Hiekkaa varpaitten välissä - Samuin rannat osa 2

Tämä on siis osa 2 näihin Samuin rantoihin liittyen, ja Samuin rannat osan 1 pääset lukemaan täältä. Seuraavaksi on vuorossa Lamai, joka ei pääse aivan kärkeen omissa suosikeissani. Ranta on melko syvä, tuuli ja aallokko usein vähintään kohtalainen, josta johtuen vesikin usein sameata. Visuaalisesti ranta on oikein hieno.

Lamai beach

Matkaoppaitten mukaan Lamai on toinen saaren suosituimmista rannoista varmaankin juuri pituutensa takia, mutta onhan Lamailla tarjota turisteille paljon samoja asioita kuin Chawengillakin; lukuisia ravintoloita, shoppailumestoja, walking streetejä ja bileitä.

Mulla toi biletyskausi on mennyt jo ohi, joten en enää tiedä mikä täällä on IN ja mikä OUT biletyken suhteen, mutta sen tiedän että Hua Thanonista on muuttanut yksi Must lifestyle- liike juuri Lamaille, nimittäin Sidharta. Uniikkeja vaatteita ja koruja Balilta ja ainakin itse olen pakotettu käymään siellä aika ajoin. Vähän sellaista hippityylistä ihanaa kamaa ja ehdottomasti tsekkaamisen arvoista.

Lamailla on lisäksi toinen putiikki, itse asiassa kaksi vierekkäin, joissa toisessa myydään Balilta tuotettua sisustustavaraa ja toisessa vaatteita. Mukava italialainen pariskunta pitää näitä putiikkeja ja hinnatkin ovat ihan järkeenkäypiä. En muista liikkeitten nimiä, mutta sijaitsevat Lamain rantakadulla ja jos ajat sen päästä päähän, niin erottuvat kyllä jo julkisivunsa puolesta edukseen. Et voi missata niitä.

Crystal Bay (Silver beach)

Chawengin ja Lamain välissä on pikkuruinen poukama nimeltään Crystal Bay, joka on huikean kaunis spotti ja varmasti yksi Samuin kuvatuimmista rannoista. Vesi on yleensä turkoosia ja kristallin kirkasta, mutta  laskuveden aikaan se on omaan makuun liian lämmintä.

Ranta on melko kivinen ja paljon on koralliakin, mistä johtuen löytyy myös merisiilejä. No merisiilithän ei tapa, vaikka kipeätä tekevätkin, mutta ystävien ystävän ystävä törmäsi juuri tällä rannalla Stone fishiin, (siis joku kivikala ja kun googlasin, niin ilmeisesti maailman myrkyllisin kala on kyseessä) sillä seurauksella, että hengenlähtö oli lähellä. Onneksi niin ei kuitenkaan käynyt.

Choengmon beach

Chawengista saarta pohjoispäätyyn ajamalla tullaan Choengmonille, joka on mukavan pieni rantapoukama. Ollaan menneinä vuosina aika paljonkin vietetty aikaa tällä rannalla ja sellainen tuntuma edelleen on, että tällä rannalla käy myös monet täällä asuvat ulkomaalaiset. Jossain vaiheessa venäläiset kansoittivat tämän rannan ja sen suurempia syitä nyt mainitsematta, meidänkin porukka alkoi etsimään muita rantoja. Lisäksi nyt laskuveden aikaan uiminen Choengmonilla on mennyt haastavaksi ja ranta on viime aikoina jäänyt jokseenkin tyhjäksi

Thongson Bay

Saaren tätä reunaa kun ajelee eteenpäin, tulee seuraavaksi Thongson Baylle. Thongson Bay (meille tuttavallisesti Melati biitsi) on kaunis ja lyhyt poukama, jonka vieressä hieman haastavien kallioiden takana on myös toinen pieni poukama, jossa ainakin viimeksi käydessämme näkyi pari nudistiakin. Niitä ei nimittäin Samuilla usein näe.

Thongson Bay (se suurempi poukama) on ainakin taas näin laskuveden aikaan todella lämminvetinen (lue kuuma) lahti, harvoin tuulee ja koska rantakin on suhteellisen matala, niin uimisesta tai edes viilentymisestä vedessä joutuu vähän haaveilemaan. Mutta ihana lounaspaikka!

