Uusia tuulia

Vaan ei sadetta vieläkään. Ruoho muuttuu ruskeammaksi ja rapisevammaksi joka päivä, sikäli kun sitä vielä jostain löytyy. Yli 65 vuoteen pisin kuuma ja kuiva kausi ei näytä loppuvan kovin helposti. Aamuiset toiveikkaat verhojen raotukset tuottavat pienoisen pettymyksen päivä toisensa perään; tänäänkään ei sada. Kaiken tämän kuivuuden keskellä pari päivää sitten läheisellä vuorellakin vielä roihusi komeasti, kun todennäköisesti kyläläisten roskien poltteluista lähtivät liekit livohkaan. Tuho oli hurja, palanutta sademetsää vuoren huipuilla melkein 100 000 neliömetriä. Tuntikausia pauhannut roihu oli ainakin Bangkok Postin mukaan pahin tulipalo täällä viiteenkymmeneen vuoteen. Toivotaan ettei ennätyksiä rikota tämän enempää.

Koh Samui, Thaimaa
Kuivuuden huomaa paitsi meren pakenemisesta, myös erikoisesta yleisvärityksestä
Tulipalo kuvattuna meidän terassilta. Huono kamera, en pystynyt parempaan
Toivottavasti otsikossa mainitsemani uudet tuulet tuovat tullessaan sadettakin. Ainakin bloggaamisen suhteen olen pitkästä aikaa todella innoissani. Nyt kun on tullut jo reilu vuoden päivät kirjoiteltua itsekseen ja alussa melkein vaan itselleenkin, on muutoksia syntynyt hiljalleen. Hyvän ystäväni Pauliinan vieraskynäily Phanganilta, Tompan kynäilyt kalastusreissusta ja jameista myös Phanganilta, sekä Kurren parikin kynäilyä reissuiltaan Koillis-Thaimaasta ja Mekong-joen varrelta ovat olleet kirsikoita kakun päällä. On ollut itsellekin erittäin mukava lueskella heidän fiiliksiään ja kertomuksiaan reissuistaan. Näitä vieraskynäilyjä on jatkossa luvassa lisääkin, sillä statistiikan mukaan ystävieni kertomukset ovat olleet huippusuosittuja.

Kurre sai blogistani oman sivunkin- 'Missä Kurre?', johon on tarkoitus koota kaikki Kurren matkatarinat, silloin kun niitä kiireiseltä kielenkääntäjältä syntyy. Mielestäni se on loistava lisä blogin lukijoille, sillä tämä prinsessa ei kuitenkaan kiertele pikkukylissä kovinkaan tiiviisti syömässä rottia ja eläviä katkarapuja, tai hautausmailla luita voitelemassa. Ja Kurre reissaa paljon, usein yksin mutta myös ystäviensä kanssa. Tälläkin hetkellä Samuilla asuva mustalaissieluinen ystäväni on tietojeni mukaan jossain Phnom Penhin tietämillä elämässä unelmaansa, josta toivottavasti saammekin seikkailuja luettaviksi. Olen itse aivan innoissani niitä odottamassa, toivottavasti tekin!

Koh Samui
Melko pitkällekin joutuu kahlaamaan, jos mielii uimaan
Kun aloitin blogin kirjoittamisen, en tiennyt siitä juuri mitään. En tiennyt blogimaailmastakaan, ainoastaan silloin tällöin ja hyvin satunnaisesti tuli luettua joitain mielenkiintoisia kirjoituksia, jos niitä vastaan sattui. Sittemmin olen kyllä jäänyt jo seuraamaan moniakin loistavia blogeja ja bloggaajia elämän eri kategorioista. Jos vuorokaudessa olisi enemmän tunteja, lukisin niitä paljon enemmän. Huomaan monesti illalla telkkarin sijaan istuvani uima-altaalla niska vääränä tihrustaen pieneltä kännykän näytöltä kiehtovaa blogia, joten ei mikään ihme, että hierojalle on usein käyttöä. Onneksi täällä on niitä kadunkulmat pullollaan.

Olen tässä reilun vuoden seurannut myös Tiian hersyvää Minäkö keski-ikäinen?- lifestyleblogia, jossa sitten törmäsinkin Suomen 40+ blogit mediaan. Siitä se ajatus lähti vähän ujosti miettien, että pääsisipä mukaan yhteisöön, jossa saisi muilta bloggaajilta vertaistukea. Voisi vaihtaa ajatuksia ja tavatakin, kun Suomessa piipahdan. Otin yhteyttä 40+ blogit mediaan ja sain tietää, että jos tietyt kriteerit laadun ja lukijoitten suhteen täyttyvät, voin hakea mukaan. Onneksi blogiani lukee tänä päivänä joku muukin itseni ja ystävieni lisäksi, joten hain mukaan. Ilokseni voinkin nyt ilmoittaa olevani osa 40+ blogiportaalia. Kiitos siis teille arvokkaat lukijat ja vieraskynäilijät!

Mä olen kuulkaa nyt erittäin onnellinen, sillä 40+  blogeissa on mukana toinen toistaan mielenkiintoisempia, hersyviä ja vähän syvällisempiä, erittäin korkeatasoisia ja elämänmakuisia blogeja. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa!

Ja tässä vielä pari kuvaa kuivalta saarelta:

Koh Samui, Thailand
Onneksi palmut pitävät vihreytensä
Kuin kala kuivalla maalla
11
Back to Top