Hiekkaa varpaitten välissä

Tämä on siis osa 2 näihin Samuin rantoihin liittyen ja seuraavaksi voisikin olla vuorossa Lamai, josta en itse hirveästi pidä. Ranta on melko syvä, tuuli ja aallokko vähintään kohtalainen usein, josta johtuen myös vesi vähän sameata. Rannat muuten ovat hienoja, mutta itse ei olla viime vuosina pojan takia siellä käyty. Matkaoppaitten mukaan Chaweng ja Lamai ovat saaren päärannat varmaankin juuri pituutensa takia ja onhan Lamailla tarjota turisteille paljon samoja asioita kuin Chawengillakin; lukuisia ravintoloita, shoppailumestoja, walking streetejä ja bileitä. Mulla toi biletyskausi on mennyt jo ohi, joten en enää tiedä mikä täällä on IN ja mikä OUT. Mutta sen tiedän, että Hua Thanonista on muuttanut yksi Must lifestyle- liike juuri Lamaille, nimittäin Sidharta. Uniikkeja vaatteita ja koruja Balilta ja ainakin itse olen pakotettu käymään siellä aika ajoin. Vähän sellaista hippityylistä ihanaa kamaa ja ehdottomasti tsekkaamisen arvoista. Lisäksi Lamailla on toinenkin liike, tai itse asiassa kaksi vierekkäin, joissa toisessa myydään Balilta tuotettua sisustustavaraa ja toisessa vaatteita. Mukava italialainen pariskunta pitää näitä putiikkeja ja hinnoista sen verran, että ihan järkeenkäypiä ovat. En muista liikkeitten nimiä, mutta sijaitsevat Lamain rantakadulla ja jos ajat sen päästä päähän, niin erottuvat kyllä jo julkisivunsa puolesta edukseen. Et voi missata niitä.

Chawengin ja Lamain väliin sattuu sellainen pieni poukama Crystal Bay. Mä toistan taas itseäni, mutta aika huikean kaunis on tämäkin spotti. Vesi on kirkasta ja turkoosia, mutta taas näin laskuveden aikaan kyllä liian lämmintä. Ranta on aika kivinen ja paljon on koralliakin, mistä johtuen löytyy myös niitä merisiilejä. No merisiilithän ei tapa, vaikka kipeätä tekevätkin, mutta ystävien ystävän ystävä törmäsi juuri tällä rannalla Stone fishiin, (siis joku kivikala ja kun googlasin, niin ilmeisesti maailman myrkyllisin kala on kyseessä) sillä seurauksella, että hengenlähtö oli lähellä. Sen verran noi tuntemattomat "oliot" ainakin minua hirvittää, etten ainakaan lähitulevaisuudessa suuntaa uintireissuille tälle rannalle. Harmi.

Chawengista saarta pohjoispäätyyn ajamalla tullaan Choengmonille, joka on mukavan pieni rantapoukama. Ollaan menneinä vuosina aika paljonkin vietetty aikaa tällä rannalla ja sellainen tuntuma edelleen on, että tällä rannalla käy myös monet täällä asuvat ulkomaalaiset, suomalaiset mukaan lukien. Jossain vaiheessa venäläiset kansoittivat tämän rannan ja sen suurempia syitä nyt hakematta, niin meidänkin porukka alkoi etsimään muita rantoja. Lisäksi nyt laskuveden aikaan uiminen Choengmonilla on mennyt haastavaksi ja rantakin on viime aikoina jäänyt jokseenkin tyhjäksi. Mutta kyllä me siellä vielä mölkkyillään.

Saaren tätä reunaa kun ajelee eteenpäin, tulee seuraavaksi Plai Leamille (tai Laemille, jossain se kirjoitetaan niinkin), josta löytyy muutamakin mukava poukama, oikeastaan älyttömän kauniita sellaisia. Nämä ovat vähän sellaisia tuntemattomampia rantoja, tai ainakin rauhallisempia, nimittäin näissä paikoissa et törmää yhteenkään rantakauppiaaseen. Mutta silti ravintola löytyy kun nälkä yllättää, samoin vessat. Tong Son Bay (me kutsutaan sitä Melati biitsiksi) on kaunis ja lyhyt poukama, jonka vieressä hieman haastavien kallioiden jälkeen on myös joku pieni poukama, jossa ainakin viimeksi käydessämme näkyi pari nudistiakin. Niitä ei nimittäin Samuilla näe. Tong Son Bay (se suurempi poukama) on ainakin taas näin laskuveden aikaan todella lämminvetinen (lue kuuma) lahti, harvoin tuulee ja koska rantakin on suhteellisen matala, niin uimisesta tai edes viilentymisestä vedessä joutuu vähän haaveilemaan. Mutta ihana lounaspaikka!

