Täällähän on kylmä!

Räkä valuu ja kurkun karheus lähentelee santapaperia. On Samuilla toki ennenkin sairastettu flunssia, mutta nyt täällä on ollut kylmintä ikinä. Tai ainakin kylmintä miesmuistiin.

Pohjoistuuli puhaltaa vielä ilmeisesti viikon loppuun, mikäli paikallinen puskaradio jotain tietää.  On tuntunut kummalliselta vetää pitkiä housuja jalkaan (kuka niihin vanhoihin farkkuihin enää mahtuu), ja jopa villapaitaa päälle. Onneksi meillä on varmuuden vuoksi vähän paksummat täkit, joitten alle iltaisin kääriytyä.

Siis tämähän ei ole mitään verrattuna Suomen kylmyyteen, mutta meille tropiikkiin tottuneille kaikki alle 25 astetta on kylmää. Siitä syystä flunssat sun muut riesat. Lauttoja on peruttu kovan tuulen takia ja aikamoista oksentelua on kuulemma ollut niilläkin lautoilla, joihin on kyytiin päässyt. Pohjoisten pakkasten lisäksi jopa Bangkokissa on käväisty jossain 16 asteessa. Aikamoista.

Nämä pohjoistuulet ovat kuuleman mukaan normaaleja tähän aikaan vuodesta, mutta yleensä tuulet eivät näin etelään yllä. Siksi täällä nyt kovasti yllätytään. Toivottavasti tuulet kääntyvät ja tyyntyvät pian.

Pohjoistuuli puhaltaa

Joulufiilis

Joulufiilis on hakusessa, kuten täällä aina. Kauppakeskuksissa ja marketeissa soi joululaulut, mutta kun menet samalla ostamaan varvastossuja, on joulutunnelma tingel tangeleista huolimatta aika kaukana. Tosin tiedän, että viime päivinä moni on ostellut pitkähihaista ja lahkeista rompetta varvastossujen sijaan, yllättyneinä Samuihin iskeneestä jääkaudesta.

Koska tätä nuorisoa on pitstopilla meidän nurkissa ennen tulevaa Balin skeittireissua, hairahduin ostelemaan kuuseen koristeita. Ensin siis koristeet, sitten vasta miettimään mihin ne ripustaa. Olisko palmu hyvä? No ei. 'Joulukuusi' olisi kuitenkin hyvä saada se terassin katoksen alle suojaan, ja siihen palmut tuppaa olemaan turhan korkeita.

Yhden kummajaisen sitten valitsin näyttelemään kuusen virkaa, vaikkei se pärjää ihanasti tuoksuvalle havupuulle mitenkään. Mutta tällä mennään.

Mikä lie kasvi on kyseessä?

Joulukuusi näyttää ehdottomasti paremmalta illalla.

Kiirettä tietenkin

Pahoittelin edellisessä jutussa sitä, että blogi saattaa kärsiä joulukuun hulinoista. Mutta kun saa esikoisen lähelle, ei muulla ole väliä. On juostu siellä sun täällä (yllättäen Huximamakin - siis minä - on ollut tervetullut mukaan), leffailtu The Last Jedin merkeissä, syöty, tiskattu, syöty ja tiskattu. Kertakäyttöastiat olisi kova juttu tässä komppaniassa ja kiireessä.

Boat barin keskiviikkoiset jamit näyttää olevan matkalla menestykseen. Nämä Tompan isännöimmät kinkerit ovat jatkuneet nyt nelisen viikkoa, ja jokainen keskiviikko mestoille on ilmestynyt uusia soittajia ja laulajia. Ajatuksenahan on siis saada sekä soittajia, että laulajia lavalle niin, että palkatulla house bandilla on mahdollisimman vähän töitä. Mitä vähemmän, sitä paremmin on jamit onnistuneet.

Kaikki ovat tervetulleita lavalle, joten jos jonain keskiviikkona haahuilet Samuilla vailla iltaohjelmaa, tervetuloa mukaan!

Lavalla on hyvä paistua ;)

Illallinen ennen leffaa.

Seuraavaksi jännitetään

Seuraavaksi jännitetään nuorison tulevaa Balin reissua, sillä ilman jonkinlaista jännitysmomenttia meidän elämä on jonkun muun. Agung-tulivuoren kiukuttelu ei ole jäänyt varmaan keneltäkään huomaamatta, vaikkei aihe mitään pääotsikoita tällä hetkellä synnytäkään. Jotta voi pyörähtää Suratthanin kautta Kuala Lumpuriin ja sieltä Balille, on ensin ylitettävä tuo kuohuava meri, jota siis pohjoistuulet nyt myllertävät.

Eli sen sijaan että jännitettäisiin vain pysyykö Balin kenttä avoinna, jännitetään vielä pääsevätkö kaverit lahden yli. Mutta onhan tässä vielä alle viikko aikaa tuulten tyyntyä.

Bali on nyt ilmeisen tyhjä turisteista, ja tekisi itsekin kovasti mieli nähdä saari ilman turhaa häslinkiä. Tammikuun alussa meillä on taas pakollinen viisumivisiitti Penangille, ja ajatuksena olisi yhdistää Bali siihen samaan rytäkkään. Hämmentävä Bali jätti viimeksi pahasti jotain hampaankoloon...

Seminyak beach Bali
8
Back to Top