5+1 huikeata näköalapaikkaa Koh Samuilla & Samuin salaisuuksia, osa 3

Saisiko olla pala taivasta ja annos meri-vitamiinia? No mielellään kiitos, vaikka useampikin.

Tälle cocktailille on helppo antaa suositus. Nautin näitä itsekin, kun hermoja kiristää eikä hampaitakaan oikein jaksa naurattaa. Ja se auttaa, voin luvata kokemuksen erittäin syvällä rintaäänellä.

Vajaa 250 neliökilometrin Samuilla näitä cocktaileja tarjoavia paikka on lukuisia, mutta mitä lähemmäksi taivasta pääset, sen suuremman palan siitä saa haukatuksi. Ja vaikka voi tuntua hassulta, mitä lähempänä taivasta, sitä suuremman annoksen saa myös meri-vitamiinia.

Joten tässä olkaa hyvät, 5+1 huikeata näköalapaikkaa Samuilla:

Koh Samuin näköalapaikat
Moni näköalapaikoista on oikeastikin vaarallinen.

  • 1. Lat Ko (tai Lad Koh) viewpoint
Jokainen Samuilla käynyt, tai ainakin Chawengin ja Lamain väliä suhannut on törmännyt kyseiseen näköalapaikkaan. Tähän on helppo löytää, sillä sijainti on aivan saarta kiertävän päätien (ringroad) kyljessä. Vaikka paikka onkin vain pienen nyppylän päällä, merta ja taivasta riittää silmänkantamattomiin.

Koska tähän on helppo stopata, paikka on toisinaan tupaten turvoksissa turisteja täynnä olevia minivaneja. En ihmettele, sillä Lad Koh tarjoaa huikean panoramanäkymän koko Chawengin alueelle.

Meidän Paraisten mökkinaapurit Lat Ko näköalapaikalla.

  • 2. Tree Bridge Coffee
Olen kirjoittanut Tree Brigde Coffeesta aiemmin Samuin salaisuuksia käsittelevässä juttusarjassa. Voit lukaista jutun täältä. Tosin silloin kun me 'löydettiin' se melkein vuosi sitten, paikka oli vielä salaisuus. Ei kylttejä, ei turisteja. Tänä päivänä salaisuus on paljastunut jo suuremmalle yleisölle ja tilanne jotakuinkin toinen.

Mutta huikea se on silti. Puuhun rakennettu ravintola, merimaisemat Phanganille asti, vesiputous ja vaijeriliukua yläilmoissa, siitä saa vitamiiniannoksen jos toisenkin.

Se mitä valtaosa ei vielä tiedäkään, on lähistöllä majailevat kobrat. Tässä paikassa meille opetettiin, että heittämällä limen puolikkaita maastoon, saa kobrat pysymään loitolla. Jos kysyt henkilökunnalta käärmeistä, pääset hyvässä lykyssä näkemään videon ravintolan keittiöstä löytyneen kobran metsästyksestä.

Mutta huoli pois. Kobrat tykkää ihmisistä vielä vähemmän kuin me niistä, joten tuskin tulet livenä niitä näkemään.

Tree Bridge Coffeen näköalaravintola.

  • 3. The Jungle Club
The Jungle Club oli aikoinaan korkeimmalla paikalla sijaitseva ravintola ja resortti Koh Samuilla ja näköalat todellakin sen mukaiset. Upea panoraamanäkymä Siaminlahdelle saa vetämään henkeä syvään kerran jos toisenkin. Tänä päivänä tosin ravintoloita löytyy vielä korkeammalta, kuten postauksen lopussa käy ilmi.

Ravintola on kovasti kehuttu ainakin siitä, että tasokkaan illallisen pystyy nauttimaan kohtuullisen järkevällä hinnalla. Herkulliset drinkit auringonlaskun jättää nekään tuskin ketään kylmäksi. Drinksua siemaillessa voi ihailla Samuin valojen syttymistä kaukana alapuolella ja viivyttää lähtöä vielä toisen drinksun verran. Mutta mikäli olet mopolla liikkeellä, kannattaa ehkä pitäytyä alkoholittomissa, sillä matka alaspäin on paikoitellen jyrkkä ja haastava.

