Viidessä päivässä Ranskan viiniviljelmiltä Madridin humuun

 

 

Reitti & yöpymiset - osa 2

 

Koko meidän reissun ensimmäinen pakollinen ajankohta osui Madridiin heti joulukuun alussa, mistä syystä me ajeltiin alkupäivinä turhankin pitkiä matkoja. Moni upea kohde nähtiin lähinnä auton ikkunasta, eli hampaankolossa on paljonkin, mutta yritetään sitten paluumatkalla ottaa menetykset takaisin. 

 

Tässä kuitenkin jatkoa edelliseen postaukseen, jonka löydät täältä.

 

26.11.-23 Bormes-Les-Mimosas Ranska - Pont de Molins Espanja

 

Vihdoin Espanjassa, jossa oli meidän ensimmäinen varsinainen sovittu etappi Madrid. Madridiin asti ei tietenkään heti jaksettu ajaa (löysättiin jopa hieman tahtia), mutta rajan yli ehdittiin sentään. Rajan ylitys tapahtui kuitenkin ikävästi vasta kymmenen aikaan illalla (eli helvetin pimeässä) ja Park4Nightista ennakkoon valittu puska oli jopa pelottava. Rajakaupunki La Jonquera oli nimittäin aika villi yökerhoineen - epämääräisiä ihmisiä lasittunein katsein ja vähin vaattein. En tiedä mitä vitamiineja siellä vedettiin, mutta ei siis jääty yöpymään. Käytiin pikapikaa halvassa rajakaupassa täyttämässä varastoja ja tsekattiin seuraava puskakohde. Sellainen löytyi onneksi reilu 10 kilsan päästä Pont de Molinsin luonnonpuiston parkkipaikalta. Ainoitahan me siellä oltiin, mutta tuntui se silti paljon turvallisemmalta. 


27.11.-23 Pont de Molins - Castillo de Penyafort (Santa Margarida i els Monjos)


Tämä puskaparkki linnan alaparkkiksella oli aika huikea. Linna on alunperin rakennettu 1100 -luvulla puolustustorniksi ja sittemmin 1600 -luvun alussa laajennettu ja muutettu domikaanisen ritarikunnan luostariksi. Jo useamman vuoden ajan linna on ollut remontissa, mutta ennakkovarauksella linnaan pääsee silti tutustumaan.

 


Komeasti iltavalaistu linnake

 

28.11.-23 Santa Margarida i els Monjos - El Puig de Santa Maria (Valencia)


Vihdoinkin oli lämmin, + 22 astetta! Valencian rantapuskassa oli matkiksia reilusti yli 50, ja niin hienolla paikalla kun se olikin, ihmettelin ettei poliisi tai joku muu taho tullut häätämään. Mun mielestä on hienoa, että joissain lääneissä ymmärretään antaa matkailijoitten jopa yöpyä ilmaiseksi, sillä me kuitenkin tuodaan rahaa monin muin tavoin (ravintolat, ruokakaupat, turistipalvelut jne). Tämä puska oli mitä mainioin - pitkä rantabulevardi missä kävin lenkillä, turvaa muista puskailijoista, iso alue ja varaa mistä valita yöpymispaikka. Suosittelen.


29.11.-23 Valencia - Bodegas Neleman Vineyard (Casas del Rey Valencia)


Okei, "äkkiä Madridiin" -meiningillä jäi tämäkin upea, 600 metriä meren pinnan yläpuolella sijaitseva viinitila Bodegas Neleman tarkemmin tutustumatta. Me siis vain yövyttiin viinitilalla ja mun mielestä on todella hienoa, että viinitilat tarjoaa myös tällaisia vaihtoehtoja. Yön hinta oli kokonaista 10€, sisältäen sähköt ja suihkut. Koiria sai ulkoiluttaa viiniviljelmillä, ympärillä oli luontoa silmänkantamattomiin ja kaikkialla tuoksui rauhoittava laventeli. Ilma oli valitettavasti vain +10 -asteista, eikä noilla lämpötiloilla huvittanut mennä edes jääkylmään aamusuihkuun, vaikka vesi olisikin ollut lämmintä. Mukava paikka (viinit jäi valitettavasti maistelematta), ja voin mainiosti kuvitella kuinka mukava paikka on esimerkiksi keväällä. Suosittelen tätäkin. Huom! Heidän viinejään saa myös Suomen Alkosta, ja mikäli ostat tilan viinejä 40€ edestä, saat yöpymisen ja sähköt kaupan päälle. Valencian mahtava ja ilmainen rantaparkki.

