Kurre: Moo kratha eli hot pot barbeque

Varteenotettava illallisvaihtoehto

Olen hiukan yllättynyt siitä, miten moni Thaimaassa jopa ahkerasti vieraillut matkailija ei ole ikinä kokeillut syömistä moo kratha eli hot pot bbq -ravintoloissa. Ja itse asiassa unohdan itsekin usein tämän vaihtoehdon, kun mietitään illallispaikkoja. Yksin ei lähdetä moo krathahan vaan siihen vaaditaan kyllä vähintään kaksi osallistujaa, mikä tulee käymään ilmi myös tästä jutusta. Periaate on se, että pöytään tuodaan astia, joka on eräänlainen yhdistetty parila ja kattila. Astia kuumenee hiilloksella, ja parilaa ympäröivään kattilaan kaadetaan vettä. Noutopöydästä haetaan grillattavat tuotteet ja ainekset, joista tehdään keitto. Parilalla grillattavista aineksista valuu rasvaa ja makuja keittoliemeen, johon sitten lisätään vihanneksia ja yrttejä maun mukaan. Sitä huonompi soppa, mitä enemmän kokkeja voi monesti pitää paikkansa, mutta moo krathassa ei. Yleensä keitosta tulee maukkaampi, mitä enemmän parilalla grillataan.

Moo kratha-astia.

Vesikannu

Makuelämyksiä noutopöydän antimista

Itse noutopöydät koostuvat yleensä kolmesta erillisestä pöydästä; vihannekset, grillattavat ja jälkiruoat. Tällä kerralla blogin emäntä Heidi, Gaew ja minä päätimme kokoontua Samui D BBQ:hun, joka sijaitsee Koh Samuin Chawengin järven pohjoispuolella. Samui D BBQ:ssa on myös erillinen alkuruokapöytä, mutta emme edes maistaneet alkuruokia; on nimittäin vaarana että moo krathassa syö itsensä aivan liian täyteen.

Neuvottelut keittoon valittavista aineksista.

Kuin torilla kävisi ostoksilla.Thailand
Kansien alta löytyy katkarapuja, simpukoita, mustekalaa, broileria, maksaa, porsasta, nautaa ja vaikka mitä.

Osa jälkiruokapöydästä; jäätelöt löytyvät kylmästä pöydän takaa ja hedelmät hiukan kauempana.

Riittävästi aikaa

Koska moo krathassa haetaan ainekset noutopöydästä ja ruoat valmistetaan itse, kannattaa varata illalliseen riittävästi aikaa. Mutta mikä onkaan hauskempaa kuin laittaa ruokaa yhdessä ja seurustella siinä samassa? Pari tuntia vierähtää nopeasti, ja meillä illanistujaiset taisivat kestää lähes kolme tuntia.

Thaimaa
Ruoat valmistumassa

Ja hinta?

Samui D BBQ:ssa moo krathan hinta on 199 bahtia (n. 5,20 euroa) per henkilö. Juomista veloitetaan tietenkin erikseen, mutta eipähän viinilasillinen maksanut kuin 150 bahtia (n. 3,90 euroa) ja iso olut kuin 100 bahtia, joten kolmen tunnin täydellinen illallinen mukavassa seurassa maksoi meiltä 500 bahtia eli noin 12,50 euroa per nuppi.

Moo kratha -terveisin, Kurre
0
Back to Top