Salama kylässä

Voiko salama iskeä kolme kertaa samaan paikkaan? 

 

En tiedä mitkä prosentuaaliset mahdollisuudet olisivat, mutta nyt tiedän kyllä kokemuksesta, että salama voi iskeä kolmeen paikkaan yhdellä kertaa. Ja oikeastaan siinä matkallakin sinne sun tänne.


14.8.2021 noin kuuden aikaan aamulla meillä kävi melkoinen myräkkä. Vaikka nukunkin korvatulpilla ja makkarin ikkunat on peitetty pimennysverhoilla, meteli ja valoshow piti hereillä. En kuitenkaan malttanut nousta sängystä, ennen kuin järjetön pamaus sai korvat tukkoon. 

 

Salama iski HYVIN LÄHELLE.

 

Sähköpäätaulu verstaalla poksahti.
 

 

Juoksin alakertaan, jossa Tomppa heti totesikin - sähköt meni. Voi paska. Muutaman aiemman huonosti nukutun yön jälkeen sanoin kuitenkin meneväni takaisin nukkumaan, sillä eihän me siihen aikaan lauantaiaamua voida tehdä mitään. Äkäinen ukkonenki siirtyi jo kauemmaksi muita kiusaamaan.

 

Parin tunnin päästä Tomppa tuli herättämään ilmoittaen Denniksen (meidän sähkäri) olevan tulossa ja koiratkin pitäisi lenkittää. Höyhensaarilla ollessani Dennis oli kertaalleen jo käynytkin meillä, kuten myöskin Carunan sähkärit, mutta nyt Denniksen olisi tarkoitus palauttaa asuintaloon väliaikaiset sähköt ja huolehtia siitä, että taloon tulisi myös vettä. Salama oli näyttänyt voimansa muutenkin, kuin paukutellen ja sähköjä poikkasten.


En tiedä onko saarella kuinka monta sähkömiestä, mutta meidän Dennis on huippu. Ja täystyöllistetty varmaan seuraavat kakskytvuotta jo ennakkoon. Toisin sanoen, ennen kuin Denniksen kalenterista löytyy meille kokonainen päivä, me ei edes tiedetä mitä kaikkea meni paskaksi. Mutta tässä vaiheessa tiedetään ainakin se, että se pirulainen mojautti meidän tontille, iski erään piharakennuksen kylkeen, siirtyi siitä sitten päärakennukseen ja jatkoi maakaapeleita pitkin matkaansa vielä seuraavaankin piharakennukseen. 

 

Kolme tölliä siis yhdellä iskulla, aika hitonmoista.

 

Dennis, mihin joutuisimmekaan ilman sinua!

Pistorasiat irvisteli itsensä rikki.

 

Kun saatiin taloon sähköt, selvisi että laturit on kaput, samoin kuin jääkaappi, ainakin muutama lamppu , jatkojohtoja, rakennuksen ulkovalot, pistorasioita, sun muuta. Tällä hetkellä meillä on joku sähköviritys, eli oleellisiin osiin tulee sähköt, mutta muualle ei, eikä meillä tästä syystä ole käsitystä mitä kaikkea salamanisku tuhosi. 

 

Meidän verstasrakennuksen pääsähkötaulu (mistä tulee sähkö kaikkialle muualle) otti sekin hyvin osumaa, ja sulakkeita pesineen räjähti säpäleiksi. Sähköjohtoja on kuoriutunut sieltä täältä, pumppuhuoneesta räjähtänyt lamppuja ja osa sähkötaulusta, valaistukset tiltissä ja herra ties mitä muutakin. Mutta koska verstasrakennuksen sähköt ovat myös tällä hetkellä välivaiheessa, emme näin ollen pääse edes tutkimaan mikä on rakennuksen lopputulos.


Toisesta piharakennuksesta salama tujautti osan katosta, lennätti ulkovalon tuhannen päreiksi pitkin tonttia (kymmenien metrien päähän) ja mitä lie muuta, nekin vahingot kun selviävät vasta puolentoista viikon päästä Denniksen ehtiessä paikalle. Lähes satavarmaa on ainakin se, että myös hartaudella suunniteltu ja rakennettu pihavalaistus on tullut tiensä päähän ja koko homma maakaapeleista lähtien on aloitettava alusta. 

 

Huh, en tykkää.


Onni onnettumuudessa kai kuitenkin - mikään ei syttynyt palamaan.

 

Saas nähdä mitä vakuutusyhtiö tästä tuumaa. 

 

Ps. Kiitos suojelusenkeleille💖 


Kaunis vanha terassin valo tuli myös tiensä päähän.

Seinissä olleet ulkovalot poksahteli aivan säpäleiksi.

Tästä kuvasta näkee, että tulipalo ei ehkä ollut kaukanakaan.


6
Back to Top