Madridista Mijas Costalle viidessä päivässä

 

 

Reitti & yöpymiset - osa 3 


3.12.-23 Madrid - Valdepeñas (jossain ei missään)


Madridin kisojen jälkeen ei haikailtu olleenkaan Camping Osunan perään, ei siksi ettei se olisi ollut viehättävä, vaan siksi että niillä hinnoilla meidän budjetit venyy ja paukkuu övereiksi. Oli siis päästävä puskaan ja kuitenkin kohti Mijasia, sekä seuraavia fribakisoja. Park4Nihgtia käytettiin taas paikan löytämiseen, ja välillä on kyllä pakko ihmetellä, kuinka joku on joskus edes voinut löytää sellaisen paikan? Millaisella kartalla löytäjät on silloin navigoineet? Kyseinen puska oli nimittäin todellakin keskellä ei mitään - kaukana kaikesta, peltojen keskellä ja jonkun lätäkön rannalla. Lätäköllä on kuitenkin nimi, ja se on Embalse de Marisánchez, ja joku niistä rantapuskista oli meidänkin puska. Hieman kuitenkin jälleen hirvitti, mutta sen jälkeen kun maanomistaja kävi kyselemässä meininkiä, ei jännittänyt enää. Lupa saatiin, kunhan luvattiin olla leikkimättä nuotion kanssa. Noh, vettä satoi saavista kaatamalla, eikä me muutenkaan sytytetä puskissa edes grilliä.

 


Valdepeñasin mielenkiintoinen puskaparkki

 

4.12.-23 Valdepeñas - Motril


Sateen saattelemina jatkettiin matkaa Motrilin rantapuskaan, josta en nyt sitten ottanut kuvia lainkaan. Totuuden nimissä monissakaan puskaparkeissa (ainakaan jos ne ovat parkkipaikkoja) ei edes ole mitään kuvattavaa, eikä varsinkaan kaatosateessa. Me ollaan onnistuttu melko hyvin vetämään sateita perässämme koko alkumatkan ajan, mutta ehkä me ollaankin niitä hyviä sateentuojia, jotka pyrkii osaltaan poistamaan kuivuutta Espanjasta. 


5.12.-23 Motril - Playa de Sacaba (Malaga)


Taas jatkettiin matkaa mitenkäs muutenkaan, kuin sateen piiskaamina, aina Malagaan asti. Löydettiin monen muun camperin seuraksi rantapuskaan Playa de Sacabaan, ja olihan tuokin taas paikka, jota ei jää kaipaamaan. Mikäli olisi ollut aurinkoista, niin ehkä fiilikset olisi ollut paremmat. Sateesta ja harmaudesta johtuen jätettiin tällä kertaa koko Malagaan tutustuminen väliin, väkerrettiin illalliset meidän valtavassa köökissa, ja painuttiin nukkumaan. Päivällä (kun ei satanut) me eksyttiin kuitenkin oikein mukavalle pikkuruiselle rannalle nimeltään Rijana Beach. Ranta on vähän hankalasti saavutettavissa vuoren rinteen alapuolella, mutta kun hakeutuu parkkipaikalta alas (ei rannan puolelta) päätyy alikulkutunneliin ja awot, siellä se sympaattinen biitsi odottaa. Nähtiin tuolla muuten aivan hulluja vuoristovuohia, jotka tuosta noin vain kiipeilivät pystysuoria vuorenseinämiä ylös ja alas -aivan siinä silmien edessä. Wow! Yritin ottaa videokuvaa vuohista (ja otinkin), mutta lopputuloksena oli videokuvaa omista kengistä (miten onnistuinkin?).


