Tomppa: Tee mitä voit, sillä mitä sinulla on, siellä missä olet - Theodore Roosevelt

Tässä hieman vieraskynäilyä Tompan toimesta ja asiaa mm. kitaransoitosta. Sekä huipputarjous tähän liittyen.

Olkaa hyvät:

Ajattelin tässä postauksessa avata hieman kuulumisia työasioista, mikä tuntuu olevan se yleisin kysymys, kun tutustumme uusiin ihmisiin. Tässä on tosin semmoinen miina, että se mikä on faktaa tätä kirjoittaessa, saattaa olla jo vaihtunut uusiin kujeisiin muutaman viikon päästä.

Tässä kuitenkin pieniä paljastuksia blogin lukijoille. Vaikka tänään ei jotain ratkaisua näkyisikään, se ei tarkoita sitä, etteikö ratkaisu voisi löytyä huomenna. Elämä kantaa kyllä!

Tomppa ja yli 25 vuotta matkassa ollut kitara.

Hidas alku

Alunperin tarkoitukseni oli löytää täältä riittävästi kitaraoppilaita toimeentulon turvaamiseen. Olen opettanut kitaransoittoa noin 20 vuotta, ja pidän siitä suuresti. Oppilaitten innoituksen ja kehityksen seuraaminen on paras palkkio opettajalle.

Täällä ongelmaksi muodostui ensin sopivan työluvan saaminen ja seuraavaksi opetukseen sopivan paikan löytäminen. En ole halunnut vuokrata omiin nimiin 'kokopäiväistä' toimitilaa, koska toiveissani on saada oppilaita ainoastaan muutamalle päivälle viikossa. Homma on siis pyörinyt lähinnä ajatuksen tasolla viimeiset liki neljä vuotta.

Kiinteistövälittäjäksi

Asuntojen vuokraustoiminta astui mukaan kuvioihin melko salakavalasti. Se ei ollut tarkoitus, mutta siihen ajauduttiin pari vuotta sitten silloisen landlordimme toiveesta.

Homma toimi paikoitellen oikein mukavasti, mutta kävi raskaaksi viime kesän jälkeen. Silloin en enää itse manageerannut taloja, vaan toimin ainoastaan agenttina. Valitettavasti landlordin oman väen palvelusinto ei purrut asiakkaisiin tarpeeksi ja huonojen palautteiden johdosta Airbnb sulki yhden silloisista kohteista. En löytänyt tällä kertaa yhteistä säveltä landlordimme kanssa vuokraustoiminnan toimintatavoista ja hinnoittelusta, joten viimeiset kauttani tulleet asiakkaat olivat Samuilla helmikuussa 2018.

Tämän jälkeen Airbnb on muutenkin ollut tapetilla täällä - kuka saa vuokrata taloja ja miten?

Etätyö

Tärkeimpänä ja rakkaimpana työnäni on Musiikkikoulu Rock House. Hoidan täältä käsin opetuspaikkojen varaukset Suomessa, markkinoinnin, kirjanpidon (materiaalitoimitukset kirjanpitäjälle), oppilaslistaukset, palkkojen laskemiset ja muut hallinnolliset työt. Apunani Suomen päässä on Hamppe, jonka apua erinomaisen opetustyön lisäksi on ollut kultaakin arvokkaampaa. Kiitos Hamppe ja muut huippuopettajamme!

Satunnaisesti olen pitänyt myös Skype-kitaratunteja, mutta viidakkotalon aikaisempi onneton nettiyhteys teki siitä hankalaa. Onneksi nyt ollaan saatu kunnon kaapelit taloon ja netti toimii kuin unelma.

Bändit ja muut jamittelut

Viimeisen puolen vuoden ajan olen isännöinyt Boat Barin jameja keskiviikkoisin. Tämän lisäksi perjantaisin soitan Stop@Sopassa kitaraa Oudin ja Natin kanssa. Eli pientä lisätuloa on näin löytynyt kitaransoiton avulla. Muutama isompi keikkakin on kevään aikana eksynyt kalenteriin, mutta mitään vakituisempaa ei vielä muuten ole näköpiirissä.

