Vapauden sietämätön keveys

Vapaana kuin taivaanlintu - kuulostaa unelmalta, eikö totta?

Mutta vapaus voi olla myös haastavaa, jos tekee asiat kuten me. Lähtemällä kun siltä tuntuu, tai kun elämä vahvasti käskee. Miettimättä asioita huomista pidemmälle. Suunnittelematta yhtään lähtemistä enempää.

Onneksi elämä yleensä kantaa. Kaataa puita silloiksi syvien vesien ylle, kun ei muuten onnistu ylittämään. Ohjaa ystäviä tarjoamaan majoitusta silloin, kun hullu vuokranantaja antaa häädön. Ripottelee tienviittoja paikkoihin, missä ei koskaan kuvittelisi niitä olevan. Sinne, missä olet eniten eksyksissä.

Elämä itsessään kantaa ja auttaa, viimeistään kun kaikki tuntuu kaatuvan päälle. Silloin, kun kohdalle osuvat haasteet tuntuvat vuoriakin korkeammilta.

Elämä on ihanaa, paitsi silloin kun se ei sitä ole.

Eikä se aina ole.

Siksi ei välttämättä kannata sännätä suin päin kuten me, vaan edes jonkinlainen suunnitelma takataskussa.


Vapaus

Luulen että toisinaan me kaikki kaivataan vapauden tunnetta. Se voi merkitä eri ihmisille eri asioita, mutta meille vapauden hurma on parhaimmillaan silloin, kun pääsee lähtemään. Paikallaan pysyminenkin on silloin tällöin okei, mutta usein jossain kohtaa meitä alkaa liikkumattomuus ahdistamaan.

Niin paljon olisi paikkoja nähtävänä ja juttuja koettavana, joten tavallaan meillä on aina joku jalka oven välissä. Astumassa tyhjän päälle, kunhan vaan pääsee lähtemään jonnekin.

Ja me ollaan oltu onnellisessa asemassa, kun ollaan voitu toimia näin. Rahat lähtemisiin on kyllä mennyt, mutta taloudellinen epävarmuus ei ole näköjään meille niin iso juttu. Ollaan tyydytty materiaalisesti paljon vähempään, kuin silloin ennen lähtemisiä. Mutta taloudellinen epävarmuus tuntuu toisinaan lähes vankilalta.

Takana meilläkin on raskaita menetyksiä, ja oravanpyörässä pyörimiseen uupumista. Kun siitä rumbasta sai tarpeekseen, tilalle tuli nälkä lähteä toteuttamaan niitä todellisia haaveita.

Ja niin me lähdettiin.


Tuntemattomaan hyppääjät

Täällä maailmalla on tutustunut monenlaisiin lähtijöihin. Valtaosalla on kuitenkin takaraivossa tykyttänyt hinku elää nyt. Sillä you know, vuoden päästä se voi olla liian myöhäistä. 

Koskaan ei voi tietää.

Suurin osa tutuista lähtijöistä on halunnut downsiftata. Ottaa elämän rennommin ja löysemmin. Taloudellisesti ehkä köyhemmin, mutta elämyksellisesti paljon rikkaammin. Venyttäen aurinkoisia aamuja ja pimeneviä iltoja, nauttien ystävien seurasta ja lämmittävästä auringosta.

Täällä Samuin auringon alla on paranneltu masennusta, ja monenlaisia kehon kremppoja. Joku on toipunut pahasta stressistä, joku toinen taas raastavasta konkurssista. Meitä on moneksi, mutta selkeästi on havaittavissa halu päästä tauolle suorittamisesta. Päästä kokeilemaan toisenlaista elämää uusissa kiinnostavissa ympyröissä.

Ei ehkä helpompaa elämää, mutta uudenlaista.Vapaa vuosi -verkkokurssi

Tiedän ystäväpiirissänikin monia, jotka eivät kestä ajatusta kahdeksan kuukauden odotuksesta ennen seuraavaa mahdollista kesää. Myös moni blogini lukijoista haaveilee talvehtimisesta ulkomailla, ja onkin ottanut minuun yhteyttä rohkaisun toivossa. Olen tietenkin omalta osaltani yrittänyt puhaltaa rohkeutta haavelaivan purjeisiin, mutta haluan taas antaa yhden loistavan vinkin.