Jotenkin Jungle Club on onnistunut vielä säilymään salaisuutena suurelle yleisölle, joten siellä käymistä ei kannata missata.

The Jungle Club, valiltettavasti taivas ei ollut ihan kirkas.

  • 4. Apirom Viewpoint & waterfall, Maenam soi 7
Tässä kohtaa voi jo puhua salaisuudesta, sillä kovallakaan kuukkeloimisella ei tätä paikkaa tahdo löytää. Mutta mikäli Samuilta etsit leirintäaluetta, täältä löytyy sellainenkin. Sekä pala sitä taivasta ja valtava annos merivitamiinia.

Alkumatka Apiromille täytyy tehdä suunnistaen Santiburi Golf-clubille (Santiburi Samui Country Club), eli Maenam soi 7 kohti vuoria ringroadilta. Kun soi seiskalla tulee kyltti Santiburille, et käänny sinne, vaan jatkat matkaa eteenpäin niin pitkälle kuin tie vie.

Siinä vaiheessa kun tie alkaa muuttumaan jo astetta haastavammaksi, näkyy ensimmäiset kyltit vesiputoukselle ja viewpointille. Googlemaps ei tänne löydä, mutta jos seuraa soi 7 loppuun, pysyy aika hyvin kartalla.

Me ei missään vaiheessa nähty mitään leirintäalue -kylttejä, mutta jos seuraa kyltitystä näköalapaikalle, leirintäalue löytyy väkisin. Ja mitä ilmeisemmin teltan vuokraaminen paikasta onnistuu, jos yllättäen tekeekin mieli viettää yö maisemista nauttien.

Mikäli taas haluat tehdä vähän haastavamman patikkaretken mestoille turvallisessa seurassa, Hiking on Samui järjestää niitä. 


Sitten vähän enemmän salaisuuksia; Apirom viewpoint

loppumatka Apiromille on tämän näköistä.

Ja Apiromin huikeita maisemia.

  • 5. The Overlap Stone
Nyt aletaan olemaan jo omien suosikkien kimpussa, sillä ihan jokainen ei tänne eksy. Enkä ihmettele, sillä vaikka Google maps viekin perille, matka ylös vuorille on paitsi antoisa, myös hitusen hankala. Jos etsit kunnollisia kylttejä mestoille, et tule niitä löytämään.

Ilman Google mapsia olisi meiltäkin todennäköisesti jäänyt paikka näkemättä. Mutta me osattiin etsiä sitä, kuten ehkä sinäkin seuraavalla Samuin lomallasi.

Mikäli hiking on mieltä lähellä, tässä olisi oiva kohde sellaiseen. Haastetta piisaa, mutta homman voi hoitaa omin päin, sillä mitään viidakko-osuutta ei matkalle osu.

Kohde sijaitsee paikallisten perheitten mailla, ja itse tykkään suosia näitä. Tässäkin tapauksessa (varsinkin kun ei tiedetty) meinattiin jättää matka kesken, kun selkeästi pumpsahdettiin jonkun viljelmille ja tontille. Mutta jatka rohkeasti eteenpäin ohi pienten tönöjen ja kuivuvien pyykkien, se palkitsee. Perillä odottaa itse kivi ja mukava thaimaalainen pappa, joka ennen kuin huomaatkaan, on pilkkonut tuoreesta kookoksesta palan pois ja tarjonnut janoiselle matkalaiselle virkistystä.

Kivelle pääsee lyhyttä siltaa pitkin, jonka alkupäässä on tippiboxi. Koska paikka on kirjaimellisesti perheen takapihalla, pieni tippi ja vaikka maksu kookospähkinästä on varmasti paikallaan. Pappa ei sitä pyytänyt, mutta oli selvästi mielissään pienestä kannatuksesta.

