Uusia tuulia

Vaan ei sadetta vieläkään. Ruoho muuttuu ruskeammaksi ja rapisevammaksi joka päivä, sikäli kun sitä vielä jostain löytyy. Yli 65 vuoteen pisin kuuma ja kuiva kausi ei näytä loppuvan kovin helposti. Aamuiset toiveikkaat verhojen raotukset tuottavat pienoisen pettymyksen päivä toisensa perään; tänäänkään ei sada. Kaiken tämän kuivuuden keskellä pari päivää sitten läheisellä vuorellakin vielä roihusi komeasti, kun todennäköisesti kyläläisten roskien poltteluista lähtivät liekit livohkaan. Tuho oli hurja, palanutta sademetsää vuoren huipuilla melkein 100 000 neliömetriä. Tuntikausia pauhannut roihu oli ainakin Bangkok Postin mukaan pahin tulipalo täällä viiteenkymmeneen vuoteen. Toivotaan ettei ennätyksiä rikota tämän enempää.

Koh Samui, Thaimaa
Kuivuuden huomaa paitsi meren pakenemisesta, myös erikoisesta yleisvärityksestä
Tulipalo kuvattuna meidän terassilta. Huono kamera, en pystynyt parempaan
Toivottavasti otsikossa mainitsemani uudet tuulet tuovat tullessaan sadettakin. Ainakin bloggaamisen suhteen olen pitkästä aikaa todella innoissani. Nyt kun on tullut jo reilu vuoden päivät kirjoiteltua itsekseen ja alussa melkein vaan itselleenkin, on muutoksia syntynyt hiljalleen. Hyvän ystäväni Pauliinan vieraskynäily Phanganilta, Tompan kynäilyt kalastusreissusta ja jameista myös Phanganilta, sekä Kurren parikin kynäilyä reissuiltaan Koillis-Thaimaasta ja Mekong-joen varrelta ovat olleet kirsikoita kakun päällä. On ollut itsellekin erittäin mukava lueskella heidän fiiliksiään ja kertomuksiaan reissuistaan. Näitä vieraskynäilyjä on jatkossa luvassa lisääkin, sillä statistiikan mukaan ystävieni kertomukset ovat olleet huippusuosittuja.

Kurre sai blogistani oman sivunkin- 'Missä Kurre?', johon on tarkoitus koota kaikki Kurren matkatarinat, silloin kun niitä kiireiseltä kielenkääntäjältä syntyy. Mielestäni se on loistava lisä blogin lukijoille, sillä tämä prinsessa ei kuitenkaan kiertele pikkukylissä kovinkaan tiiviisti syömässä rottia ja eläviä katkarapuja, tai hautausmailla luita voitelemassa. Ja Kurre reissaa paljon, usein yksin mutta myös ystäviensä kanssa. Tälläkin hetkellä Samuilla asuva mustalaissieluinen ystäväni on tietojeni mukaan jossain Phnom Penhin tietämillä elämässä unelmaansa, josta toivottavasti saammekin seikkailuja luettaviksi. Olen itse aivan innoissani niitä odottamassa, toivottavasti tekin!

Koh Samui
Melko pitkällekin joutuu kahlaamaan, jos mielii uimaan
Kun aloitin blogin kirjoittamisen, en tiennyt siitä juuri mitään. En tiennyt blogimaailmastakaan, ainoastaan silloin tällöin ja hyvin satunnaisesti tuli luettua joitain mielenkiintoisia kirjoituksia, jos niitä vastaan sattui. Sittemmin olen kyllä jäänyt jo seuraamaan moniakin loistavia blogeja ja bloggaajia elämän eri kategorioista. Jos vuorokaudessa olisi enemmän tunteja, lukisin niitä paljon enemmän. Huomaan monesti illalla telkkarin sijaan istuvani uima-altaalla niska vääränä tihrustaen pieneltä kännykän näytöltä kiehtovaa blogia, joten ei mikään ihme, että hierojalle on usein käyttöä. Onneksi täällä on niitä kadunkulmat pullollaan.

Olen tässä reilun vuoden seurannut myös Tiian hersyvää Minäkö keski-ikäinen?- lifestyleblogia, jossa sitten törmäsinkin Suomen 40+ blogit mediaan. Siitä se ajatus lähti vähän ujosti miettien, että pääsisipä mukaan yhteisöön, jossa saisi muilta bloggaajilta vertaistukea. Voisi vaihtaa ajatuksia ja tavatakin, kun Suomessa piipahdan. Otin yhteyttä 40+ blogit mediaan ja sain tietää, että jos tietyt kriteerit laadun ja lukijoitten suhteen täyttyvät, voin hakea mukaan. Onneksi blogiani lukee tänä päivänä joku muukin itseni ja ystävieni lisäksi, joten hain mukaan. Ilokseni voinkin nyt ilmoittaa olevani osa 40+ blogiportaalia. Kiitos siis teille arvokkaat lukijat ja vieraskynäilijät!