Vinkin joka tarjoaa monia kunnon eväitä ja työkaluja kaikille haaveilijoille.

Mikäli sinäkin tällä hetkellä juuri ja juuri uskallat haaveilla vapaammasta elämästä jossain inspiroivassa ympäristössä, yhteistyökumppanini Rosita Juurisen Vapaa vuosi -verkkokurssi saattaa olla se tarpeellinen 'tönäisy' pelottavan kynnyksen yli. Se pieni tönäisy, jota niin kipeästi tällä hetkellä tarvitset.

Ai miksikö? Siksi että;

  • Vapaa vuosi -verkkokurssilla otetaan haltuun tarvittavia menetelmiä strategisten ja taloudellisten tavoitteiden saavuttamiseen, joitten myötä etenet kohti vapaavuottasi (olkoon se sitten vuosi tai vaan kylmät kuukaudet).
  • Kurssi tähtää nimenomaan siihen, että voit alkaa elämään yhä enemmän toiveittesi ja intressiesi mukaista elämää. 

Sillä välillä sitä vaan tarvitsee jonkun, joka ikään kuin kädestä pitäen kuljettaa eteenpäin. Kohti sitä pitkäaikaista haavetta ja vapaampaa elämää. Ja vaikka sinulla oma rohkeus riittäisikin irtiottoon, niin uskallan väittää että kurssilla opit asioita, joita et välttämättä olisi tajunnut edes ennakkoon miettiä.

Me ei ainakaan silloin tajuttu.

Rositan huippusuosittu Vapaa vuosi -verkkokurssi starttaa jälleen tiistaina 29.1.2019, ja nyt kannattaa ehdottomasti napata itselleen paikka kurssille!

Ja mikä parasta, 28.1.2019 klo 23.59 asti sinulla on mahdollisuus saada kauttani 15% alennus kurssista, jonka saat suosittelukoodillani "thaimaanranta". Syötät koodin vain verkkokaupan kassalla koodille varattuun paikkaan.

Perustietoa kurssista:

Vapaa Vuosi -verkkokurssi antaa eväät, mindsetin ja strategisen keinovalikoiman toteuttaa itselle haluttu Vapaajakso, ja hankkia kokoon sen edellyttämä vapauskassa.

Kurssin aikana kurssilainen rakentaa omaa henkilökohtaista vapaavuosi -suunnitelmaansa, jota voi kurssin jälkeen lähteä viemään toteen. Jokaisen keinot ja aikataulu toteutukseen ovat tietenkin erilaiset.

Kuusi viikkoa kestävä verkkokurssi koostuu videoista, työkirjoista ja täydentävistä oheismateriaaleista + henkilökohtaisesta palautteesta omaan kurssilla laadittuun suunnitelmaan. Uusi kurssisivu materiaaleineen lähetetään kurssilaisille joka tiistai sähköpostitse. Kurssia voi muutoin käydä itselleen sopivaan tahtiin, tai valikoida juuri ne itseä hyödyttävät ja kiinnostavat osiot.

Kurssimateriaali on kurssilaisten käytettävissä hamaan tulevaisuuteen, ja se on ihan parasta.

Mikäli yhtään pohdit näitä asioita, nyt kannattaa ehdottomasti lähteä Rositan tuella suunnittelemaan omaa sapattivapaata, tai uutta tulevaisuutta!

Huom! Käy vähintään katsomassa linkistä, mitä kaikkea Vapaa vuosi -verkkokurssin kylkiäisenäkin saat, kyseessä on nimittäin kerrassaan inspiroiva paketti! 

29.1.2019 alkavalle kurssille mukaan tästä linkistä: Vapaa vuosi -verkkokurssi.  

Ja muista kauttani saatava 15% alennus kurssista. Syötä verkkokaupan kassalla koodille varattuun paikkaan koodi 'thaimaanranta'!

*Kaupallinen yhteistyö Vapaa Vuosi -verkkokurssin kanssa


http://bit.ly/thaimaanranta_VapaaVuosi

0
Back to Top