Aivan tämän vieressä on myös tuntemattomampi Somrong Bay, joka on sievä kuin mikä ja aikalailla itsekseen saa tällä rannalla olla. Mutta sieltäkin löytyy resortti ja ravintola Arayaburi resort , joka siis tarjoaa pääsyn rannalleen ja kaiken kukkuraksi ilmaisen uima-altaan ja mukavat fatboyt rannalla auringossa makaamiseen. Pieni varoituksen sana on paikallaan, näihän upottaviin lököilyalustoihin mitä todennäköisemmin nukahdat, joten parempi hoitaa rasvoitus kuntoon. Uimiseen ihan ok ranta, mutta laskuveden aikaan taas tosi lämmin vesi, eikä niin suuri uimisnautinto.

Rantoja tästä eteenpäin ovat oikeastaan sitten Big Buddha, eipä juuri rantaelämää, enkä suosittele muutenkaan uimiseen. Nähtävyytenä varmaankin sellainen "pakko nähdä"- kohde juuri valtavan Buddha patsaan takia. Pieniä putiikkeja, joissa liian kalliit hinnat ja ehkä yksi tai korkeintaan kaksi ruokapaikkaa. Mutta sopiva lyhyt päivävisiittikohde.

Tämän jälkeen tulee meidän Bangrak beach, joka on oikeastaan pitkälti venesatama, mutta voi sielläkin uida jotenkin ja ollaan mekin siellä mölkyt heitetty. Hyviä ruokaravintoloita löytyy pitkin rantaa, hinnat on huokeita ja lounaan jälkeen voi ottaa vaikka erän bilistä. Tältä rannalta löytyy kyllä Secret Garden, joka on idyllinen pieni resortti suoraan biitsillä. Sunnuntai-iltaisin klo 18.00 lähtien on tässä resortissa grillibileet, jossa kokoontuu usein täällä asuvat ulkomaalaiset. Ruoka on ihan ok, mutta kerrassaan loistavia bändejä on täällä tullut nähtyä. Ja on kuulemma ainakin kerran joku tunnettu oopperalaulajakin yllättäen ollut paikalla ja pysäyttänyt ajan koko Bangrakin lahdella upealla esiintymisellään. Missään ei näy mainoksia näistä sunnuntain juhlista, mutta kannattaa ehdottomasti käydä visiteeraamassa, mikäli sopivasti tässä nurkilla sunnuntai-iltana on.

Seuraavaksi tuleekin sitten Bophut, joka jostain syystä on meiltä jäänyt vähän käymättä. Hieno ranta uimiseenkin ja oikeastaan niitä harvoja, jossa laskuvedenkin aikaan on hyvä uida, tosin vesi ei ehkä koskaan ole kristallin kirkasta. Paljon on taas kaikkea tarjolla, ravintoloita, rantakauppiaita, kauppoja ja muuta hässäkkää. Etenkin perjantai-iltaisin pieni fisherman village on aika hurmaava, kun siellä pidetään suositut markkinat. Kaikkea löytyy silloin maan ja taivaan väliltä. Koska minun mielestäni Fisherman village on kallis, niin perjantai-iltaisin tänne voi tulla shoppailemaan ja noukkimaan naposteltavaa pikku kojuista. Eväitten kanssa voi vaikka istahtaa idyllisiin ravintoloihin ottamaan vaan viinit, sillä suurin osa porukasta tekee niin ja ravintolat ovat siihen näköjään tyytyneet.

Bophutista seuraavana tulee Maenam beach, joka on myös pitkä ja selkeästi halvempi, kuin muut aiemmin mainitsemani rannat. Loistava ranta uida, vesi jopa paikoitellen viileätä ja mukavan rauhallinen ilmapiiri. Tämä on niitä harvoja rantoja vielä Samuilla, joissa reppureissaaja voi tiukemmallakin budjetilla viettää helposti viikkoja, jopa kuukausia, mikäli aika ei käy pitkäksi. Ystäväni aikoinaan asui täällä ja koska kaipasi myös yöelämää, niin aikansa aina Chawengille ajeltuaan totesi parhaimmaksi muuttaa lähemmäksi pelipaikkoja.

Tosta sitten Maenamista seuraavaksi tuleekin Bang Por, hiljainen kuin mikä. Itse en enää majoittuisi siellä, kun häämatkat ja muut vastaavat on jo tullut tehtyä. Rauhassa saa olla päivin öin, mutta kyllä sieltäkin taas sellaisia huikeita valokuvauskohteita löytyy. Rantaa uimiseen en ole testannut, mutta hyvältä se ainakin näyttää. Oikeastaan tämä alue on verraton lounaspaikkana esimerkiksi moporetkillä, joiden tekemistä kyllä puollan. Saari on kuitenkin niin viehättävä, että ainakin yksi päivä sen kiertämiseen kannattaa uhrata. Ja mopolla sen ylivertaisen vapauden tunteen saavuttaa parhaiten.

Ensin mä ajattelin, että näihin rantoihin riittää yksi postaus ja sitten totesin, että tarvitaan kaksi. No tässä se kaksi oli ja paljon rantoja jäi vielä läpikäymättä. Ja kun noi mun blogipostaukset ovat kuulemma muutenkin liian pitkiä, niin sitä kolmatta rantapostausta odotellessa...


Choengmon beach


Crystal Bay


Tong son bay


Tong Son Bay


Bangrak beach


Miska Maenam biitsillä
0
Back to Top