Musisointi muitten kanssa on kuitenkin sitä parasta huumetta, jota suosittelen kaikille. Bändi, jamit, kaverin kanssa soittaminen...kyllä!

Boat Bar ja keskiviikkojamit.

Kesä 2018

Pari viikkoa sitten pääsin vihdoin aloittamaan kitaratunnit paikallisen musakoulun tiloissa. Ystävämme Rockin tulkkauksen avulla sain vuokrattua musakoulusta opetustilan tarpeitteni mukaan - tällä hetkellä opetan maanantaisin. Kun saan lisää oppilaita, voin vuokrata heiltä vielä 1-2 lisäpäivää.

Eikä tarvinnut odottaa kuin melkein neljä vuotta. Nyt olemme päässeet hyvään vauhtiin Rockin, Carlin, Brentin ja Kerryn kanssa ja odotan innolla milloin saadaan tyypit jamittelemaan Boat Bariin.

Vihdoin myös muutama kuukausi sitten aloitettu keskustelu viiden tähden hotellin kanssa tuotti tulosta (kiitos jälleen ystävämme Rock), ja näillä näkymin ensimmäiset kitaratunnit hulppean hotellin asiakkaille pidetään jo ensi viikolla. Katsotaan mitä tuleman pitää.

Kitaraoppilas ja rakas ystävämme Rock.

Tomppa ja ukrainalainen rumpali Niko.

Opetusympäristöä hotellilla.

Mitä seuraavaksi?

Odotan jännityksellä miten hommat ison hotellin kanssa etenevät. Parhaassa tapauksessa saan hotellin kautta myytyä itselleni riittävän määrän kitaratunteja viikoittain. Huonoimmassa tapauksessa pidän muutamia ilmaisia esittelytunteja resortin rannalla palmun katveessa kahvia nauttien. Jos ei muuta, niin ehkä tämän kautta saan myytyä itseni ja bändin hotelliin keikalle.

Kuten mainitsin, saimme viimein kunnollisen nettiyhteyden viidakkotalolle. Nyt aloitan Skype-kitaratuntien pitämisen uudelleen ja toivottavasti minut löytää myös Rockwayn OmaOpe-listalta.
Olen matkan varrella tehnyt liki 500 opetusvideota Rockwaylle ja seuraavan Suomen reissun yhteydessä päästään todennäköisesti kuvaamaan uusiakin kursseja.

Voit katsoa muutamia ilmaisia opetusvideoitani täältä (valitse mieluinen kurssi, useimmissa kursseissa on pari ilmaista videota).


Skype-kitaratunnit kanssani ja lahjakortit

Eli jos kaipaat kitaratunteja kotisohvallesi, mökille tai reissuun, niin nyt jos koskaan on oivallinen hetki aloittaa kanssani; Blogin lukijana saat kitaratunnit kanssani spesiaalihintaan -30% tarjouskoodilla THAIMAANRANTA - klikkaa tästä ilmoittautumaan! Tarjous Skypetunneista/ lahjakorteista on voimassa 31.7.2018 asti.

Kirjoita ilmoittautumislomakkeessa ETUKOODI -kenttään koodi THAIMAANRANTA, ja saat 30% alennuksen kursseista.

Fyysinen lahjakortti onnistuu myös, eli tässä on vallan hyvä lahjaidea vaikka kaverille, häihin, tuliaisena mökille, syntymäpäiviin, jne. Mikäli haluat fyysisen lahjakortin tiettyyn osoitteeseen, mainitse siitä 'kerro lisää toiveistasi'- kentässä.

Todettakoon loppuun vielä se, että mikäli olet suuntaamassa Samuille lomamatkallasi, niin voit tulla tunneilleni myös täällä. Lainakitara löytyy kyllä.

Erinomaista kesää kaikille - pidetään musiikki elävänä niin Suomessa kuin maailmallakin!

Tomppa /Thaimaanrannan maalari 

Kuvaa klikkaamalla pääsee myös ilmoittautumaan Skype-kitaratunneilleni ja lunastamaan 30% blogialennuksen: 

Skype-kitaratunnit
Klikkaa kuvaa ja pääset ilmoittautumaan kursseille.
 
4
Back to Top