Projekti kesähuone, osa 2 - ja pari muutakin Iisakin kirkkoa

No nyt! Kiitos aurinko ja lämpö.

Aurinko tuntuu erityisen hyvältä, kun on takana muutama päivä märkää ja lonkeronharmaata. Sellaisia mieltä painavia päiviä, milloin ei meinaa saada mitään aikaiseksi.

Ja päätalossa riittäisi remppaa kokonaiselle komppanialle. Pelkästään projektin suunnitteluun olisi viisasta varata kunnolla aikaa, mutta hirveästi innostusta talon remontin aloittaminen tai edes suunnitteleminen ei ole aiheuttanut.

Kahta amatööriä odottaa siis vielä aikamoinen mörkö.

Tontilla ja piharakennuksissa olisi projekti jos toinenkin kesken. Me kyllä tykätään aloittaa kaikenlaista, mutta loppuun saattaminen ontuu sitten pahasti.

Joka tarkoittaa sitä, että kohta meillä on tsiljoona keskeneräistä projektia.

Onneksi meillä käy vieraita, niin sisätiloissa on pakko edes vähän siivota. Muuten kahlattaisiin vielä rompekasojen keskelläkin.

Ilmassa on aistittavissa taas sellaista "kahden kuukauden kuoppa" -meininkiä, eikä siksi meinaa syttyä oikein mistään.

Tai voi tämä "kuoppa" johtua Kurrestakin.

Kurre on lähetetty matkalle

Projekti kesähuone

Projekti kesähuone alkoi hiton hyvin. Valmista ei tullut suunnitellussa kahdessa päivässä, vaikka Tomppa "mä pystyn mihin vaan" -flowssa niin kuvittelikin.

Lienee tarpeetonta mainita, että Iisakin kirkko nro 1 on EDELLEEN kesken. Ei älyttömän pahasti, mutta onpahan kuitenkin.

Projektien valmiiksi saattaminen kaatuu aina johonkin. Tällä kertaa verhojousiin, niitä kun ei ole löytynyt näistä maisemista eikä vähän kauempaakaan.

Kunnes mä viimein tajusin, että kaikkea voi tilata netistä. Niinhän maalla tehdään - tilataan verkosta se mitä lähistöltä ei löydy. Eli melkein kaikki.

Kesähuoneen seuraava deadline on nyt sitten juhannus, sillä silloinkin on tulossa vieraita. Ja hemmetin hyvä niin, sillä vierailla on tapana saada laiskoihin tilallisiin vauhtia. Ja kuten aina,  keskeneräiset projektit tuppaa keräämään ympärilleen roinaa.

Ja siitä seuraa hermoromahdus.

Kesähuoneen siivousta ennen remppaa

Kesähuone etenee

Ja kesähuoneeseen kuuluvat tietenkin rummut ja pari kitaraa

Muita projekteja

Meillähän oli se hölmö muumitalo keskellä tontin kauneinta kohtaa. Talolta tulevalle kesäkeittiölle (Iisakin kirkko nro 2) johtava pitkähkö "käytävä" on jalopuitten reunustama. Joku on selvästi istuttanut puut väylälle joskus ihan ajatuksella, ja joku toinen myöhemmin pilannut upean ajatuksen keltaisella muumitalolla.

Nyt keltainen hirvitys on kuitenkin purettu. Alapohjana ollut kahdeksankulmainen betonilaatta makaa valitettavasti väylällä edelleen, sillä sen siirtämiseen tarvitaan pari raavasta miestä. Tai sitten traktoria. Saas nähdä.

Myrskyn kaataman puun hajoittama vanha saunarakennus on sekin kokonaan purettu ja piha putsattu. Käyttökelpoiset laudat pinottiin jotain tulevaa projektia varten ja loput onkin melkein poltettu saunan lämmityksessä. Toivottavasti ei olla hirveän monia myrkkyhiukkasia vedetty saunoessa kitusiin.

Keltainen hirvitys

Huussi

Iisakin kirkko nro kolme (kulkee nimellä huussi) on kovaa vauhtia valmistumassa. Tai jos totta puhutaan, tähänkin projektiin varattu viikonloppu niin sanotusti kusee, sillä aika tarkkaan viikon verran pitkää päivää on huussinkin parissa jo vierähtänyt. Vai olikohan nyt menossa jo toinen viikko?

Jotenkin Tomppa voi aina kuvitella saavansa jonkun projektin parissa päivässä valmiiksi. Ei se ole vieläkään ole oppinut, ettei meillä kahdessä päivässä saada valmiiksi mitään. Hyvä että edes illallinen.

Mutta kovan luokan rutistus on kuitenkin ollut käynnissä. Eikä sekään projekti nyt oikeastaan tyssännyt mihinkään muuhun, kuin maalaukseen ja viime päivien vetisiin keleihin. Sekä niihin verhojousiin.

Ai verhojousiin? Jep.

Meille tulee nimittäin sellainen maisemahuussi, ettei mitään rajaa. Ei yhtäkään umpinaista seinää, vaan pelkkää ikkunaa tai ovea. Ihan vaan siksi, että sellaisia ikkunallisia seiniä puretusta muumitalosta jäi yli. Ja johonkin ne piti sijoittaa.

Kasvihuone olisi ollut kova vaihtoehto ikkunaseinille, mutta sitten meillä olisi jo ollut Iisakin kirkko nro neljäkin työn alla.

Eikä se nyt käy, Iisakki nro kaksi on vieläkin aloittamatta.

Ja toi tyyppi aloitti kuitenkin jo frisbeegolf -korin rakentamisen.

Hohhoijaa...

Huussiprojekti alussa

Ja jossain vaiheessa. Hieno tulee!
4
Back to Top