Itse kivi ja näkymät ovat käsittämättömän hienot. Kuinka helvetissä vajaa kahdeksan metrin kivi seisoo päälaellaan luonnon muovaamalla alustalla ilman mitään tukea? Melko uskomatonta, mutta totta.

Yksi varoituksen sana; ei ehkä sovellu alle 150 senttisille naperoille, sillä kiven toiselta puolelta on pitkä ja suora pudotus alaspäin, eikä aitoja tai köysiä ole.

Noin 8 m korkea Overlap Stone on vaikuttava.

Mielenkiintoinen paikan kyltti.

  • + 1. Jungle Route 360
Olin kerran yhdessä TV-ohjelmassa, jossa kuvaaja totesi heti alussa 'mä tiesin sun olevan hullu, mutta en arvannut että sulla on reikä päässä'. Ja se on täsmälleen syy, miksi näistä kohteista tämä on ehdoton suosikkini. Varsinkin omatoimisesti reissatessa.

Suurimman osan matkasta Jungle Route 360:een sai mopolla vetää kieli keskellä suuta pohtien kääntyisikö takaisin nyt, vaiko vasta myöhemmin. Jos myrsky tai edes sade olisi yllättänyt, oltaisiin oltu liisterissä. Onneksi tällä kertaa matkakumppanina porotti aurinko.

Eli parhaat mestat on näköjään aivan meidän huudiloilla, ainakin jos extremeä kaipaa. Eikä Jungle Route 360 ole poikkeus. Pelkästään sinne meneminen on extremeä, ja jos jatkaa matkaa vielä vuorten yli aina Lamaille asti (se on nimittäin mahdollista), onkin saanut koko rahan edestä seikkailua. Koko viidakkotie on yhtä tyrmäävää näköalaa.

En tiedä kuinka moni vetää tämän reissun omin päin mopolla, mutta tiedän että hiton moni on tällä tiellä jeeppisafarilla. Meidän kulmilta ne jeepit vetää ohi, ja terassilla aamukahvia hörppiessä kuulee ihan hemmetin hyvin kyytiläisten kiljumisen.

Jungle Route 360 on ekologinen ravintola, leirintäalue, juhlapaikka ja elämystehdas. Vuonna 2015 avattu paikka sijaitsee 610 metriä merenpinnan yläpuolella, ja on saanut nimensä nimeomaan näkymistä. 360 astetta turkoosia merta ja iso siivu taivasta. Mikäli tässä paikassa ei saa akkuja ladatuksi, niin sitten ei missään.

Jos haluat suunnistaa huipulle omin päin, tarkista parhaasi mukaan tulevat säätiedot. Omatoiminen reissu on mahdollista aloittaa joko Maenam soi 5:sta tai sitten Lamain suunnalta. Google Maps löytää kyllä perille. Mikäli koet turvallisemmaksi hankkiutua paikalle jeepin kyydissä, ota yhteyttä suoraan mestaan. Heillä on jos jonkinmoista pakettia tarjolla, halutessasi vaikka yöpymisineen. Tässä linkki.

Paikassa voi järjestää myös yksityistapahtumia, eikä muuten ihan heti tule mieleen hengästyttävämpää paikkaa vaikkapa häille.

Parhaat elämykset on yleensä ilmaisia kuten nämäkin tässä, mikäli et sitten lähde järjestetylle retkelle. Mopo alle, vettä mukaan ja menoksi.

Ps. Näitä näköalamestoja on Samuilla vaikka millä mitalla, joten seuraavakin osa on tulossa. Pysy kuulolla:)

Jungle Route 360, sinne pääsee myös pickupilla.

360 maisemat yhteen suuntaan.

360 maisemat toiseen suuntaan....

360 maisemat ympäri ämpäri. Ihan huikeeta!

Jo matkalla 360:een on maisemat kohdillaan.

8
Back to Top