Mä olen kuulkaa nyt erittäin onnellinen, sillä 40+  blogeissa on mukana toinen toistaan mielenkiintoisempia, hersyviä ja vähän syvällisempiä, erittäin korkeatasoisia ja elämänmakuisia blogeja. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa!

Ja tässä vielä pari kuvaa kuivalta saarelta:

Koh Samui, Thailand
Onneksi palmut pitävät vihreytensä
Kuin kala kuivalla maalla

11 kommenttia

 1. Hienoa, että olet mukana 40+ blogeissa! Olen niin Thaimaa -fani että ilolla luen näitä postauksiasi : ) Ihanaa viikonloppua sinne kauas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin ihana olla mukana! Ihanaa viikonloppua myös Suomeen :)

   Poista
 2. Onnea Heidi! Kirjoitat niin ihanasti, että enemmän kuin ansaittu juttu! Ja kuvat on aina upeita ❤❤❤

  VastaaPoista
 3. Onnea Heidi! Kirjoitat niin ihanasti, että enemmän kuin ansaittu juttu! Ja kuvat on aina upeita ❤❤❤

  VastaaPoista
 4. Onnea kovasti! Minä löysin vasta vähän aikaa sitten 40+ blogiyhteisön, mutta jo nyt joukosta on löytynyt hersyviä tekstejä ja mielenkiintoisia bloggaajia. Hienoa, että sinä ja iloinen blogisi olette mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana juttu Anna Milano, että olet löytänyt sekä 40+ blogiyhteisön ja vieläpä Thaimaanrannan maalaritkin! Toivottavasti tykkäät jatkossakin lukea tarinoita Thaimaasta. Ihanaa alkavaa kesää!

   Poista
 5. Hienoa Heidi ! Onneksi olkoon ! Sun blogiaihe on muutenkin aivan ihana, Thaimaa, että olen jo jonkin aikaa mietiskellyt, koska liityt mm. vaikka sitten +40-blogi-yhteisöön. Itselläni ei ole rahkeita tällä hetkellä mihinkään ns. ylimääräiseen, kuten edes blogini päivittämiseen päivittäin. Vain Instagram on kanava, jota kerkiän päivittää, se on niin helppo ja nopea kanava. Muutenkin luulen, että mun blogiaihe (minä ja mun tavallisuus) ei ole lainkaan hohdokas, joten en pidä kiirettä mihinkään liittymisen kanssa. Luulen muutenkin, että lopetan blogini ja/tai aloitan uudella aiheella, jota olen mietiskellyt jonkin aikaa. Mutta se siitä mun blogista. Todellakin, me olemme mieheni kanssa blogisi suuria faneja ja lukijoita ja tullan jatkossakin lukemaan sua ja teitä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanan kannustava Heidi! Musta taas tuntuu, että meidän arki täällä on niin tavallista, ettei siitä paljon iloa ole kenellekään ja että olisi ehkä helpompi kirjoittaa vaikka jotain selkeästi lifestyle-blogia. Mutta sittenhän se ei olisikaan enää mun/ meidän juttu. Mun mielestä sun blogissa on paljon loistavia vinkkejä, vaikka nyt onkin jostain syystä mulla ollut mukamas liian vähän aikaa lukea oikein mitään. Ja kyllähän tämä kirjoittelu ja kuvien ottaminen+ muokkaaminen vie todella paljon aikaa, ymmärrän ettei sullakaan sitä välttämättä löydy. Mutta älä nyt missään nimessä lopeta, kirjoittele alkuun vähän harvemmin. En mäkään ehdi kuin kolmen päivän välein, enkä aina sitäkään. Eikä kai se ole pakollistakaan.
   Ihanaa että jaksatte lueskella meidän toilailuista :).
   Mitä aihetta uutta blogiaihetta olet muuten miettinyt, jos saa udella? ;)

   Poista
 6. Katson kyllä blogisi olevan lifestyle-blogia parhaimmillaan !

  Lähinnä olen mietiskellyt, josko keskittyisi johonkin max. pariin aiheeseen, eli rajaisi blogiaihetta ja siksi perustaisi kokonaan uuden blogin. Nythän mulla aiheet rönsyilee enemmän, kuin laki sallii ja se on sellaista sillisalaattia. Mutta katsotaan nyt. Voihan tämä mieliala olla hetkellistä, kun tuntuu vain niin olevan kaikkea tällä hetkellä. Onneksi suuri koe oli jo eilen, mutta tuleva viikonloppu on kisaviikonloppu, molemmat päivät 24/7. Kunhan ensi viikko koittaa, enköhän pääse rauhoittamaan tilannetta, joten kerkiän hyvin taas bloggaamaan. Ihania arjen hetkiä teille sinne lämpöön !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisiköhän vaihtaa kokonaan kategoriaa blogille? No, mennään näillä nyt toistaiseksi. Juu, kannattaa ihan maltilla mennä ja odottaa pahimman kiireen laantumista, silloin varmaan tulee tehdyksi viisaampia päätöksiäkin, kuin kauhealla kiireellä.
   Aurinkoista viikonloppua!

   Poista

Back to Top