Samrong Bay

Thongson Bayn lähettyvillä on myös tuntemattomampi Somrong Bay, joka on sievä kuin mikä, ja aikalailla itsekseen saa tälläkin rannalla päivänsä viettää. Mutta sieltäkin löytyy parikin resorttia, joista ainakin Arayaburi tarjoaa pääsyn ranta-alueelleen. Kaiken kukkuraksi ilmaisen uima-altaan käytön, jos meressä ei huvita puljata. Uimiseen ihan ok ranta, mutta laskuveden aikaan tosi lämmin vesi, eikä niin suuri uimisnautinto.

Plai Leam beach

Rantaviivaa seuraamalla seuraavaksi tullaan Plai Leam beachille (tai Laem, jossain se kirjoitetaan niinkin), josta löytyy muutamakin mukava ja hyvin hiljainen poukama. Tämä on myös hieman tuntemattomampi ranta, jossa ei törmää yhteenkään rantakauppiaaseen. Eikä oikein ravintoloihin saati vessoihin. Ja koska resortteja ja ravintoloita ei juuri ole, meren mukanaan tuomia roskia ei kovin usein siivoilla.

Plai Leam beachiä en suosittele uintiin, enkä oikeastaan edes auringonottoon. Mutta lenkkeilyyn oiva ranta.

Bangrak beach

Tämän jälkeen tulee Bangrak beach (jota saatetaan kutsua myös Big Buddha beachiksi), joka on oikeastaan pitkälti venesatama, mutta voi sielläkin ehkä jotenkin uida (jos on pakko). Itse en uisi.

Hyviä ruokaravintoloita löytyy pitkin rantaa, hinnat ovat huokeita ja lounaan jälkeen voi ottaa vaikka erän bilistä. Tältä rannalta löytyy mm. Secret Garden, joka on idyllinen pieni resortti suoraan biitsillä. Sunnuntai-iltaisin klo 18.00 lähtien on tässä resortissa grillibuffet, jossa kokoontuu usein täällä asuvat ulkomaalaiset hyviä bändejä kuuntelemaan. Kerran kuussa siellä järjestetään kunnon jamit, ja silloin ehdottomasti kannattaa käväistä. Ainakin kerran on kuulemma joku hyvin tunnettu oopperalaulaja yllättäen ollut paikalla ja pysäyttänyt ajan koko Bangrakin lahdella upealla esiintymisellään.

Bophut beach

Seuraavaksi tuleekin sitten Bophut, joka jostain syystä on meiltä jäänyt vähän käymättä. Hieno ranta uimiseenkin ja oikeastaan niitä harvoja, jossa laskuvedenkin aikaan on hyvä uida. Vesi ei ehkä koskaan ole niin kristallin kirkasta, mutta hyvin siinä polskuttelee.

Koko Fishermans villagen kylä Bophutissa on hurmaava ja muuttunut paljon viime aikoina. Kaikkea on tarjolla yllin kyllin; ravintoloita, rantakauppiaita, kauppoja ja muuta markkinaa. Varsinkin perjantai-iltaisin pieni Fishermans village on mielenkiintoinen, kun siellä pidetään suositut viikkomarkkinat. Silloin tänne kannattaa tulla shoppailemaan ja noukkimaan naposteltavaa pikku kojuista. Eväitten kanssa voi vaikka istahtaa idyllisiin ravintoloihin ottamaan vain viinit, sillä suurin osa ravintoloista antaa tähän mahdollisuuden.

Maenam beach

Bophutista seuraavana tulee Maenam beach, joka on myös pitkä ja selkeästi halvempi, kuin muut aiemmin mainitsemani rannat. Loistava ranta uida, jonka vesi on aina mukavan viileätä. Rannan ilmapiiri on mukavan rauhallinen, eikä rantakauppiaita juuri näy.

Maenam on myös niitä harvoja rantoja Samuilla, joissa reppureissaajakin voi tiukemmalla budjetilla viettää helposti viikkoja, jopa kuukausia, mikäli aika ei käy pitkäksi. Ystäväni aikoinaan asui täällä ja koska kaipasi myös yöelämää, niin aikansa aina Chawengille ajeltuaan totesi parhaimmaksi muuttaa lähemmäksi pelipaikkoja.

Ensin ajattelin, että näihin rantoihin riittää yksi postaus ja sitten totesin, että tarvitaan kaksi. No tässä se kaksi oli ja paljon rantoja jäi vielä läpikäymättä. Ja kun noi mun blogipostaukset ovat kuulemma muutenkin liian pitkiä, niin sitä kolmatta rantapostausta odotellessa...


Choengmon beach


Crystal Bay


Tong son bay


Tong Son Bay


Bangrak beach


Miska Maenam biitsillä

Ei kommentteja

Back to Top