La Rijana biitsi, sympaattinen ja jopa vaikeasti tavoitettavissa


6.12.-23 Malaga - Benalmádena

 

Tuotiin näköjään sateet Espanjaan, eli samassa kosteudessa ja pilvet hartioilla jatkettiin matkaa. Onneksi voi aina ajella eteenpäin, ettei vaan missään tapauksessa pääse jotain jonnin joutavaa tekemään, kuten vaikka tutustumaan uusiin paikkoihin. Mä vannon, että alati märät koirat ja pieni sateen takia muutenkin kostea tila, uuh... hermojen kiristymistä on todella vaikea välttää. Mutta kuten sanoin, onneksi voi ajella eteenpäin ja toivoa aurinkoa seuraavaan paikkaan. Malagasta köröteltiin Benalmádenaan seuraavaan puskaparkkiin, joka siellä asuvan ystävämme mukaan sijaitsi perhospuiston vieressä. Kyseessä oli iso parkkipaikkakompleksi, ja kaikenlaisia matkailuvekottimiakin oli yötä viettämässä varmasti reilu 100. Benalmádena on niin kaunis rantabulevardeineen, että sateesta huolimatta lykättiin koirat hihnoihin ja lähdettiin edes vähän tutustumaan alueeseen. Benalmádena on yksi paikoista, jossa on aivan pakko käydä uudestaan, toivottavasti silloin paistaa aurinko meillekin.

 


Benalmádenan puskaparkki

talvinen Benalmádena

 

7.12.-9.12.-23 Benalmádena - Mijas Costa


Mijasin fribakisat pidettiin 9.-10.12.-23, ja tästä syystä oli taas paikallaan pysähtyä maksulliselle camping -alueelle - ihan vaan ettei tarvitse uhrata energioita yöpaikkojen etsimiseen. Usko vaan, sekin on välillä raskasta ja on helpottavaa toisinaan olla edes pari päivää alueella, jossa muut huolehtivat sun turvallisuudesta. Me valittiin kahdeksi yöksi Mijas Costalta Camping Los Jarales (22,50€/yö), ja paikkahan oli melkein täynnä. Eihän meillä tietenkään mitään Plan B:tä ollut (perus), joten onneksi löydettiin pieni kolo tuolta vielä Bandyllekin. Ilmeisesti edes välillä kannattaisi varailla paikkoja etukäteen (ja viisastuakin), varsinkin kun olin soittanut Suomi Villageen aiemmin, ja sekin oli täynnä. Los Jaralesissa oli muuten kymmeniä suomalaisia, joista useimmat talvehtivat tuolla kevääseen asti. Vaikka me ei mitenkään erityisesti hakeuduta suomalaisiin seuroihin, oli kyllä mukava välillä tavata samaa kieltä puhuvia, saada apua ja neuvoja suomalaisilta, sillä kymmenien vuosien matkailuauto -kokemuksella voi todellakin neuvoa paria novisiia. Kaksi yötä me tuolla viihdyttiin -pestiin pyykkiä, kävin lenkillä, nautittiin koirien kanssa rannalla, tilattiin pizzaa ja syötiin ravintolaruokaa. Oh la laa. mitä luksusta!


Ihan pelkästään puskissa ei pystytty tätä etappiväliä majoittumaan, mutta kuudesta yöstä sentään neljä. Kuuden yön hinnaksi tuli nyt 45€ yhteensä, eli karkeasti 7,50€/ yö. Edelliseen verrattuna parannettiin taloudellista puolta mielestäni oikein hyvin. Ja kun tässä vaiheessa reissua öitä oli takana 21 kappaleen verran, on yöpymisiin käytetty kokonaisuutena 275€, joka on mun laskuopin mukaan sellaiset 13,10€/ yö. Voihan tostakin parantaa, mutta katsotaan kuinka noviisien käy.


Palaamisiin taas!


Ps. Uusimmat videot meidän YouTube -kanavalta löydät tästä linkistä.

Instagramiin pääset tästä näin ja Facebookiin tästä näin.

Käy ihmeessä katsomassa ja ota meidät vaikka seurantaan. 

 

Pus💜Mijas Costan upeat lenkkimaastot


Mijasin fribarata on erittäin mielenkiintoinen. Huikeat maisemat!


2
Back to Top