6+1 tsekkaamisen arvoista kohdetta Maenamilla

Maenam? 14 vuotta reissuja Samuille, eikä me tiedetty Maenamista juuri mitään ennen kuin muutettiin tänne. Veikkaan että monelle muullekin Samuin matkaajalle on käynyt näin. Paitsi ehkä reppureissaajille, sillä verrattuna moneen muuhun rantaan Samuilla, Maenamin kuvankauniilla biitsillä majoittuu vielä hyvinkin halvalla.

Ja biitsi on kyllä aivan mieletön. Pitkä, rauhallinen kaunotar ilman turhaa häslinkiä.

Me ollaan asuttu Maenamissa nyt  alle kaksi kuukautta, joten paljon on seudulla vieläkin koluttavaa. Mutta tässä omasta mielestäni 6+1 tsekkaamisen arvoista kohdetta Maenamilla:

Chillaamaan, chillaamaan

1. Maenamin ranta

Kuusi kilometriä vaaleankeltaista hiekkaa sopii loistavasti vaikka lenkkeilyyn, makoilemisesta nyt puhumattakaan. Eikä kukaan tule häiritsemään. Paitsi ehkä muutamat lupsakkaat rantakoirat. Verrattuna esimerkiksi Bophutin rantaan, Maenamin rannalta löytyy vielä monia halpoja ja persoonallisia ruokapaikkoja, joten nälissään ei auringonpalvonnasta tarvitse kärsiä. Mutta ravintoloita ei ole vieri vieressä, joten älä jätä lounaspaikan etsimistä siihen hetkeen, kun verensokeri romahtaa ja hermot alkaa kiristymään. Huippuranta myös uimiseen.

Yksi Samuin kiistämättä hienoimmista spoteista on muuten W Koh Samuin ranta, jossa kannattaa pyörähtää vaikka drinksuilla. W Koh Samuin maanantaiset leffaillat (screeniltä) ovat olleet tässä sadekaudella kortilla, mutta mikäli ne palaavat ohjelmistoon, otetaan se myös meille ohjelmistoon.

Siellä sen Koh Phangankin kurkkii

Todella sympaattisia halpoja ruokapaikkoja.

W Koh Sasmuin täydellinen rantaspotti

2. Samui Disc Golf

Hemmetin hauskaa puuhaa vaikka koko perheelle, vaikkei lajia olisi koskaan kokeillutkaan. Edullinen, eksoottinen mutta haastavakin tarpeen vaatiessa. Olen muuten kirjoittanut paikasta täällä. Samui Disc Golf on auki joka päivä klo 9-18 (säävaraus, ja kannattaakin tsekata heidän Fb-sivuiltaan), mutta maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 15-18 kenttä on varattu liigakisoihin. Jos pokkaa riittää, voi sinnekin toki mennä. Huhut kertovat Tompan kirjoittavan aiheesta artikkelin pian.

Samui Disc Golf

3. Kitesurfing, kiteboarding (leijalautailu)

Nämä on niitä juttuja, jotka kuuluu siihen' pakko kokeilla joskus' -kategoriaan. Siis mulla, ei teidän ole pakko. Mutta mikäli hotsittaa, Maenamin ranta on se kohde. Maenamilla sijaitsee saaren vanhin kitesurfing -koulu Koh Samui Kiteboarding, jossa voi käydä aiheesta lyhyemmän, tai jopa neljäpäiväisen kurssin sertifikaatteineen. Paras aika kitesurffingille Samuilla sijoittuu marraskuusta helmikuulle, jolloin odotettavissa on edes jonkinmoisia tuulia.

Kunhan mä saan ton nuorison pian saarelle, niin eiköhän tämäkin asia saada ruksatuksi bucket-listalta.

4. Tree Bridge Coffee, cable ride, zipline (vaijeriliukua)

Sori että hehkutan tätä paikkaa taas (voit lukea jutun täältä), mutta minkäs teet. Huikeat näköalat, polvia tutisuttavaa tekemistä, humoristinen henkilökunta, ja bonuksena vielä Secret Falls -vesiputous. Vaikka menisikin pupu pöksyyn eikä vaijeriliusta tulisikaan mitään, aina voi nauttia maisemista ja vesiputouksesta.

Itse asiassa tässä meidän naapurissa on myös toinen vaijeriliukua tarjoava firma Canopy Adventures (Samuin ensimmäinen), ja nämä tosiaan ovat lähes samoilla mestoilla. Canopyyn mentäessä ajaa muuten meidän talon ohi, ja voin nyt ainakin viime päivien perusteella sanoa, ettei yksikään auto pääse tällä hetkellä perille. Sen verran on sateet kolhineet meidän tietä ja vieneet ainoasta sillastakin suurimman osan mennessään. Ja ennen kuin sateet vähän hellittää, ei mitään ole tehtävissä.

Mutta oikein mukavia heppuja löytyy Canopyltakin, heitä tässä on jokainen aamu koiralenkillä moikkailtu.

Tree Bridge Coffee

Sinne vaan keikkumaan!

5. Treehouse Silent Beach

No kun tämäkin mystinen paikka vei mennessään, niin hehkutanpa vielä (viimeksi hehkutin täällä). Todella sympaattinen pieni resortti beachillä, ihan vaikka majoittumiseen. Jos ei muuten nappaa, käy edes lounaalla tai auringonlaskun drinksulla. Lupaan ettet pety. Ja follow the flowers!

6. Shortcut to Lamai

Aivan ehdottomasti kannattaa kurvailla tämä näköalatie Maenamilta Lamaille! Tietä voi kutsua vaikka onnellisuuden tieksi, sillä toisinaan kun mieli on matalalla, riittää kun ajaa tämän reilun puolen tunnin matkan saaren ykkösmaisemissa. Eipähän harmita sen jälkeen.

Kun löydätte Maenam soi 1 (siellä myös shortcut kyltti), niin siitä vaan matkaan kohti Lamaita. Reitistä juttua täällä. Jos aikaa löytyy, kannattaa myös seurata vesiputouskylttejä. Täällä nimittäin lymyilee oma putoussuosikkini.

Onnellisuudentien mielenkiintoinen kirjakauppa/ravintola

Ja suosikkiputous

+1. Maenamin iltamarkkinat

Samuilla suositut kiertävät iltamarkkinat ilmestyvät torstaisin Maenamille. Verrattuna esimerkiksi Fisherman's villagen perjantaimarkkinoihin, Maenamilla ei tarvitse läkähtyä väenpaljouteen. Tilaa hengittämiseen ja shoppailuun löytyy, mutta myyjämäärä ei yllä Fisherman's villagen tasolle. Eikä siis myöskään asiakasmäärä. Maenamin markkinat voisi olla enempi rauhaa rakastavalle juuri sopiva.

Tässä nämä tällä hetkellä. Kunhan tämä sadekausi hellittää otettaan, niin lupaan Maenamistakin lisää vinkkejä.

Seuraavaksi kerron teille mielenkiintoisista kiemuroista auton hankkimiseen liittyen. Ne onkin sen verran kummallisia, ettei melkein itsekään uskoisi todeksi.

8
Back to Top