Bodegas Neleman -viinitilalla koirien kanssa lenkillä


30.11.-3.12.-23 Casas del Rey - Madrid

 

Viimeinkin ensimmäinen etappi saavutettu kaatosateisessa Madridissa! Otti muuten jo heti aivoon, ettei jääty lämpöiseen Valenciaan, mutta Madridin fribakisat odotti. Ja Madridissa vasta kylmä olikin, öisin oli nimittäin ihan suomalaisittain tuttua pakkasta. Me yövyttiin Camping Osunassa kolme yötä, sillä kisat alkoivat aina aikaisin aamulla, eikä haluttu ihmetellä yöpaikkoja kisojen aikana. Haluttiin me muutenkin pestä pyykkiä, sekä nauttia lämpimistä suihkuista pakkasten keskellä. Vaikka itse leirintäalue olikin erittäin miellyttävä ja henkilökunta mahtavaa, mua ottaa suunnattomasti aivoon tämän tyyppinen hinnoittelu. Kun netistä katsoi, yön hinta oli 33€, mutta kun ajoit auton sisään alueelle, jouduit maksamaan extraa koirista x2, ihmisistä, autosta, sähköstä, puhumattakaan tietenkin pyykinpesusta. Yölle tuli sitten kaikkien "extrojen" jälkeen hintaa 44€, eli aikamoinen korotus. Onneksi edes suihkut sisältyi hintaan, sekään ei nimittäin ole itsestäänselvyys. Phuuh...

 

Madridin fribakenttä sijaitsee yliopistoalueella kauniissa puistossa.

 

Näihin seitsemään yöhön upposi yhteensä 142€, ja kun summan jakaa seitsemällä, sain hinnaksi 20,30€/ yö. Tämä toinen reissuviikko meni siis taloudellisesti huonommin kuin edellinen, vaikka oltiinkin jo "semiammattilaisia", mutta syyhän oli tuo Madridin Camping Osuna. Jatkossa tällaisia monen yön hintapommeja olisi ehdottomasti tarkoitus vältellä.


Madridistakin matka jatkui, ja seuraava sovittu etappi meillä olikin Mijaksessa, yllättäen fribakisojen merkeissä. Joten kuulemisiin!


Ps. Madridin fribakisoista ja muustakin Euroopan fribailusta kirjoitan jossain vaiheessa ihan oman postauksen, joten ei siitä tähän sen enempää.

 

Madridin upea ja koiraystävällinen fribakenttä.

Madridin ihan parhaat fribakaverit, kaksi Ranskasta ja yksi Tanskasta.

 

2 kommenttia

 1. Jotenkin olen itse ajatellut, että nuo puskat olisi valtiollisesti hoidettuja, mutta ilmeisesti niitä hallinnoidaan alueittain - ainakin Espanjassa? Onko muualla samoin? Madridissa olisi mukava joskus käydä, kaupunki kiinnostaisi itseäni varsin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thaimaanrannan maalarit11.1.2024 klo 9.45

   En tiedä mikä käytäntö oikeasti on, mutta ainakin Espanjassa joissain paikoissa puskailu on mahdollista, ja toisissa taas poliisit tyhjentävät tällaisia puskaparkkeja myöhään yöllä, tai aikaisin aamulla. Portugalissa pari vuotta sitten kirjattiin oikein lakiin, että puskailu on kiellettyä. Siltikin näissä puskissa missä me Portugalissa yövyttiin, poliisi ei sanonut mitään, vaikka kävivätkin alueilla useasti päivässä. Mä luulen, että kesäsesonkina poliisit on tarkempia, ja tosiaan sitten jopa häätävät porukat pois.

   Poista

Back to Top