnalla, jossa minä olen lapsuuteni kesät viettänyt. Ja kun tarkemmin ajattelee, voi se piileskellä melkein missä vain.

Joten ystäväni, olisiko sinulla ideaa millä nimellä Suomen sivujuonesta kohta kirjoitellaan?

Kuva: Pxhere

5
Back to Top