Yllätysvieraita Seminyakissa ja jotain shoppailusta Balilla

Maailma on niin pieni. Mitä enemmän reissaa, sen pienemmäksi se myös muuttuu. Reissuilla tapaa samanhenkisiä ihmisiä ja saa uusia ideoita omiinkin kuvioihinsa. Nyt kun ollaan päästy vauhtiin, maailma on avautunut aivan eri tavalla entiseen verrattuna. On syytä olla kiitollinen, sillä elämä näin on ihan parasta.

Seminyak beach

Maailma on pieni, osa 2

Luitko edellisen Maailma on pieni- juttuni? Jos et, voit lukaista sen täältä. Kerroin siinä lyhyesti jo tutuksi tulleesta bloggaajapariskunnasta, jotka ovat kiertäneet maailmaa hyvinkin paljon. Luemme toistemme blogijuttuja ja imemme toisiltamme ideoita tulevaan. Mutta emme olleet koskaan fyysisesti tavanneet.

Ennen kuin SlowDown To DownUnder- blogin Minna laittoi seuraavan viestin; 'Ai te olette Balilla? Me tullaan sinne muutaman päivän päästä'. Asiasta ei ollut epäilystäkään, oli pakko järjestää aikaa tapaamiselle. Sen verran paljon on ollut kummallisia yhteensattumia tässä matkan varrella, aina Kanarialle muutosta kitaransoittoon, että oli pakko uskoa universumin päättäneen meidän tapaamisesta.

Aivan kuin olisi tavannut vanhat hyvät ystävät. Juttua riitti sen verran paljon, että ensimmäisenä yhteisenä iltana meitä kehoitettiin jo poistumaan ravintolasta sen mentyä kiinni. Kun on riittävän hauskaa, ulkopuolinen maailma katoaa ympäriltä.

Veikkaan että olisimme viettäneet hyvinkin koko Balin reissun yhdessä Minnan ja Juhan kanssa, jos olisimme ehtineet tavata aiemmin. Nyt meillä koitti lähtö Samuille liian nopeasti, joten jäämme toivomaan että Minnan ja Juhan Aasian reissu koukkaisi lähikuukausina myös Samuille.

Minnan ja Juhan blogissa myös juttua meistä, sekä hyviä vinkkejä Seminyakiin ja muualle Balille. Blogiin pääset tästä.

Olipa hauska tavata livenä!

Vielä seuraavanakin päivänä ennen lentoa ehdittiin rantaoluelle.

Ostosmahdollisuudet Seminyakin, Kutan ja Legianin alueella

Kuten mainitsin viimeksi, olin tullut Balille myös keventämään jo ennestään keventynyttä kukkaroa. Kun on pyörinyt Samuilla jo vuosia löytämättä mitään ostettavaa, on Balin reissut käytettävä tehokkaasti hyväksi. Vaatteita, sisustustuotteita ja vaikka mitä muuta löytyy siinä määrin, että heikompi (lue minä) menee sekaisin. Ja ennen kaikkea löytyy niitä värejä, jotka auringossa eläessä on käytännössä ainoa vaihtoehto. Mustan ja valkoisen eri sävyt jäivät pohjolaan jo vuosia sitten.

Suomalaisittain jopa Seminyak on halpa, mutta Samuin asujalle turhan tyyris. Upeita putiikkeja kyllä löytyy samoin kuin Kutalta, mutta jos siirtyy enemmän Legianin puolelle, saa kaiken saman melkein puolet halvemmalla. Joten suosittelen pyörähtämään, Legian kun on siinä aivan hollilla. Sitä paitsi alue jossa me majoituttiin, eli 66 beach on Seminyakin ja Legianin välillä, joten siitä siirtyminen suuntaan tai toiseen käy kätevästi.

Jalan Legianilta ja Jalan Arjunalta löytyy myös paljon wholesale-kauppoja, joista saa hyvin tingityksi hinnoista, mikäli ostaa useamman kappaleen kerrallaan. Itse olin ostamassa neljää roikkuvaa tingeltangelia, kun wholesale-kauppias tietysti yritti myydä jokusen lisää. Hän pyysi kymmenestä 400 000 rupiaa, ja lopputuloksena lähdin kaupasta 13 kappaleen kanssa hintaan 200 000 rupiaa. Eli reilu 12 euroa. Tulipahan hoidetuksi tuliaiset Samuin ystäville samalla oven avauksella.

Muistakaa siis tinkiä! Ja mikäli ei ole aivan pakko hoitaa ostoksia Kutalla, ajakaa pieni matka Legianille, niin saatte samalla rahalla enemmän. Legianin alueella tsekkaamisen arvoisia ostospaikkoja on mm. Garlic Lane ja Merta Nadi Art Market. Kutalla vastaavasti Poppies Lane 1 ja 2, sekä Kuta Art Market. Ubud on shoppailuun aivan huippu, mutta tällä kertaa ei sinne ehditty.

Kuta Art market

Näitä mun piti käydä ostamassa, mutta ne unohtui.

Unisieppareita tarttui mukaan kaksi.

Oi mitä värejä!

Huikea Bali

Jos Bali viime vuonna jätti pienen hämmennyksen valtaan, tänä vuonna se lunasti odotukset. Nyt ollaan jo palattu mutkan kautta takaisin Samuille, mutta ensi kerta Balilla tulee aivan varmasti. Pari juttua Balilta on myös kirjoituksen alla, joten Balille menijät pysykää kuulolla.

Oletko sinä jo käynyt Balilla? Mitä pidit?


2
Back to Top