Tomppa: Sarjahuijarin uhrit, osa 1

 

 

Long story short...

 

Kaikki alkoi viime vuonna alkusyksystä, kun hankittiin pakettiauto omia tarpeita ja remonttikeikkoja varten. Pikakelataan tuosta noin kolme kuukautta eteenpäin loppuvuoteen, jolloin päätin sitten laittaa pakettiauton vuokralle.

 

Tori.fi:n kautta tulikin kysely pitkästä vuokrauksesta. Aikamme viestejä vaihdettuamme vuokraaja ilmoitti, että koronarajoitteiden vuoksi hänen keikkansa peruuntuivat, eikä tarvetta autolle ollutkaan. Ja niinpä auto jäi seisomaan ja odottamaan kohtaloaan pihalle.


Vuodenvaihteen jälkeen olimme kovasti jo lähdössä kauan odotetulle Samuin reissulle, kun yllättävä koronatestitulos (lue täältä) muutti kuitenkin aikatauluja kahdella viikolla eteenpäin. Ja juuri silloin syksyinen vuokraaja laittoi taas viestiä, että nyt voisi tarvetta ollakin. Ja tästä alkaa varsinainen episodi - miten raskas ja pitkä taival siitä syntyikään...

 


 

Terve! Nyt olisi tarvetta pakulle...

 

Pari päivää positiivisen koronatestituloksen jälkeen syksyn "kaveri" otti taas Tori.fi:n kautta yhteyttä ja minä tietysti toiveikkaana halusin auton myös vuokrata. Olin tehnyt sopimuspaperit virallisten mallien mukaisesti valmiiksi, joten piti vain saada toimitettua auto vuokraajalle. Ensimmäinen viikko meni säätäessä auton noutamista. Lähtöpäivä Samuille läheni kovaa vauhtia ja loppujen lopuksi lupauduin toimittamaan pakettiauton Raisioon noin päivää  ennen lähtöämme. Sopimuksen mukaisesti kuukauden vuokra tuli maksaa tililleni ennakkoon ja sainkin vuokraajalta kuvakaappauksen Whatsappiini. Ja kyllä - tiesin ettei kuva ollut "virallinen kuitti", eli se oli esimerkiksi ilman arkistointitunnusta, mutta ajattelin että kaveri ei vaan osannut tarpeeksi hyvin käyttää kännykkää.

 

Vaan vähänpä tiesin tässä vaiheessa... 

 

 

Kyllä vaimo sen kävi juuri pankissa maksamassa...

 

Kuten osa jo saattoi arvata, kyseistä summaa ei näkynyt tilillä. Me kuitenkin painelimme tyytyväisinä Thaimaahan, jossa kaikki koronahotellisaadöt sekä friba-kisat veivät huomion hetkeksi. Fribakisojen jälkeen kaksi viikkoa myöhemmin kyselin maksun perään. Vuokraaja lupasi soittaa pankkiin ja selvittää asian, koska raha oli kuulemma hänen tililtään kuitenkin lähtenyt.


Seuraavana päiväni tilille ilmestyi puolet vuokrasta - pankin mukaan kuulemma myös aiemmin maksettu summa (eli puuttuva puolet) oli myös tulossa.


Maaliskuun alussa olimmekin jo palanneet Suomeen ja totesin, ettei tuon puolen kuun vuokran lisäksi ollut tullut mitään rahoja. Kaveri lupasi taas vaimon hoitavan asian saman tien, eli puuttuvan puolen kuun vuokran, sekä täyden maaliskuun vuokran.


Ja jos tässä ei ollut tarpeeksi, sama show alkoi seuraavalla viikolla uudestaan. Kaveri oli kuulemma tulossa Kemiönsaarelle työhommissa ja lupasi toimittaa silloin maksun käteisenä. Ensin tyyppi kuitenkin siirsi tapaamisen ja lupasi jälleen maksaa tilille. Seuraavaksi vaimo oli taas maksanut kaiken ja jäin odottamaan kuvaa kuitista.


Maaliskuun puolessa välissä aloin hermostumaan. Kyselin taas rahojen perään, mutta selityksiä löytyi. Oli tilinumerot menneet sekaisin ja rahaa oli syydetty kaverin tilille. Ja jälleen seuraavana päivänä vaimo meni ihan pankkiin asti hoitamaan maksua, jota taas jäätiin odottamaan...


Tästä postauksesta tulisi aivan liian pitkä, mikäli avaisin kaikki hienot selitykset tähän.


Lehtikuva.


Tuhannen euron lasku huolloista ja menetetystä työajasta


Jossain kohtaa näinkin rauhallisen ihmisen hermo menee. Ilmoitin siis vuokraajalle, että auto olisi syytä palauttaa seuraavana päivänä. Tästähän vuokraaja vallan innostui. Minä olinkin ollut se veivaaja, joten hän on jo keskustellut lakimiehensä kanssa korvausvaatimuksista, mikäli yritän lopettaa sopimuksemme ilman hänen suostumustaan.


Monen epätoivoisen hetken jälkeen tyyppi yllättäen maksoi kuin maksoikin puuttuvat vuokrat, ja näin sopimuksemme jatkui. Kunnes taas parin viikon päästä (nyt elettiin jo huhtikuun loppua) olisi pitänyt vuokria maksaa, ja sama show alkoi ties monennenko kerran uudestaan. Vuokraaja lähetti minulle laskun hänen pakuun tekemistään huolloista ja viestittelyyn tuhlautuneista työtunneista, sekä uhkasi jälleen lakimiehellään - tottakai.


Mitä tämän jälkeen sitten tapahtui, selviää seuraavassa osassa. Parempi että luet myös sen, koska et varmasti halua joutua narsistisen ammattihuijarin uhriksi.


Lehtikuva. 

 

6
Back to Top